کد خبر: 698627
تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۳ - ۲۱:۴۸
زيان ۳۰ ميليارد دلاري عربستان از سياست ضدايراني نفت ارزان
سياست استفاده از نفت به عنوان سلاح عليه ايران تاكنون ۳۰ ميليارد دلار براي عربستان هزينه در برداشته و با فرض ثبات قيمت نفت در مرز ۵۰ دلار اين سياست طي ماه‌هاي آينده هر ماه 5/14 ميليارد دلار به اين كشور زيان مي‌زند.
سياست استفاده از نفت به عنوان سلاح عليه ايران تاكنون ۳۰ ميليارد دلار براي عربستان هزينه در برداشته و با فرض ثبات قيمت نفت در مرز ۵۰ دلار اين سياست طي ماه‌هاي آينده هر ماه 5/14 ميليارد دلار به اين كشور زيان مي‌زند.
به گزارش تسنيم، قيمت جهاني نفت از جولاي 2014 روندي نزولي داشته و با كاهش 55 درصدي به 50 دلار در هر بشكه رسيده است.  فزوني عرضه مهم‌ترين علت سقوط قيمت نفت طي اين ماه‌ها بوده است و عربستان به عنوان بزرگ‌ترين صادركننده نفت جهان نقش مهمي در ايجاد مازاد عرضه و افت قيمت نفت داشته است.  اين كشور در تقسيم كاري حساب شده با امريكا و همزمان با مطرح شدن بحث تحريم نفتي ايران در سال 2012 اقدام به افزايش توليد خود كرد تا مانع افزايش قيمت‌ها شود. با اعمال تحريم غرب صادرات نفت ايران نصف شد و به حدود يك ميليون بشكه در روز رسيد.  در سال 2014 با توجه به اينكه شرايط بازار نفت و جو حاكم بر سياست بين‌الملل اجازه كاهش بيشتر قيمت نفت ايران را نمي‌داد سياست ديگري در دستور كار رژيم آل سعود قرار گرفت و آن كاهش قيمت نفت بود.  اين سياست پيش‌تر نيز در جريان جنگ تحميلي عراق عليه ايران سابقه داشته و تحت تاثير افزايش توليد و قيمت شكني عربستان قيمت نفت به 7 دلار در هر بشكه رسيد.  توسل دوباره اين رژيم به نفت به عنوان سلاحي براي مقابله با ايران بيش از پيش در جريان نشست اوپك آشكار شد. اين كشور در جريان نشست 27 نوامبر 2014 اوپك با هرگونه كاهش توليد نفت اوپك براي مقابله با افت قيمت‌ها مخالفت كرد.  در عين حال آمارها نشان مي‌دهد سياست استفاده از نفت به عنوان سلاح عليه ايران براي عربستان كم هزينه نبوده است و در واقع اين كشور بيشتر از ساير كشورها از جمله ايران زيان ديده است. زيان عربستان از افت قيمت نفت هشت برابر ايران است چراكه ايران يك ميليون و اين كشور بيش از 8 ميليون بشكه در روز نفت صادر مي‌كند.  آمارهاي اوپك نشان مي‌دهد عربستان هر روز 571/7ميليون بشكه نفت خام و 794/0 ميليون بشكه فرآورده نفتي صادر مي‌كند. بر اين اساس مجموع صادرات نفت اين كشور روزانه 365/8ميليون بشكه در روز است.  در حال حاضر قيمت جهاني نفت به 50 دلار در هر بشكه رسيده است كه با فرض ثبات اين قيمت زيان ماهانه اين سياست براي اقتصاد عربستان 5/14 ميليارد دلار خواهد بود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار