کد خبر: 727446
تاریخ انتشار: ۲۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۰
مهرداد لاهوتي*
براي موضوع مواد مخدر معتقدم كه مبارزه با اين بليه شوم بايد جدي گرفته شود، اين مسئله ابتدا با توجه به امر آموزش مردم و پس از آن برخورد با سرشبكه‌ها و باند ميسر است از همين رو با انجام اقدامات فرهنگي بايد همه مردم را به عرصه مبارزه با مواد مخدر و پيشگيري از اعتياد آورد و با آگاهي به خانواده‌ها، آنها را آموزش دهيم كه در دنياي امروز هيچ‌كس از آسيب‌ اجتماعي اعتياد نمي‌تواند صددرصد خود را مصون بداند؛ چراكه اين مواد متنوع شده و به صورت‌هاي مختلف ‌مي‌تواند آنها را درگير سازد.
در اين بين خانواده مي‌تواند‌ بيشترين و بهترين نقش پيشگيري از اعتياد را ايفا كند، در صورتي كه مردم وارد عرصه مراقبت و پيشگيري نشوند، با تمام توان هم كه مراقبت كنيم و برخورد انجام دهيم يا توان نيروي انتظامي را ده‌ها برابر كنيم باز هم نتيجه مؤثر نخواهد داشت.
بي‌توجهي افراد به موضوع موادمخدر سبب شده كه خود مستقيم يا غير مستقيم درگير آن شوند، تاكنون به اندازه كافي به برخورد با قاچاقچيان اصلي توجه نشده در حالي كه اين مسئله بسيار حائز اهميت است و بنده صددرصد موافق تشديد مجازات اين افراد و سر شبكه باندهاي مواد مخدر هستم. اگر سرشبكه باندهاي مواد مخدر را از بين ببريم، جرم را نابود كرده‌ايم، با توجه به اينكه جمع كثيري از مردم درگير اين آسيب اجتماعي هستند، مجلس آمادگي دارد جهت تشديد مجازات‌ها اگر خلائي باشد را برطرف سازد.
مصرف مواد مخدر امروز متفاوت شده و از ترياك و هروئين به سمت شيشه و كراك پيش رفته است، بخشي از مواد مخدر شيميايي در داخل كشور توليد مي‌شود و براي پيشگيري از اعتياد در اين زمينه بيش از مبارزه به فرهنگسازي و آموزش نياز داريم.
در كشور خلأ شادي احساس مي‌شود. در مناسبت‌هاي مذهبي مسئولان در رده‌هاي مختلف مسئوليت حتي در شهرستان‌ها حضور مي‌يابند ولي اين مسئله در برنامه‌هاي شاد كمتر از جانب مسئولان مورد توجه بوده است. بخشي از مصرف كننده‌هاي مواد مخدر شيميايي براي كسب شادي و نشاط، آگاهانه و ناآگاهانه به اين مواد گرايش مي‌يابند، در صورتي كه امكانات مناسب شادي در اختيار جوانان و نوجوانان باشد، مي‌توان تا حدودي به كاهش اعتياد در اين زمينه به دليل كم كردن شادي‌هاي زيرزميني دست يافت. افسردگي از علل اعتياد است. بايد از گسترش شادي‌هاي زيرزميني جلوگيري كرد و شادي‌هاي سالم را جايگزين آن سازيم.
نكته ديگر اينكه جامعه‌پذير كردن معتادان بهبوديافته با فرهنگ‌سازي ارتباط مستقيم دارد و همه بايد براي اين مسئله و حمايت از اين افراد وارد عرصه عمل شوند.

*‌نماينده مجلس شوراي اسلامي

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار