کد خبر: 705426
تاریخ انتشار: ۰۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۰
«هر كسي مي‌خواهد استقلال و پرسپوليس را بخرد، پا پيش بگذارد.» اين درخواست وزير ورزش از سرمايه‌داران براي خريد دو باشگاه بزرگ پايتخت است...
سعيد احمديان
«هر كسي مي‌خواهد استقلال و پرسپوليس را بخرد، پا پيش بگذارد.» اين درخواست وزير ورزش از سرمايه‌داران براي خريد دو باشگاه بزرگ پايتخت است، دو تيمي كه پس از اينكه در مزايده اول خريداري پيدا نكردند، قرار است در نوبت مزايده دوم كه 19 اسفند برگزار شود، در صورت داشتن خريدار به فروش برسند و به بخش خصوصي واگذار شوند.
 
به همين‌خاطر هم محمود گودرزي ديروز در حاشيه مراسم معارفه مدير كل تربيت‌بدني استان تهران با اعتراف به اينكه تاكنون كسي پا پيش نگذاشته است، از كساني كه توانايي و علاقه‌اي به خريد اين دو باشگاه دارند درخواست كرد پاكت قيمت پيشنهاديشان را به سازمان خصوصي‌سازي بفرستند. آن هم در شرايطي كه قيمت 290 ميلياردي سرخابي‌ها به‌رغم برخي انتقادات و نداشتن مشتري براي مزايده كاهش پيدا نكرده است.
   
«290 ميليارد، يك كلام!» اين اتمام‌حجت سازمان خصوصي‌سازي با چهره‌هايي بود كه در رسانه‌ها از خريد استقلال و پرسپوليس در صورت كاهش قيمت صحبت مي‌كردند. ‌پس از اينكه در مزايده اول سرخابي‌هاي پايتخت با قيمت پايه 290 ميليارد به فروش نرسيدند و مشتري دست به نقدي براي دو تيم پيدا نشد، برخي از خريداران احتمالي در رسانه‌ها با انتقاد از قيمت بالاي فروش دو تيم عنوان مي‌كردند در صورتي كه اين قيمت كمتر شود، آنها مشتري خريد دو باشگاه هستند. از طرفي وقتي در مزايده اول براي اين دو تيم مشتري پيدا نشد، اين گمانه‌زني هم قوت گرفت كه خريداران براي شكستن قيمت 290 ميلياردي پا پيش نگذاشته‌اند تا دولت مجبور شود قيمت پيشنهادي را پايين‌تر بياورد. با وجود اين مرغ دولت يك پا داشت و آنها حاضر نبودند به قول خودشان جنس‌شان را مفت بفروشند و به همين‌خاطر هم وقتي آگهي مزايده دوم شنبه اعلام شد، دولت از قيمت 290 ميلياردي براي قرمز و آبي‌هاي پايتخت كوتاه نيامد و آن را يك ريال هم كاهش نداد تا به گفته برخي، تير سرمايه‌داران احتمالي به سنگ بخورد.
 
حالا در فاصله دو هفته تا 19 اسفند زمان مزايده دوم، ديروز وزارت ورزش براي اينكه نشان دهد كه برگزاري مزايده‌ها نمايشي نيست و دولت اراده جدي براي واگذاري دو تيم دارد رسماً از افرادي كه تمايل به خريد استقلال و پرسپوليس دارند خواست جلو بيايند. وزير ورزش ديروز در حاشيه مراسم توديع و معارفه مدير كل جديد تربيت‌بدني استان تهران در خصوص آخرين وضعيت خصوصي شدن دو باشگاه استقلال و پرسپوليس به خبرگزاري فارس گفت: «ما هم مثل هواداران نگران وضعيت استقلال و پرسپوليس هستيم اما وقتي مشتري براي خريد اين دو باشگاه نمي‌آيد ما چه كار كنيم؟!» وي با خطاب قرار دادن خبرنگار ادامه داد: «اگر شما مشتري داريد به ما معرفي كن تا ما همين فردا پرسپوليس و استقلال را واگذار كنيم!»
 
گودرزي در ادامه البته از اراده دولت براي مشخص شدن تكليف دو تيم خبر داد: «به دنبال اين هستيم تا هرچه زودتر تكليف دو باشگاه استقلال و پرسپوليس مشخص شود هرچند كه براي خريد باشگاه استقلال تا به حال هيچ مشتري پا پيش نگذاشته اما براي پرسپوليس يكي دو مشتري براي مذاكره جلو آمدند اما ما به دنبال اين هستيم تا استقلال و پرسپوليس را به متقاضيان واجدالشرايط واگذار كنيم تا اين دو باشگاه از اين وضعيت خلاص شوند.»
   
برخلاف وزير، معاون او ديروز از ابراز علاقه چند مشتري براي خريد استقلال و پرسپوليس خبر داد. اميررضا خادم گفت: «براي مزايده چند نفر براي خريد خواهند آمد و اعلام آمادگي هم كرده‌اند.» معاون وزير ورزش و جوانان در پاسخ به اين سؤال كه اگر خريداري براي اين دو باشگاه پيدا نشد آن وقت تكليف چه خواهد بود هم اينطور به خبرگزاري فارس گفت: «در حال حاضر ما تصميم‌گيرنده در اين باره نيستيم اما اگر در نهايت مشتري براي استقلال و پرسپوليس پيدا نشد بايد جلسه‌ فوق‌العاده‌اي با مسئولان وزارت اقتصاد و دارايي، وزارت دادگستري، مسئولان سازمان خصوصي‌سازي، وزارت ورزش و نمايندگان مجلس شوراي اسلامي برگزار كنيم تا در نهايت توسط تأييد صلاحيت ارگان‌هاي مربوطه قيمت باشگاه‌ها تغيير كند اما در حال حاضر چيزي تغيير نكرده و اميدوارم اين دو باشگاه از اين بلاتكليفي در بيايند تا هواداران هم از وضعيت باشگاه‌هايشان رضايت داشته باشند.»
   
با اينكه دولتي‌ها كه حاضر به پايين آوردن قيمت فروش دو باشگاه نيستند، رئيس فراكسيون ورزش معتقد است كه قيمت دو تيم بايد متعادل‌تر شود. مقداد نجف‌نژاد ديروز با بيان اينكه مزايده باشگاه‌هاي استقلال و پرسپوليس به دو عامل اساسي براي حضور مشاركت بخش خصوصي نياز دارد، به خبرگزاري ايرنا گفت: «بايد استرس‌ها برداشته و نشاط در اين حوزه حاكم شود و از سوي ديگر نيز بايد قيمت مزايده را متعادل كرد. اگر خريداران باشگاه‌هاي استقلال و پرسپوليس نسبت به ايجاد يك استاديوم 40 يا 50 هزار نفري اقدام كنند، هيچ نيازي به جاهاي ديگر ندارند؛ چراكه اين استاديوم سودآور خواهد بود. البته دولت نيز بايد با خريداران باشگاه‌هاي استقلال و پرسپوليس كنار بيايد؛ چراكه سرمايه‌گذاران در حوزه ورزش زياد نيستند. دولت بايد شرايطي به وجود بياورد تا خريدار ضمن احساس امنيت، با اشتياق به اين بخش وارد شود؛ چراكه اگر بخش خصوصي به عرصه ورزش وارد و باشگاه‌هاي استقلال و پرسپوليس واگذار شود از ريخت و پاش‌ها جلوگيري مي‌كند.»
   
علاوه بر بحث درباره قيمت فروش باشگاه‌هاي استقلال و پرسپوليس، صحبت درباره اهليت خريداران و اينكه اين دو تيم با توجه به ظرفيت‌هايي كه دارند نبايد به هر كسي واگذار شوند، نقل محافل است. خادم ديروزدر خصوص اينكه تأييد صلاحيت‌ها چگونه انجام مي‌شود، گفت: «شوراي واگذاري است كه وزير اقتصاد رئيس آن و وزير دادگستري و وزير مربوطه اعضاي آن هستند، اين يك روال عادي است و در تمام واگذاري‌ها صورت مي‌گيرد، تأييد صلاحيت‌ها هم برعهده دستگاه‌هاي امنيتي، مالي و قضايي است، آنها بايد اعمال‌نظر كنند.» مهدي تاج رئيس سازمان ليگ هم در خصوص شرايط واگذاري دو باشگاه پرسپوليس و استقلال به بخش خصوصي ديروز به خبرگزاري تسنيم گفت: «معتقدم دو باشگاه پرسپوليس و استقلال بايد به كسي واگذار شود كه به اركان نظام مقدس جمهوري اسلامي اعتقاد داشته باشد. اگر دو مالك پرسپوليس و استقلال با نظام روح سازگاري نداشته باشند در هر موضوعي مشكل درست مي‌كنند.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار