کد خبر: 715636
تاریخ انتشار: ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۷
محمدمهدي رمضان‌زاده*

در خصوص مسائل مربوط به دانشگاه شهيد بهشتي بيش از هر چيز بايد عملكرد معاونت فرهنگي و اجتماعي دانشگاه را مورد ارزيابي قرار داد. همانطور كه مي‌دانيم، معاونت فرهنگي بايستي يك نهاد حمايتي در جهت پشتيباني از فعاليت تشكل‌ها و كانون‌هاي مختلف باشد تا امور مربوط به تشكل‌ها را تسهيل كرده و تشكل‌ها بتوانند در راستاي برگزاري هر چه بهتر و بيشتر برنامه‌هاي مختلف علمي، فرهنگي و سياسي گام بردارند. اما بعضاً مشاهده مي‌شود كه معاونت فرهنگي در دانشگاه شهيدبهشتي(ره) خود به يك تشكل بزرگ تبديل شده و رأساً وارد برنامه‌هاي اجرايي مي‌شود. اين ورودهاي نابجا عملاً باعث تخطئه تشكل‌هاي دانشجويي شده و تأثيرگذاري آنها را در سطح دانشگاه كاهش مي‌دهد، زيرا يك تشكل دانشجويي در مقابل يك تشكل بزرگي قرار مي‌گيرد كه قطعاً نمي‌تواند در برابر اين تشكل بزرگ حرفي براي گفتن داشته باشد.

البته اين به معناي اين مسئله نيست كه معاونت فرهنگي حمايتي از تشكل‌ها انجام نمي‌دهد بلكه بدين معناست كه معاونت فرهنگي اگر ضعف و اشكالي در بخش‌هاي مختلف دانشگاه مشاهده مي‌كند كه تشكل‌ها به آن موضوع نمي‌پردازند نبايستي خود وارد عمل شود، بلكه بايستي تشكل‌ها را رشد داده و متوجه خلأ موجود كند كه متأسفانه اين مسئله در دانشگاه شهيدبهشتي كمرنگ است.

مسئله بعدي در رابطه با كانون‌هاي موجود در دانشگاه است كه تعداد زيادي از آنها با حوزه وظايف تشكل‌ها و انجمن‌هاي علمي تداخل داشته و رسماً باعث تعدد مجريان در يك موضوع خاص شده و عملاً قدرت مانور و عمليات را در حوزه تشكل‌ها به طور جدي تحت تأثير قرار داده و به صورت تعمدي يا سهوي باعث تضعيف تشكل‌هاي دانشجويي مي‌گردد. البته به نظر مي‌رسد كه مسئولان ارشد دانشگاهي از اين فرآيند رضايت خاطر داشته و آن را يك ابزار مهم در كنترل و جلوگيري از يكپارچگي جنبش دانشجويي در سطح دانشگاه مي‌دانند.

مسئله ديگر در دانشگاه شهيد بهشتي مشكلاتي است كه در اجراي برنامه‌هاي سياسي در دانشگاه وجود دارد؛ در خصوص اجراي برنامه‌هاي سياسي همان طور كه مي‌دانيم با توجه به مشغله سياسيون و اساتيد، هماهنگي و ترتيب دادن يك نشست يا مناظره سياسي بسيار دشوار است. كه لغو و عدم‌مجوز در برگزاري مراسمات سياسي باعث دلسردي دانشجويان از برگزاري اين گونه برنامه‌ها مي‌گردد كه عمدتاً اين طور از فضاي دانشگاه برداشت مي‌شود كه مسئولان دانشگاهي علاقه چنداني به خارج شدن صدايي از داخل دانشگاه به بيرون نداشته و لذا از برگزاري برنامه‌هاي مهم كه توسط بسيج دانشجويي ترتيب داده شده است، جلوگيري به عمل مي‌آورند و عملاً اجازه نمي‌دهند كه دانشجو تحليل سياسي داشته باشد و در واقع سياسي باشد.

البته نبايستي صرفاً از مشكلات سخن گفت و دستاوردهاي خوب دانشگاه را ناديده گرفت و در همين جا بايد از مديريت و تمامي اساتيد دلسوز دانشگاهي به خاطر ارتقاي سطح علمي دانشگاه تقدير و تشكر به عمل آورد و در پايان اين نكته را بايستي متذكر شوم كه مسئولان دانشگاه بايستي علاوه بر ارتقاي علمي دانشگاه، به ارتقاي معرفت ديني و سياسي دانشجويان نيز توجه ويژه‌اي داشته باشند.

*مسئول بسيج دانشجويي

دانشگاه شهيدبهشتي

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار