کد خبر: 674924
تاریخ انتشار: ۲۸ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۱:۳۴
قطع 270 درخت زخم تازه‌اي بر پيكر پايتخت
شورا: قتل عام درختان را پيگيري مي‌كنيم و كوتاه نخواهيم آمد
بيژن سوراني
قطع 270 درخت در دو نقطه از شهر تهران واكنش برخي از اعضاي شوراي شهر پايتخت را به همراه داشت تا جايي كه رئيس كميسيون نظارت و حقوقي شوراي شهر تهران قطع درختان و احداث پاركينگ توسط يك سازمان دولتي را عجيب دانسته و اعلام كرد: شورا در خصوص اين تخلف كوتاه نخواهد آمد.
 گويا سريال قطع درختان در پايتخت تمامي ندارد و هر از گاهي در گوشه و كنار اين كلانشهر كه در معرض آلودگي و آلايندگي هوا گرفتار است، زخم تازه‌اي بر پيكر اين ابرشهر بر‌جا مي‌گذارند ، هنوز تخريب باغ‌هاي پايتخت از اذهان شهروندان پاك نشده است كه دستگاهي براي آسايش كارمندان خود، درختان زنده را قطع مي‌كند تا خودروهاي بي‌جان را جانشين آنان كند.
 در خصوص اين اتفاق پرويز سروري، رئيس كميسيون نظارت و حقوقي شوراي شهر تهران با اشاره به قطع حدود 150 اصله درخت توسط سازمان هواشناسي استان تهران گفت: قطع درخت و احداث پاركينگ به جاي درخت از كارهاي عجيب است كه توسط اين سازمان دولتي انجام شده است. به طور قطع آن را پيگيري خواهيم كرد و نتيجه آن را به اطلاع همه شهروندان خواهيم رساند.
به گفته وي اينكه يك سازمان دولتي به قطع حدود 150 اصله درخت اقدام كرده از چشم نمايندگان مردم در شوراي شهر پوشيده نخواهد ماند.
رئيس كميسيون نظارت و حقوقي شوراي شهر تهران به «فارس» گفت: ‌در حالي كه توسعه فضاي سبز يك استراتژي براي شهر و شهروندان محسوب مي‌شود، شاهديم در يك اقدام غير‌منتظره تعداد قابل توجهي از درختان توسط يك سازمان دولتي قطع مي‌شود، آن هم براي ايجاد پاركينگ!
از سوي ديگر رئيس كميسيون سلامت، محيط زيست و خدمات شهري شوراي شهر تهران نيز نسبت به قطع حدود 270 اصله درخت در مناطق 5 و 9 تهران انتقاد كرد و گفت: اين كميسيون به طور جدي پيگير اين مسئله است و بايد مشخص شود بر حسب دستور چه نهاد و سازماني قطع درختان صورت گرفته است.
رحمت‌الله حافظي با اشاره به قطع 120 اصله درخت در منطقه 5 و 150 اصله درخت در منطقه 9 اظهار داشت: كميسيون سلامت و محيط زيست شورا نسبت به اين موضوع معترض است و مسئولان ذيربط بايد نسبت به اين اتفاق پاسخگو باشند. از قوه قضائيه مي‌خواهيم به اين موضوع رسيدگي كند و برخورد لازم را با افراد خاطي انجام دهد.
حافظي با اشاره به اينكه در قطع درخت در منطقه 5 صحبت از وجود دستور قضايي است، تصريح كرد: بايد ببينيم پشت اين موضوع چه كساني هستند و در صورت صحت اين شايعه بر چه اساسي دستور قضايي قطع اين درختان صادر شده است.
رئيس كميسيون سلامت، محيط زيست و خدمات شهري شوراي شهر تهران اضافه كرد: قطع درختان در شهر تهران مغاير با اهداف كميسيون سلامت و محيط زيست شورا است و به همين دليل تا رسيدن نتيجه اين موضوع را رسيدگي مي‌كنيم و بايد مشخص شود بر اساس دستور كدام سازمان و نهاد اين اتفاق در اين مناطق رخ داده است.
   نهال‌هاي خشك و بوته‌هاي پراكنده را جمع كرديم
به رغم اخبار اعلام شده، مدير كل سازمان هواشناسي استان تهران با بيان اينكه سازمان هواشناسي در محوطه اداره كل هواشناسي استان تهران حتي يك درخت قطع نكرده است، گفت: در گزارش‌ها تنه 150 اصل درختي را كه در پارك بهارستان جنت آباد قطع شده‌اند، به اشتباه به پاي هواشناسي نوشته‌اند.
محمدعلي عزيزاقلي در گفت‌وگو با «مهر» با بيان اين مطلب افزود: اداره كل هواشناسي استان تهران پروژه‌اي تحت عنوان محوطه‌سازي و ايجاد فضاي سبز و اصلاح فضاي سبز موجود را حدود پنج سال است پيگيري مي‌كند اما متأسفانه تا اواخر سال گذشته اين پروژه نيمه‌تمام مانده بود.  به گفته وي اما در اواخر سال گذشته و با پيگيري‌هاي سال جاري با مساعدت مسئولان وزارت راه و شهرسازي و استانداري تهران موفق شديم اعتبار مورد نياز را براي اين پروژه جذب و پس از طي روال مناقصات در حال حاضر اجراي آن را آغاز كنيم.
عزيزاقلي اظهار داشت: علت پيگيري براي اجراي اين پروژه اين است كه چندين سال است اداره كل هواشناسي استان تهران در يك زمين باير و سنگلاخ داير است كه در زمستان‌ها با بارندگي شرايط بسيار بدي را براي كاركنان و مراجعه‌كنندگان ايجاد كرده است. لذا با پيگيري براي اجراي اين پروژه قصد ساماندهي و ايجاد فضاي سبز در محوطه اطراف اداره كل هواشناسي استان تهران را داريم.  مدير كل سازمان هواشناسي استان تهران تصريح كرد: اگرچه چند سال است كه اداره كل هواشناسي استان تهران در اين مكان داير است اما به دليل اينكه محوطه آن آماده نشده، شهرداري تهران اجازه افتتاح آن را نمي‌دهد. بنابراين برنامه‌ريزي شده كه با اجراي اين پروژه تا 22 بهمن ماه سال جاري محوطه‌سازي پايان يافته و اداره كل هواشناسي استان تهران رسماً افتتاح شود.  وي افزود: سازمان هواشناسي كه خود با آگاهي از اينكه درختان و فضاي سبز مهمترين عوامل مقابله با آلودگي هوا و ريزگردها هستند با حفظ فضاي سبز موجود و درختان قديمي اين محوطه و حتي نهال‌هاي سالم و جوان براي جدول كشي و آماده‌سازي محيط جهت آبياري فضاي سبز تنها اقدام به جمع‌آوري تعدادي از نهال‌هاي خشك شده، بوته‌هاي پراكنده، علف‌هاي هرز و نيزارهاي موجود در محوطه كرده است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار