کد خبر: 695878
تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۱
ژيمناست ايراني – قزاقستاني امروز به ايران مي‌آيد
حضور بازيكنان دورگه ايراني با آمدن ميلاد كريمي در تيم ملي ژيمناستيك وارد مرحله جديدي مي‌شود...
شيوا نوروزي
حضور بازيكنان دورگه ايراني با آمدن ميلاد كريمي در تيم ملي ژيمناستيك وارد مرحله جديدي مي‌شود. در چند سال گذشته فدراسيون‌هاي مختلف ورزشي براي تقويت تيم‌هاي ملي خود اقدام به استفاده از بازيكنان دو مليتي كرده‌اند. پس از فوتبال، هندبال و بسكتبال حالا نوبت به ژيمناستيك رسيده تا با استفاده از همه پتانسيل خود در رقابت‌هاي مختلف حضور يابند. 
 
از قزاقستان تا ايران
 
ميلاد كريمي ژيمناست ايراني – قزاقستاني به زودي به كشورمان مي‌آيد تا زير نظر مربيان ايراني شانس خود را براي حضور در تيم ملي محك بزند. نوجوان 16 ساله از مادري قزاق و پدري ايراني در قزاقستان متولد شده است. او چند سالي است كه ژيمناستيك را در سطح حرفه‌اي پيگيري مي‌كند. عملكرد كريمي به حدي خوب بوده كه سابقه عضويت در تيم‌هاي ملي نوجوانان و جوانان قزاقستان را هم در كارنامه دارد. تمامي اين موارد موجب شد تا فدراسيون ژيمناستيك زمينه حضور اين ورزشكار با استعداد را فراهم كند.
 
جعفر درويش‌زاده رئيس فدراسيون ژيمناستيك در گفت‌و‌گو با «جوان» در خصوص حضور ميلاد كريمي در اردوهاي تيم ملي گفت: «پدرش چندي پيش كه به ايران آمده بود به دفتر فدراسيون مراجعه كرد و شرايط پسرش را براي ما شرح داد. پدر ميلاد به ما گفت كه پسرش عضو تيم ملي نوجوانان و جوانان ژيمناستيك قزاقستان بوده، در مسابقات ورلد كاپ نتيجه خوبي گرفته و در تورنمنت مسكو هم كه همين اواخر برگزار شده مقام اول را در حركات زميني به دست آورده است. كريمي در قزاقستان به دنيا آمده ولي شناسنامه ايراني دارد.» درويش‌زاده به نظر مثبت كادرفني براي حضور اين ورزشكار در تيم ملي اشاره كرد:« با اين بازيكن در ارتباط هستيم. با سرمربي تيم ملي صحبت كرديم كه نظر او هم براي آمدن كريمي مثبت بود. پدرش حتي به كميته ملي المپيك هم رفته و با آقاي هاشمي صحبت كرده. رئيس كميته المپيك هم از من خواستند شرايط را بررسي كنم و حتي كميته بليت هم براي ميلاد كريمي گرفته است. طبق برنامه او امروز به ايران مي‌آيد. ما هم مثل ساير فدراسيون‌ها در تلاشيم تا از پتانسيل ايرانيان مقيم خارج و ورزشكاران دو رگه ايراني بهره ببريم.
 
رئيس فدراسيون ژيمناستيك شرايط فعلي كريمي را اينگونه تشريح كرد:«نسبت به سن و سالش بازيكن بسيار مستعدي است. در واقع او براي طرح آزمايشي يك ماهه به ايران مي‌آيد تا در حضور كارشناسان محك بخورد. البته ما در رده سني 16ـ 15 سال ژيمناست‌هاي مستعد خوبي داريم. اما حضور كريمي قطعاً روابط ما با فدراسيون قزاقستان را تقويت مي‌كند و شايد حتي منجر به برگزاري اردوهاي مشترك بين دو كشور شود. با اين حال هنوز عضويت كريمي در تيم ملي قطعي نيست، به ويژه كه او در قزاقستان محصل است و همين مسئله كار را سخت‌تر مي‌كند.»
آذري سرمربي تيم ملي نيز از عضويت كريمي در تيم ملي ايران استقبال مي‌كند:«قزاق‌ها در ژيمناستيك قوي هستند. ميلاد كريمي در حركات زميني مدال طلا گرفته و كادرفني منتظر است او به ايران بيايد تا حركاتش را آناليز كند. اين ورزشكار در روسيه تمرين مي‌كند كه اين نشان‌دهنده سطح فني بالاي اوست. حضور او در جمع ساير ملي‌پوشان انگيزه‌شان را بالا مي‌برد و همين مسئله به نفع جوانان خواهد بود.»
 
فوتبال، بسكتبال و هندبال
 
حضور بازيكنان دورگه و مقيم خارج از كشور پس از آمدن كارلوس كرش به ايران باب شد. سرمربي پرتغالي براي تقويت قدرت تيمي تصميم گرفت تا از همه پتانسيل فوتبال ايران استفاده كند. كرش بالاخره فدراسيون فوتبال را راضي كرد تا با بازيكناني چون قوچان‌نژاد، نظري، بيت‌آشور، داوري، نظري و. . . مذاكره كرده و عرصه را براي حضور آنها در تيم ملي فراهم كند. در اين بين دژاگه، قوچان‌نژاد، بيت‌آشور و داوري بيش از سايرين رضايت سرمربي را جلب كردند، البته بايد به اين نكته توجه داشت كه دژاگه و گوچي هر دو ايراني و متولد كشور خودمان هستند اما در خارج از كشور بزرگ شده‌اند. در صورتي كه بيت‌آشور از پدر و مادري ايراني در امريكا متولد شده و داوري هم مادري آلماني دارد.
 
پس از آن بسكتبال با تصميم محمود مشحون رئيس وقت فدراسيون به بازيكنان خارج نشين‌فرصت حضور در تيم ملي را داد. شايان ساعي از جمله اين بازيكنان بود كه البته نتوانست نظر مثبت سرمربي را جلب كند. نبي كوچويي از ديگر بسكتباليست‌هايي بود كه شانسش را براي پوشيدن پيراهن تيم ملي محك زد. اين در حالي است كه مشحون داشتن پاسپورت ايراني را شرط اصلي حضور خود در تيم ملي بسكتبال عنوان كرده بود.
 
هندبالي‌ها هم از ساير فدراسيون‌ها جا نماندند. در آستانه شروع جام جهاني قطر و براي گرفتن نتايج بهتر مسئولان اين فدراسيون تصميم به استفاده از بازيكن ايراني- سوئدي گرفتند. دانيال همان هندباليستي است كه در باشگاه‌هاي سوئد بازي مي‌كند و گفته مي‌شود عملكرد او در ليگ اين كشور قابل قبول بوده است. حال آنكه بروت ماچك سرمربي تيم ملي نيز با آمدن اين بازيكن موافق است، هرچند نام او در ليست نفرات اعزامي به اردوي ايتاليا ديده نشد.
بعيد نيست ساير فدراسيون‌ها نيز در آينده‌اي نزديك به فكر استفاده از ورزشكاران دورگه بيفتند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار