کد خبر: 703897
تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۱:۱۷
شواهد رسمي از ركود در مذاكرات ايران با 1+5
حال مذاكرات هسته‌اي خوب نيست. اين را هم از اظهارات ظريف مي‌توان فهميد و هم از موضع همتاي چيني او. البته صهيونيست‌ها هم كه تا چند هفته قبل پي در پي درباره توافق هسته‌اي بين ايران و 1+5 هشدار مي‌دادند، در يك برآورد جديد به اين نتيجه رسيده‌اند كه بعيد است ايران و 1+5 تا فروردين ماه به توافق دست پيدا كنند.
حال مذاكرات هسته‌اي خوب نيست. اين را هم از اظهارات ظريف مي‌توان فهميد و هم از موضع همتاي چيني او. البته صهيونيست‌ها هم كه تا چند هفته قبل پي در پي درباره توافق هسته‌اي بين ايران و 1+5 هشدار مي‌دادند، در يك برآورد جديد به اين نتيجه رسيده‌اند كه بعيد است ايران و 1+5 تا فروردين ماه به توافق دست پيدا كنند.
به گزارش «جوان» بعد از مذاكرات اخير بين محمد جواد ظريف با جان كري در حاشيه نشست امنيتي مونيخ، تيم مذاكره كننده هسته‌اي نگفته كه قصدي براي نشست‌هاي دوجانبه با طرف امريكايي دارد يا نه. محمد جواد ظريف ديروز در گفت و گو با همتاي چيني خود گفت كه زمينه براي رسيدن به راه حل جامع هسته‌اي در آينده نزديك فراهم است ولي براي چندمين بار طي هفته‌هاي اخير، رسيدن به توافق را به تصميم و اراده سياسي طرف مقابل موكول كرد. جملاتي شبيه به همين را هفته قبل باراك اوباما رئيس‌جمهور امريكا به زبان آورده بود. معني ديپلماتيك موكول كردن نتيجه مذاكرات به اراده سياسي طرف مقابل اين است كه دو طرف در جنبه‌هاي سياسي «سنگ‌ها را واكنده اند» و حرف‌هايي را كه لازم بوده به همديگر زده‌اند و حالا نوبت تصميم‌گيري است.
ظريف در ملاقات با وانگ‌ يي، وزير خارجه چين كه بعد از هشت سال به ايران سفر كرده، البته درخصوص نقش آفريني چين براي رسيدن به راه‌حل خوب در بحث هسته‌اي ابراز اميدوار است. او گفت: «معتقديم چين يكي از اعضاي كليدي گروه 1+5 و مهم‌تر از آن به عنوان كشور دوست ما است و ايران به نقش چين براي رسيدن به راه‌حل خوب در بحث هسته‌اي اميدوار است.» ظريف گفت كه اطمينان دارد با وجود اراده سياسي (طرف ايراني) زمينه براي رسيدن به يك راه‌حل جامع در آينده نزديك فراهم است ولي تأكيد كرد: «اميدواريم اين اراده و تصميم سياسي در طرف مقابل نيز وجود داشته باشد.» وزير خارجه دولت يازدهم توضيح داد: « آن چه مهم است اين‌كه كشورهاي غربي به ويژه امريكا به اين قناعت برسند كه دوران تحريم به پايان برسد. تحريم‌ها هيچ نفعي براي هيچ كس نداشته و در آينده هم نخواهد داشت. بايد وابستگي احساسي به تحريم را كنار بگذاريم. در چنين صورتي رسيدن به توافق كاملاً در دسترس است. »ظريف چيزي درباره زمان مذاكرات بعدي نگفت و به اين نكته بسنده كرد كه ما اكثر برنامه‌هاي مذاكراتي را در يك ماه آينده در حوزه دوجانبه با گروه 1+5 پيگيري مي‌كنيم و كار را پيش مي‌بريم و در زمان مناسب جلسه گروه 1+5 با ايران را خواهيم داشت.
سخنان وزير خارجه چين نيز نشان داد مذاكرات به مرحله ركورد خود رسيده است. وانگ يي گفت كه فكر نمي‌كند مذاكرات براي سومين بار تمديد شود و ابراز اميدواري كرد: « طرف‌هاي مذاكره‌كننده با همكاري بيش‌تر تلاش كنند تا توافق جامع به دست آيد.» او البته اين را هم گفت كه روند مذاكرات با برخي مشكلات مواجه است: «چين به عنوان يكي از طرف‌هاي بزرگ مذاكرات هسته‌اي معتقد است از فرصت تاريخي به وجود آمده در بحث هسته‌اي و مذاكرات بايد استفاده كرد. البته روند مذاكرات با برخي مشكلات مواجه است اما چين از رسيدن به يك توافق جامع براي دفاع از حقوق قانوني ايران در استفاده صلح‌آميز از انرژي هسته‌اي و برداشته شدن تحريم‌ها از ملت ايران حمايت مي‌كند. ما معتقديم رسيدن به يك توافق جامع مي‌تواند توسعه اقتصادي و اجتماعي براي ايران داشته باشد و نيز به توسعه منطقه‌اي كمك مي‌كند. همچنين حل و فصل مسئله هسته‌اي از طريق مذاكرات نشان دهنده مؤثر بودن راهكار سياسي براي حل مسائل بين‌المللي است.»
  ارزيابي اسرائيلي
ديروز البته برخي منابع امريكايي از ايجاد خوش‌بيني‌هايي در مذاكرات خبر دادند ولي هنوز هيچ نشانه‌اي از اين خوشبيني‌ها در فضاي رسمي ديده نمي‌شود. به گزارش ايلنا به نقل از المانيتور، «ژوزف سيرينكوين» رئيس «بنياد پلافشيرز» با ابراز خوش‌بيني نسبت به دستيابي به توافق هسته‌اي با ايران، گفته كه «مشخص است كه با حل شدن بسياري از موارد اختلاف ميان ايران و امريكا، دستيابي به يك توافق هسته‌اي در راه است.» با اين حال، منابع اسرائيلي از گزارش طبقه‌بندي شده وزارت خارجه اسرائيل خبر دادند كه در آن، توافق هسته‌اي ميان ايران و گروه 1+5 تا ماه مارس بسيار بعيد دانسته شده است. به گزارش هاآرتص، گزارش طبقه بندي شده وزارت خارجه اسرائيل مي‌گويد كه توافق هسته‌اي ميان ايران و گروه 1+5 تا ماه مارس كاملاً غيرمحتمل است. ادعا شده كه اين گزارش كه براي تعدادي از سفارت‌هاي رژيم صهيونيستي در كشورهاي مختلف ارسال شده، بر اساس تحليل سخنراني هفته گذشته آيت‌الله خامنه‌اي، رهبر معظم انقلاب ايران مبتني است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار