
رئيس شوراي شهر تهران از طرح خطرناك نمايندگان مجلس براي كاهش تعداد اعضاي شورا و همچنين انتخاب شهردار از ميان سه نمايندهاي كه توسط هيئت حل اختلاف استان معرفي ميشود، خبر داد و اعلام كرد با تصويب اين طرح شورا ديگر ارزش نخواهد داشت.
مهدي چمران در صدمين جلسه شوراي شهر تهران كه روز گذشته برگزار شد، گفت: متأسفانه هماكنون برخي در مجلس شوراي اسلامي در حال بررسي طرحي هستند كه بر مبناي اين طرح قرار است تعداد نمايندگان شورا به دوره قبل برگردد. وي در خصوص چرايي اين طرح گفت: در اين طرح كه توسط 133 نفر از نمايندگان امضا شده قرار است تعداد نمايندگان شورا به دوره قبل برگردند و بخش دوم اين طرح نيز بسيار خطرناكتر است؛ چراكه بر اساس اين طرح قرار است هيئت حل اختلاف استانها سه نفر را معرفي كنند و شوراها نيز چشمشان كور و دندشان نرم به يكي از اين سه نفر رأي بدهند وگرنه شهردار از سوي شوراي حل اختلاف انتخاب خواهد شد.
وي با اشاره به لايحه مديريت شهري كه هم اكنون به مجلس ارسال شده است، گفت: متأسفانه با اين لايحه اختيارات شوراها به طور محسوسي كاهش پيدا ميكند كه در اين زمينه بخش حقوقي شوراي عالي استانها اين موضوع را به طور خاص پيگيري و هم اكنون نيز جلساتي را با نمايندگان مجلس برگزار كرده است. چمران بيان داشت: با تصويب اين طرح قطعاً درگيريهاي قبلي به وجود ميآيد و با توجه به مشكلات اين طرح بنده شخصاً با حضور در مجلس شوراي اسلامي توضيحاتي را به نمايندگان مجلس عرض كردم و عموماً نيز آنها موافق اين طرح نبودند ولي بايد تلاش خود را انجام بدهيم تا اين طرح كاملاً از دستور خارج شود و بايد طبق قانون عمل كرد.
دبير: طرح را تصويب نكنيداز سوي ديگر رئيس كميسيون برنامه و بودجه شوراي اسلامي شهر تهران در صحن علني شورا گفت: انتخاب شهردار توسط مردم طرح خوبي است به شرطي كه اختيارات لازم به شهردار و شوراها داده شود با اين حال وي از نمايندگان مجلس خواست تا اين طرح را تصويب نكنند. عليرضا دبير با اشاره به مدلهايي كه در دنيا براي اداره شهرها وجود دارد، بيان داشت: شهردار تهران در واقع تنها مدير شهر است. در حالي كه چهار مدل براي اداره شهر در دنيا وجود دارد كه بهتر از شيوه فعلي در شهر تهران است. وي با تأكيد بر اينكه شهردار تهران اختياراتي ندارد، يادآور شد: در صورتي شهردار تهران ميتواند توسط مردم انتخاب شود كه مثل شهرهاي توكيو، لندن و پاريس مديريت واحد شهري در تهران ايجاد شود. رئيس كميسيون برنامه و بودجه با اشاره به اينكه اختيارات شوراها هم در حال حاضر بسيار محدود است، اظهار داشت: ما خودمان شوراي شهرداري هستيم و مجلس بايد اول اختيارات شوراها را اصلاح كند. قانون سال 1286 مجلس ملي سابق در خصوص انجمنهاي شهر از قوانين فعلي در خصوص شوراها قويتر است.
گويا لايحه مديريت شهري كه از سوي دولت به مجلس ارائه شده است هر روز داراي ابعاد جديدتري ميشود تا از ميزان اختيارات شورا بكاهد و حلقه فعاليت شورا را به جاي گسترش و تقويت تنگتر سازد، هرچند اين طرح هنوز رأي نياورده است اما كمرنگتر كردن حوزه اختيارات شورا تبعات بسياري به دنبال خواهد داشت كه لازم است تا نمايندگان حواشي اين طرح را بيشتر رصد كنند.