کد خبر: 710251
تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۶:۵۴
ارجاع پرونده هسته‌اي به شوراي امنيت بدون مختومه كردن پرونده و لغو كامل تحريم‌هاي شوراي امنيت يك خدعه و حيله خطرناك است.
ارجاع پرونده هسته‌اي به شوراي امنيت بدون مختومه كردن پرونده و لغو كامل تحريم‌هاي شوراي امنيت يك خدعه و حيله خطرناك است.
ابراهيم كارخانه‌اي نماينده مردم همدان و رئيس كميته هسته‌اي مجلس شوراي اسلامي در گفت‌وگو با تسنيم، با اشاره به لزوم قيد ضمانت اجرايي براي توافق ايران با 1+5 در توافقنامه جامع هسته‌اي اظهار داشت: با توجه به نگراني‌ها و تأكيدات مقام معظم رهبري مبني بر امكان خدعه و فريب از سوي امريكايي‌ها، بايد مواردي به عنوان راهبرد در مذاكرات هسته‌اي در نظر گرفته شود و ضمانت اجرايي براي توافق جامع هسته‌اي ايجاد شود.
وي با بيان پيشنهاداتي در اين رابطه گفت: مثلث بازي سياسي «كنگره- نتانياهو – اوباما» يك اقدام مديريت‌ شده است كه بايد مراقب بود به خطاي محاسباتي تيم مذاكره‌كننده تبديل نشود، همچنين ارجاع پرونده هسته‌اي به شوراي امنيت بدون مختومه كردن پرونده و لغو كامل تحريم‌هاي شوراي امنيت يك خدعه و حيله خطرناك است.
رئيس كميته هسته‌اي مجلس ادامه داد: پذيرفتن شوراي امنيت به عنوان ضمانت اجرايي توافقنامه، پرونده هسته‌اي جمهوري اسلامي ايران را در سطحي امنيتي در معرض بهانه‌گيري‌ها و توطئه‌هاي ساختگي امريكا و صهيونيسم جهاني قرار مي‌دهد؛‌ چنانچه تاكنون جمهوري اسلامي ايران با 1+5 و به ويژه امريكا و سه كشور اروپايي مواجه بود، با ارجاع پرونده هسته‌اي به شوراي امنيت و پذيرش شورا به عنوان ضمانت اجرايي توافقنامه، امكان حضور ديگر اعضاي غيرثابت شوراي امنيت را نيز در كنار امريكا به عنوان اهرم كمكي فراهم مي‌كند. كارخانه‌اي با تأكيد بر اينكه شكي نيست خروج پرونده هسته‌اي از شوراي امنيت و بازگشت آن به حالت عادي، بر امنيت سياسي پرونده هسته‌اي جمهوري اسلامي ايران خواهد افزود، تصريح كرد: ليكن با تثبيت پرونده هسته‌اي تحت عنوان ضمانت اجرايي توافقنامه در شوراي امنيت، راه براي هر نوع توطئه و خدعه سازماندهي شده از سوي امريكا در بالاترين سطح نظام سياسي بين‌الملل باز خواهد شد.
«با توجه به قدرت مانور بالاي امريكا در شوراي امنيت، تثبيت پرونده هسته‌اي جمهوري اسلامي ايران در شوراي امنيت تحت عنوان ضمانت اجرايي توافقنامه، با توجه به نفوذ بالاي امريكا در شوراي امنيت، بيشتر يك امتياز براي امريكا محسوب مي‌شود تا جمهوري اسلامي ايران. از سوي ديگر چنين اقدامي در روند برنامه هسته‌اي، ايران را در مواجهه با جامعه جهاني قرار خواهد داد.»
وي در ادامه سخنان خود تأكيد كرد كه تأييد توافقنامه در شوراي امنيت و سپردن ضمانت اجرايي و نظارتي آن به اين شورا و امكان تكرار اتهامات بي‌پايه فعاليت‌هاي مخفيانه هسته‌اي به جمهوري اسلامي ايران، عملاً بر پيچيدگي و غيرقابل پيش‌بيني بودن توطئه‌هايي كه از اين طريق مي‌تواند شكل بگيرد، خواهد افزود.
رئيس كميته هسته‌اي مجلس همچنين گفت: بدون شك اختلاف مديريت شده بين كنگره، سنا و قوه مجريه امريكا كه در قالب هشدارهاي برنامه‌ريزي شده مطرح مي‌شود، اقدامي حساب‌ شده است كه در شرايط حساس كنوني راه را براي گام‌هاي بعدي هيئت حاكمه امريكا براي اعمال توطئه‌هاي جديد هموار مي‌كند.
كارخانه‌اي برهمين اساس پيشنهاد داد: ارجاع پرونده هسته‌اي جمهوري اسلامي ايران به شوراي امنيت صرفاً مي‌بايست به منظور اخذ تصميم براي لغو تحريم‌هاي اعمال شده از سوي آن شورا و مختومه‌ كردن پرونده هسته‌اي جمهوري اسلامي ايران و بازگشت آن به حالت عادي صورت گيرد. وي در پايان سخنان خود با تأكيد بر لزوم اعمال ضمانت اجرايي توافقنامه تصريح كرد: در صورت عدم پايبندي و تخطي طرف مقابل از اجراي هر بند از تعهداتي كه ملزم به اجراي آن شده‌اند، توافقنامه بايد به طور خود به خود لغو شده و جمهوري اسلامي ايران حق مسلم خود بداند كه در چارچوب معاهده «ان‌پي‌تي» فعاليت‌هاي هسته‌اي خود را ادامه دهد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار