شاخص كل بورس طي معاملات ديروز در حالي با رشد 613 واحدي مواجه شد كه براي فتح قله 89هزار واحد تنها 74 گام فاصله دارد.
در جريان معاملات روز گذشته اقبال سرمايهگذاران به گروه پتروشيمي، فلزي، فني مهندسي و معدني و تعداد محسوسي از نمادهاي خودرويي و به خصوص قطعهسازي در رشد شاخصها تأثير شاياني داشتند به طوري كه با اتمام ساعات معاملات روز شنبه شاخص كل بورس با 613 واحد رشد به رقم 88 هزار و 926 واحد رسيد.
در اين روز گسترش نفت و گاز پارسيان با 125 واحد افزايش شاخص، بيشترين تأثير مثبت را بر رشد شاخص بر جا گذاشت و در مقابل مخابرات ايران با 51 واحد كاهش، بيشترين تأثير منفي را روي شاخص داشت.
شركتهاي گروه پتروشيمي بيشترين حمايت را از شاخص كل به جهت سير صعودي داشتند و اين در حالي بود كه با توجه به انتشار اخبار ضدونقيض در خصوص قيمت خوراك پتروشيميها كمتر سرمايهگذاري انتظار روند صعودي قابل توجه و پرقدرت اين گروه را طي معاملات امروز داشت. با اين حال سرمايهگذاران با اتكا به احتمال تجديد نظر دولت در تعيين نرخ خوراك به پيشواز اين صنعت رفتند.
از سوي ديگر در گروه فلزات اساسي بورس شاهد حجم بالاي معاملات در نماد فولاد مباركه و ديگر شركتهاي فولادي بود. به نظر ميرسد انتشار خبري مبني بر حضور سرمايهگذاران خارجي در پروژههاي معدني و فولادي كشور در اقبال سهامداران به سهام اين گروه بيتأثير نبوده است.
اما از گروه دارويي بورس در حالي خبرهاي اميدواركنندهاي به گوش ميرسد كه اغلب نمادهاي فعال اين گروه در بورس طي روز جاري با نوسانات منفي و بعضاً صف فروش به كار خود پايان دادند. اهالي تالار معتقدند انتشار خبرهايي مبني بر رشد 40 درصدي قيمت داروهاي داخلي از سوي سازمان غذا و دارو طي سال جاري و نيز كاهش 25درصدي واردات دارو به منظور حمايت و رونق توليد داخل توسط وزارت بهداشت در سال 93 ميتواند روندي متعادلتر و صعودي براي اين گروه به همراه داشته باشد.
از ديگر سو شركتهاي گروه سيماني دستخوش تغييرات قيمتي منفي و روندي نزولي شدند. بر اين اساس با مصوبه هيئت دولت قيمت هر ليتر مازوت مصرفي كارخانههاي سيمان معادل قيمت گاز مصرفي تعيين شد كه هزينه حمل آن نيز بر عهده مصرف كننده گذاشته شد.
در پايان گروه خودرويي بورس نيز كه طي هفته گذشته اغلب روندي صعودي را سپري كرده بود در حالي وارد روند نزولي شد كه خبرها حكايت از رشد حدوداً 31 درصدي توليدات اين شركتها در سه ماهه سوم سال نسبت به سه ماهه اول دارد.
اهالي تالار معتقدند روند اين گروه پس از اعلام گزارشات 9 ماهه كه البته چنگي هم به دل نخواهد زد و نيز خبر اجراي اولين گام از توافقات ژنو با تغيير محسوسي در جهت مثبت مواجه خواهد شد.
همچنين سازمان خصوصيسازي از عرضه سهام چهار شركت دولتي در هفته جاري خبر داد. بر اين اساس قرار است در روز دوشنبه پيش رو بلوك 50 درصدي پالايش نفت لاوان به قيمت تابلوي فرابورس در روز عرضه به اضافه 50 درصد عرضه شود. همچنين بنابر اين است كه 49درصد سهام شركت نفت و گاز سرو و 40 درصد سهام شركت پيمانكاري عمومي گسترش انرژي نوين در فرابورس و17 درصد سهام شركت عمران و مسكنسازان قزوين از طريق مزايده به فروش برسد.
همچنين در بازار ارز و طلا روز گذشته افزايش قيمت طلا و افت ارزش دلار در بازار داخلي مشاهده شد. طلا به قيمت هر گرم 99 هزار و 500 تومان رسيد و دلار نيز در بازار آزاد با قيمت 2 هزار و 980 تومان معامله شد.