کد خبر: 639549
تاریخ انتشار: ۱۷ فروردين ۱۳۹۳ - ۲۲:۴۵
واكنش به موضع‌گيري جان كري
بي‌نتيجه بودن مذاكرات سازش بين تشكيلات خودگردان فلسطين و رژيم صهيونيستي زير نظر امريكا برخي مقامات صهيونيست را به اين فكر انداخته است براي اينكه بتوانند به نتيجه مطلوب دست يابند، بهتر است به طور مستقيم با فلسطينيان مذاكره كنند.
وزير دادگستري اسرائيل در همين رابطه اعلام كرد كه براي دستيابي به يك توافق نياز است تا ديدارهاي بيشتري با طرف‌هاي فلسطيني داشته باشيم.

به گزارش «جوان»، عدم دستيابي به نتيجه مطلوب در مذاكرات صلح خاورميانه روز به روز ابعاد پيچيده‌تري به خود مي‌گيرد كه كه اين امر مقامات امريكايي را كه نقش ميانجي را در اين مذاكرات بازي مي‌كنند بيش از بيش نگران كرده است. طولاني شدن پروسه مذاكرات و زياده‌خواهي مقامات صهيونيست سبب شده تا اين مذاكرات تاكنون نتيجه قابل قبولي نداشته باشد و حتي برخي مقامات اسرائيل درصدد هستند تا مذاكرات مستقيمي را با دولت خودگردان فلسطين انجام دهند. زيرا به نظر آنان اين اقدام زودتر به نتيجه مي‌رسد. به گزارش تسنيم به نقل از المصري اليوم؛ تزيپي ليوني وزير دادگستري و مذاكره كننده ارشد رژيم صهيونيستي در مذاكرات سازش روز يك‌شنبه اظهار داشت كه پيشرفت در فرآيند سازش بيش از آنكه به تماس‌هاي طرفين با ميانجي‌گري امريكا نيازمند باشد، محتاج ديدارهاي مستقيم اسرائيلي‌ها و فلسطيني‌ها با يكديگر است. ليوني همچنين ضمن ابراز تأسف نسبت به كم بودن ديدارهاي مستقيم طرفين در هشت ماه اخير، از نقش‌آفريني امريكا تمجيد كرد. وي در ادامه افزود كه طي ماه‌هاي اخير و در چارچوب مذاكرات سازش، تماس‌هاي ما با امريكا بيش از فلسطينيان بوده است. وزير دادگستري رژيم صهيونيستي قرار بود ديروز با هيئتي فلسطيني كه شامل صائب عريقات، مذاكره‌كننده ارشد فلسطيني و ماجد فرج، رئيس دستگاه اطلاعات تشكيلات خودگردان فلسطين است، ديدار كند. وي در اين باره اظهار داشت كه اين ديدار آخرين ابتكار موجود براي پيشبرد مذاكرات سازش است، خصوصا اينكه طرفين در ديدار روز پنج‌شنبه گذشته خود بر مواضع يكديگر پافشاري كرده بودند. امريكا از ژوئيه گذشته به منظور پيشبرد مذاكرات سازش تلاش‌هاي ميانجيگرانه خود را براي بار ديگر آغاز كرده بود و اميدوار بود تا انتهاي آوريل سال جاري اين مذاكرات را به سرانجام برساند اما زياده‌خواهي مقامات صهيونيست سبب بي‌نتيجه ماندن مذاكرات صلح شده است كه اين امر جان كري، وزير خارجه امريكا را كه نقش مهمي در مذاكرات سازش دارد بيش از پيش نااميد كرده است. به طور خلاصه مي‌توان گفت مذاكرات صلح فلسطيني اسرائيلي در بن بست افتاده است. اين در حالي است كه وزير خارجه امريكا هر چه در توان داشته به كار برده تا مذاكرات را به پيش ببرد. اين ناكامي باعث شده جان كري آنگونه كه مقرر بود ديگر به منطقه سفر نكند و حتي پس از شكست مذاكرات هفته گذشته اعلام كرد كه ديگر به منطقه باز نمي‌گردد.

پيامدهاي فروپاشي مذاكرات «فاجعه بار» خواهد بود

روزنامه هاآرتص نسبت به پيامدهاي «فاجعه بار» شكست مذاكرات براي رژيم صهيونيستي هشدار داد. روزنامه عبري زبان هاآرتص ديروز نوشت: «دولت امريكا بر اين باور است كه سياست بنيامين نتانياهو، نخست وزير اسرائيل علت اصلي شكست مذاكرات است و تلاش‌هاي اسرائيل براي اينكه فلسطيني‌ها را مسئول شكست مذاكرات بخواند، جز در كانادا گوش شنوايي نخواهد يافت». روزنامه مذكور پيش‌بيني كرد كه دولت امريكا خود را از مسئله صلح خاورميانه دور كند و سياست «بي‌توجهي نرم» را پيش بگيرد. اين روزنامه اعلام كرد: با وجود اينكه دولت امريكا علناً اعلام كرده است كه طرف‌هاي فلسطيني و اسرائيلي را مسئول شكست مذاكرات مي‌داند، اما در نشست‌هاي غيرعلني، نتانياهو را مسئول اين امر مي‌داند و وي را به عدم پايبندي به وعده‌هاي خود براي آزادي گروه چهارم اسيران فلسطيني متهم مي‌كند. هاآرتص در ادامه نوشت: در صورتي كه امريكايي‌ها اين طرز فكر را داشته باشند، پيش‌بيني رويكردهاي اروپا دشوار نخواهد بود و پيامدها عليه اسرائيل «فاجعه‌بار» خواهد بود.

نتانياهو: به هر قيمتي به مذاكره با فلسطيني‌ها ادامه نمي‌دهيم

نخست‌وزير اسرائيل هشدار داد كه اگر فلسطيني‌ها گامي در راستاي اقدام‌هاي يك‌جانبه براي اعلام تشكيل كشور فلسطين بردارند. اين رژيم نيز با اقدام‌هاي يك‌جانبه پاسخ فلسطيني‌ها را مي‌دهد. نتانياهو تأكيد كرد كه اين رژيم حاضر نيست به هر قيمتي با فلسطيني‌ها مذاكره كند. به گزارش ايسنا به نقل از اسكاي نيوز عربي، بنيامين نتانياهو روز يك‌شنبه اعلام كرد كه اين رژيم به مذاكراتش با فلسطيني‌ها ادامه مي‌دهد، اما نه به هر قيمتي. وي همچنين تأكيد كرد: «تهديد مقامات فلسطيني براي رفتن به سازمان ملل هيچ تاثيري بر اسرائيل ندارد.» نتانياهو گفت: «تشكيل كشور مستقل فلسطين با موافقت اسرائيل ممكن است نه اظهارات و شعارهاي توخالي فلسطينيان».

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار