کد خبر: 731285
تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۰
معاون وزیر علوم عنوان کرد:
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم گفت: عده‎ای خود را سخنگوی دانشگاهیان می‎دانند و این در حالی است که برای سنجش افکار عمومی ابزارهایی وجود دارد و براساس تحلیل‌ها و گزارش‌های جامع می‌توان نظر داد و دچار خطاهای فاحش نشد.
 سید ضیاء هاشمی در مراسم افتتاحیه یازدهمین نشست کارشناسان فرهنگی ـ اجتماعی دانشگاه‌های سراسر کشور در تبریز با بیان اینکه این نشست پس از پنج سال تاخیر برگزار می‌شود افزود: هر چند برگزاری اینگونه نشست‌ها در فضای مجازی نیز مناسب است و هزینه‌ها را کاهش می‌دهد اما حضور فیزیکی دارای محاسن خاصی است.

معاون فرهنگی ـ اجتماعی وزیر علوم یادآور شد: توسعه جلسات و تعاملات میان کارشناسان فرهنگی و اجتماعی دارای اهمیت خاصی است و می‌توانیم با ویدئو کنفرانس‌ها تعاملات را افزایش دهیم.

وی تاکید کرد: مدیریت فرهنگی دانشگاه‌ها برعهده کارشناسان است و هرچند جهت‌دهی توسط مسئولان صورت می‌گیرد اما عنصر تاثیرگذار فعالیت کارشناسان فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها هستند.

معاون فرهنگی- اجتماعی وزیر علوم اظهار کرد: درباره فرهنگ بیش از 300 تعریف جهانی وجود دارد اما در بیان ساده‌تر فرهنگ یعنی ارزش‌ها و هنجارها که بایدها و نبایدهای فرهنگی یک ملت را مشخص می‌کند و این امور در زندگی روزمره ما متجلی است.

وی عنوان کرد: فرهنگ امری پیچیده بوده و هرکسی نمی‌تواند در امور فرهنگی نظر دهد چرا که فرهنگ در تمام امور زندگی جاری و نافذ است و نمی‌توان با صرف داشتن دغدغه کار فرهنگی کرد.

هاشمی بیان کرد: اینکه هر کسی خود را ملزم به اظهار نظر در حوزه فرهنگ بداند، کاری ظالمانه است و همانگونه که جسم خود را به افراد غیرمتخصص برای درمان واگذار نمی‌کنیم، باید در مسیر فرهنگ نیز از نااهلان و مدعیان اجتناب کرد.


افزایش حضور نااهلان و نامحرمان در حوزه فرهنگ

وی تاکید کرد: حضور نااهلان و نامحرمان در حوزه فرهنگ بسیار زیاد شده و متاسفانه افراد غیرصالح در این حوزه نظر می‌دهند.

معاون فرهنگی - اجتماعی وزیر علوم خاطرنشان کرد: عده‌ای خود را سخنگوی دانشگاهیان و دانشجویان می‌دانند و این در حالی است که برای سنجش افکار عمومی ابزارهایی وجود دارد و بر اساس تحلیل‌ها و گزارش‌های جامع می‌توان نظر داد و دچار خطاهای فاحش نشد.

وی یادآور شد: سیاستگذاری فرهنگی یک دانش است و رهبر معظم انقلاب در حوزه فرهنگ بیانات مهمی دارند که باید اجازه دهند در دانشگاه‌ها مطرح شود ولی متاسفانه مداخله فرهنگی نابه جا به اقدامی نابه جا در دانشگاه‌ها و جامعه مبدل شده است.

هاشمی تاکید کرد: در جامعه‌ 12 میلیون دانشگاهی وجود دارد که دارای تدین هستند و در کشاکش تحولات اجتماعی و سیاسی واقعیت خود را نشان داده و اصالت خود را از تازه به دوران رسیده‌های سیاسی نگرفته‌اند.

وی اضافه کرد: در دانشگاه هم دغدغه و هم تعصب وجود دارد و باید اهل گفت‌وگو و اغناء باشیم زیرا نیازمند نقد منتقدان هستیم و البته نقادی با دروغ متفاوت است و این کالا متاسفانه بازار دارد.


نجات جامعه در صداقت و راستگویی است

معاون وزیر علوم تصریح کرد: نجات جامعه در صداقت و راستگویی است و این یک شاخصه مناسب فرهنگی است که تحقق این امر نیازمند نیروی کارشناس ارزشمند است.

وی در ادامه سخنان خود با تاکید بر مدیریت صحیح فرهنگی در جامعه عنوان کرد: ما نمی‌توانیم به اجبار و تهدید مسیر بینش و رفتار انسان‌ها را تغییر دهیم اما با آموزش و تعمیق‌دهی می‌توان در این حوزه کار کرد.

هاشمی یادآور شد: نباید فرهنگ را به منشاء اختلاف‌ها تبدیل کنیم بلکه فرهنگ باید به عنوان یک عامل وحدت‌بخش و شیرین‌کننده تلخی‌ها در جامعه مطرح شود و در سال همدلی و همزبانی محور فرهنگ است.

وی با بیان اینکه سرگشتگی عده‌ای از توافقات اخیر جای پرسش است، گفت: آیا اقتدار و سربلندی نظام نباید موجب سربلندی همه و وحدت عمومی شود، البته نقد همدلانه ایرادی ندارد اما قرار گرفتن در جبهه دشمن و سخن گفتن از زبان دشمن از ایرانی بودن فاصله دارد.

معاون وزیر علوم تحقیقات و فناوری اظهار کرد: در دانشگاه‌ها امید، نشاط و آگاهی را به عنوان محور و هدف تعیین کرده‌ایم و باید در حوزه‌های عمومی و تخصصی به دانش‌افزایی برسیم ضمن آنکه نقش فرهنگ در ارتقای آگاهی بسیار مهم است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها