کد خبر: 624454
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۲ - ۲۱:۰۷
تندرو‌هاي امريكا بر ادامه تحريم‌ها عليه ايران اصرار دارند
دولت امريكا در آستانه بازگشايي كنگره، كمپين گسترده‌اي براي جلب حمايت نمايندگان از توافق 1+5 با ايران در ژنو به راه انداخته ولي تا كنون تنها 17 نفر از مجموع 535 سناتور و نماينده مجلس نمايندگان، حمايت خود را از اين توافق ابراز كرده‌اند.

دولت امريكا در آستانه بازگشايي كنگره، كمپين گسترده‌اي براي جلب حمايت نمايندگان از توافق 1+5 با ايران در ژنو به راه انداخته ولي تا كنون تنها 17 نفر از مجموع 535 سناتور و نماينده مجلس نمايندگان، حمايت خود را از اين توافق ابراز كرده‌اند.

به گزارش «جوان»، همزمان با پايان تعطيلات كنگره، گزارش‌هاي متفاوتي از واشنگتن به گوش مي‌رسد. مشاوران كنگره روز دوشنبه در گفت و گو با فارين پاليسي گفتند كه هر چند برخي دموكرات‌هاي هم‌حزب اوباما نگران خراب كردن پل‌هاي ارتباطي بين كنگره و كاخ سفيد هستند ولي مذاكرات بين سناتورها در‌باره لايحه‌اي كه بعد از شش ماه، تحريم‌ها عليه ايران را اعمال مي‌كند، به مرحله پاياني رسيده است. اين يعني اينكه، در پايان دوره تنفسي شش ماهه‌اي كه توافق ژنو مشخص كرده، لايحه تحريمي جديدي به طور اتوماتيك اجرايي خواهد شد. در حالي كه پيشتر گزارش‌هايي منتشر شده بود كه حتي تندروهاي سناي امريكا‌ قبول كرده‌اند كه لايحه جديد را به جريان نيندازند، ولي مشاوران كنگره امريكا حالا مي‌گويند كه گزارش‌هاي قبلي درست نبوده‌اند. البته اين لايحه يك شرط گذاشته و آن اينكه اگر مذاكرات نويد‌بخش باشد، امكان به تعويق انداختن تحريم‌ها وجود دارد.

اين لايحه جديد در حالي مطرح است كه كاخ سفيد كمپين گسترده‌اي براي پايبند كردن كنگره به توافق ژنو انجام داده است. منابع امريكايي مي‌گويند كه دولت اوباما از روز جمعه گزارشي از مذاكرات ژنو را با برجسته‌سازي نكات مثبت آن براي امريكا، بين نمايندگان كنگره پخش كرده ولي از مجموع 535 عضو مجلس نمايندگان و سنا، فقط 17 اظهار نظر (كمتر از 3 درصد) از سوي نمايندگان كنگره در تأييد نسبي توافق ژنو جمع شده است. سناتور منندز از پروپاقرص‌ترين نمايندگان منتقد توافق ژنو، دولت اوباما را به اين متهم كرد كه در حال ترساندن نمايندگان كنگره از اين است كه لايحه تحريم جديد ممكن است موجب از بين رفتن توافق ژنو شده و به جنگ بينجامد. او يك‌شنبه شب در گفت و گو با برنامه « رودررو با مردم» گفت: « به عنوان يكي از طراحان رژيم تحريم‌هاي ايران، اين(تحريم ها) روندي هستند كه ايران را پاي ميز مذاكره آوردند». وي افزود: «هر چند ما صحبت‌هاي «نه گويندگان» را در گذشته شنيده‌ايم كه گفته‌اند، نبايد دنبال اين تحريم‌ها باشيم، ولي به نظرم مي‌رسد كه دنبال كردن تحريم‌ها در شش ماه آينده از زمان امضاي ( ژنو) اين پيام را به ايران مي‌فرستد. . . كه اگر شما(ايران) دست به يك توافق موفقيت‌آميز نزنيد، عواقب آن را خواهيد ديد.»

منابع امريكايي مي‌گويند كه به رغم مخالفت كاخ سفيد، نسخه‌اي از اين لايحه در حال تبادل نظر بين جمهوريخواهان و دموكرات‌ها است. بر اساس اين لايحه، اگر بعد از شش ماه كه توافق موقت منقضي مي‌شود، توافق (جديدي) به دست نيايد، تحريم‌هاي جديد عليه ايران اجرايي خواهد شد.

حمايت 68 درصد امريكايي‌ها از توافق

گروهك تروريستي منافقين در اقدامي همسو با رژيم صهيونيستي به دنبال جمع‌آوري مداركي است كه نشان دهد ايران توافقنامه ژنو را نقض كرده، به گزارش پايگاه اطلاع رساني هابيليان(خانواده شهداي ترور كشور) روزنامه ساندي تايمز اول دسامبر از دستور نخست وزير رژيم صهيونيستي به دستگاه‌هاي اطلاعاتي امنيتي اين رژيم براي رصد كامل ايران در پايبندي به مفاد توافق‌نامه ژنو خبر داد و حالا سركرده منافقين در اين اطلاعيه با اشاره به اظهارنظرهاي برخي از مسئولان كشور تلاش مي‌كند تا اين اظهارنظرها را زمينه‌چيني براي پيمان‌شكني از سوي جمهوري اسلامي بيان كند. اين اطلاعيه به سخنان دكترعلي اكبر صالحي رئيس سازمان انرژي اتمي كشور مبني بر اينكه «ايران هرگز رآكتور آب سنگين اراك را رها نخواهد كرد» مربوط مي‌شود. اين خط قرمز در گفت‌وگوهاي ما با قدرت‌هاي جهاني است.» اشاره مي‌كند و آن را نقض توافقنامه ژنو مي‌داند. اين در حالي است كه نتايج يك نظر‌سنجي جديد نشان مي‌دهد كه ‌گروه «امريكاي متحد براي تغيير» آن را انجام داده است، و اين نشان مي‌دهد نزديك به ۳۴ درصد از پرسش‌شوندگان ‌از اين توافق حمايت كرده‌اند، ۲۲درصد مخالف اين توافق بوده‌اند و ۴۱درصد گفته‌اند ‌در اين باره نظري ندارند. نكته جالب‌ در اين ميان اين است كه در مواجهه با اين گزاره كه در مقابل كاهش تحريم‌هاي اقتصادي امريكا عليه ايران، اين كشور توسعه برنامه هسته‌اي خود را متوقف كرده و اجازه بازرسي بيشتر بازرسان را مي‌دهد، حدود ۶۳ درصد از مصاحبه شوندگان از اين توافق ‌‌كامل حمايت كردند. يكي از طراحان اين نظر‌سنجي به رسانه‌ها گفته است كه بيشتر شركت‌كنندگان خواهان اين هستند كه به ديپلماسي فرصت داده شود تا با استفاده از ديپلماسي جلوي ساخت سلاح هسته‌اي ايران را گرفت. افزون بر اين، آنان جنگ ديگري توسط امريكا در خاورميانه را نمي‌خواهند. پرسش شوندگان هنگامي كه نظر خود درباره رويكرد دولت و كنگره را در‌باره اين توافق گفتند، باز هم طرف دولت و توافق را گرفته‌اند؛ ۶۸ درصد آنان گفته‌اند لازم است ‌كنگره ‌اين توافق را به دقت بررسي، ولي از اعمال تحريم‌هاي جديد عليه ايران خودداري كند؛ اين‌‌ همان چيزي است كه هم‌اكنون دولت باراك اوباما‌ براي يك دوره موقت شش ماهه به دنبال آن است، ولي در عين حال، ۲۲ درصد هم خواهان اعمال تحريم‌هاي جديد عليه ايران بوده‌اند، حتي اگر توافق به هم بخورد يا مذاكرات متوقف شود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار