کد خبر: 731307
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۰:۱۰
رئيس جهاد دانشگاهي اعلام كرد
رئيس جهاد دانشگاهي با انتقاد از نبود مرجعي براي توليد فناوري و با اشاره به توافق كشورمان با 1+5 شرايط حال حاضر كشور را در معرض تهديد واردات بي‌رويه خواند.
رئيس جهاد دانشگاهي با انتقاد از نبود مرجعي براي توليد فناوري و با اشاره به توافق كشورمان با 1+5 شرايط حال حاضر كشور را در معرض تهديد واردات بي‌رويه خواند.
 حميدرضا طيبي روز گذشته در نشست خبري، توليد فناوري و ارتقاي دانش را نيازمند ساز و كار مديريتي ويژه خواند كه طي آن آزمايشگاه مرجعي عهده‌دار كنترل كيفيت توليدات داخل شود تا هم جلوي ترس مديران در بهره‌برداري از محصولات ايراني و هم جلوي شيطنت كارشناساني كه خريد خارجي را به استفاده از محصولات وطني ترجيح مي‌دهند، گرفته شود.  وي اظهار كرد: مي‌توانيم قرارداد واردات محصولات فناوري را به گونه‌اي مديريت كنيم كه انتقال فناوري در ازاي واگذاري بخش مناسبي از بازار به محصولات خارجي صورت بگيرد.
طيبي افزود: همچنين پيشنهاد كرديم سازماني تشكيل شود كه فعاليت‌هاي جهاد به جوامع هدف منتقل شود و به دولت هم پيشنهاد داديم براي تأمين پنج مجتمع پژوهشي بزرگ در حوزه‌هاي شيمي، پتروشيمي، غذايي، دارويي، كشاورزي، الكترونيك و الكترومكانيك و آب‌شيرين‌كن‌ها جهاد را حمايت كنند.
وي با اشاره به اطمينان نداشتن دستگاه‌ها به توان داخلي گفت: در جهاد دانشگاهي فناوري‌هاي مورد نياز اجرا مي‌شود ولي در استفاده از‌ آن با مقاومت مواجه هستيم كه علت اين مسئله را عدم اطمينان به توان داخلي بيان مي‌كنند. البته بحث منابع مالي يا علاقه به خريد خارجي نيز مطرح است، مثلاً در صنعت مترو، ركتيفاير تغذيه خطوط مترو را ساختيم كه در مصرف آن با مقاومت مواجه شديم، به طوري كه گفتند بايد از ايمني آن مطمئن شويم در حالي كه شركت خارجي گواهينامه تأييد ايمني را صادر كرده است.  طيبي ادامه داد: توليد و تجاري‌سازي فناوري در كشور بايد متولي داشته باشد و الزامات مورد نيز ايجاد شود، ‌مي‌توانيم با شركت‌هاي خارجي قرارداد انتقال فناوري ببنديم و براي صنايع كشور ليسانس توليد تهيه كنيم، ما بايد در قبال توليد محصول با كيفيت بالا از سازنده داخلي حمايت كنيم.  وي ادامه داد: بهترين راه براي پيشرفت، حالت غيرتحريم است ولي بايد برنامه‌ هوشمندانه‌اي داشته باشيم كه منجر به واردات نشود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار