
در حالي يك عضو شوراي شهر از واگذاري خطوط تندرو (BRT) به بخش خصوصي با هدف افزايش ظرفيت اين ناوگان خبرمي دهد كه همواره حضور بخش خصوصي در بحث ارائه خدمات حمل و نقل عمومي حوزه شهري با افزايش قيمت و كاهش كيفيت ارائه خدمات همراه بوده است.
اسماعيل دوستي، عضو شوراي اسلامي شهر تهران با اشاره به تدوين «طرح واگذاري خطوط بيآرتي» به بخش خصوصي و پيمانكاران گفت: پيشبيني ميشود اين طرح در شش ماه ابتدايي سال اجرا شود.
وي افزود: اين طرح در حال حاضر در كميسيون عمران و حمل و نقل شوراي شهر تهران در حال بررسي است و در صورت تصويب اجرا خواهد شد. به گفته وي، در اين طرح بر اساس سفر، زمان و تعداد مسافر در هر خط با پيمانكاران و بخش خصوصي قرارداد منعقد ميشود و اميد ميرود كه با اجراي اين طرح وضعيت جابهجايي مسافران بهتر از گذشته شود.
اسماعيل دوستي با اشاره به آخرين وضعيت ترخيص 200 دستگاه اتوبوس جديد گفت: تمهيدات لازم براي انتقال اين اتوبوسها از بندرعباس به تهران اتخاذ شده است و به زودي اتوبوسهاي جديد وارد ناوگان حمل و نقل عمومي خواهد شد و با ورود اتوبوسهاي جديد، اتوبوسهاي فرسوده از ناوگان حمل و نقل خارج خواهند شد، ضمن اينكه اميدواريم تا پايان سال 94، تعداد اتوبوسهاي جديد افزايش يابد.
بحث واگذاري خطوط بيآرتي به بخش خصوصي در حالي مطرح ميشود كه هنوز تمامي 10 خط تندرو كه مسئولان وعده احداث و راهاندازي آن را داده بودند تكميل و راهاندازي نشده است. از سوي ديگر ارائه خدمات به مسافران در اتوبوسهاي خصوصي نيز با مسائل و مشكلات فراواني مواجه است، به گونهاي كه بخش خصوصي به تمام تعهدات خود عمل نكرده كه همين امر نارضايتي مسافران را در پي داشته است.
بر اين اساس و با توجه به استقبال مسافران از خطوط اتوبوسراني اين انتظار ميرود كه مسئولان قبل از واگذاري بخش ديگري از اين شبكه حمل و نقل عمومي، تعداد 2 هزار دستگاه اتوبوس فرسوده را كه به گفته ابوالفضل قناعتي، عضو شورا هميشه در تعميرگاه شركت اتوبوسراني متوقف هستند، نوسازي يا جايگزين كنند تا بخشي از مشكلات اين حوزه كاهش پيدا كند.