کد خبر: 680140
تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۳ - ۱۵:۴۱
در پنجمین جشنواره سفر به زیستگاه زاغ بور
رئیس اداره میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان شاهرود گفت: در پنجمین جشنواره گردشگری «سفر به زیستگاه زاغ بور»، گردشگران و شرکت‌کنندگان در جشنواره موفق به مشاهده از نزدیک گونه نادر زاغ بور شدند.

حمیدرضا حسنی اظهار کرد: این جشنواره در بخش بیارجمند شهرستان شاهرود و با شرکت بیش از 400 گردشگر از استان‌های تهران، گلستان و... و  اهالی روستا برگزار شد.

وی افزود: این جشنواره برای پنجمین سال پیاپی، هفدهم و هجدهم مهر ماه و به مناسبت روز ملی پرنده‌نگری و استقبال از پرندگان مهاجر با هدف آشنایی گردشگران با قابلیت‌های گردشگری منطقه از جمله پرنده‌نگری در شهرستان شاهرود برگزار شد.

حسنی تماشای از نزدیک زاغ بور، گورخر، اجرای سافاری، بازدید از بناهای تاریخی اداره دخانیات، یخدان بیارجمند و نیز مناظر دیدنی روستاهای قلعه بالا و گیور و موزه محلی و نمایشگاه صنایع‌دستی را از جمله برنامه‌های این جشنواره عنوان کرد.

وی گفت: اجرای موسیقی محلی، چوب‌بازی، آواهای سرکویری، عرضه سوغات، آش و نان محلی، تولید زنده صنایع‌دستی و اقامت در خانه‌های روستایی از دیگر برنامه‌های این جشنواره بود که مورد استقبال دوست‌داران طبیعت قرار گرفت.

جشنواره سفر به زیستگاه زاغ بور با همکاری بخشداری و شهرداری بیارجمند، اداره پارک ملی توران، شورای اسلامی و دهیاری روستاهای قلعه‌بالا و گیور برگزار شد.

زاغ بور که به نام زاغی کویری و بور مرغ نیز شهرت دارد، 24 سانتی‌متر طول داشته و شبیه هدهد بدون تاج سر است.

زاغ ایرانی از خانواده کلاغ‌هاست که رنگ نخودی و نارنجی‌اش سبب شده با سایر اعضای این خانواده تفاوتی چشم‌گیر داشته باشد.

زاغ بور جانوری قلمروطلب است؛ وقتی در محدوده‌ای یک جفت از این پرندگان مشاهده شد باید مطمئن بود که به شعاع 500 متری نمی‌توان زاغ سومی را دید.

شایان ذکر است ، پارک ملی و منطقه حفاظت‌شده توران در 140 کیلومتری جنوب‌شرقی شاهرود و در نزدیکی شهر زیبای بیارجمند قرار دارد و با یک میلیون و 465 هزار هکتار وسعت، بزرگ‌ترین پارک ملی کشور از لحاظ تنوع جانوری و پوشش گیاهی محسوب می‌شود.

 

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار