كشورهاي صاحب نام فوتبال در فاصله 207 روز مانده تا جامجهاني 2014 پيراهن جديدشان را رونمايي ميكنند و ما هم براي آنكه خودي نشان دهيم قراردادمان با آلاشپورت را نهايي كرديم.
در بحبوحه آماده شدن براي سفر به برزيل، علي كفاشيان كارش را در خيابان سئول تعطيل و در تعطيلات تاسوعا و عاشوراي حسيني به آلمان سفر كرد تا به پاي قرارداد فدراسيون متبوعش با اسپانسر معلومالحال بنشيند. تصورش چندان هم سخت نيست؛ رئيس خندهرو در ساختمان اصلي كمپاني آلاشپورت پيراهني را كه معلوم نيست براي كدام تيم است به دست گرفته و رو به دوربين از ته دل ميخندد.
اين نهايت سعي و تلاش فدراسيوني است كه ميخواهد در جامجهاني در حضور بهترين تيمهاي دنيا از اعتبار فوتبال و كشورمان دفاع كند. در هيچ كجاي دنيا باب نيست رئيس فدراسيون فوتبال يك كشور شخصاً براي بستن قرارداد با يك اسپانسر دست به كار شود. متأسفانه يكبار ديگر كفاشيان با مشورت گرفتن از مشاوراني كه در بازاريابي نقش فعالي دارند سنتشكني كرد و به مقر كمپانياي كه اجناس بيكيفيتش داد همه را در آورده رفت. آن هم تنها به اين دليل كه اسپانسر مذكور قرار است علاوه بر پيراهن مليپوشان يك بسته حمايتي به هواداران ايران در برزيل بدهد، بستهاي شامل پيراهن، مچبند، پرچم و جاكليدي!
واقعاً ارزشش را داشت آقاي كفاشيان؟! شأن ايران را پايين آورديد كه دست آخر يك پيراهن افسانهتر بگيريم و روي جاسوئيچيهايتان مارك آلاشپورت حك شده باشد.
رئيس فدراسيوني كه اينگونه فكر كند نميتوان از مشاورانش انتظار ديگري هم داشت. ترابيان دبير كميته اقتصادي و بازاريابي فدراسيون براي نشان دادن حمايتش از رئيس گفته: سفر كفاشيان به آلمان شأن ايران را پايين نميآورد. بله آقاي ترابيان، شأن ايران بالاتر از اين حرفهاست كه با خندههاي كفاشيان يا بازاريابيهاي شما پايين بيايد. منتها در شأن كشور عزيزمان نيست كه رئيس فدراسيون فوتبالش نگران زير سؤال رفتن نام ايران نبوده است.
طبق عرف بينالمللي اسپانسري كه خواهان حامي تيم ملي است ميبايست به ايران ميآمد و پس از رسيدن به توافقات لازم قرارداد اصلي امضا ميشد. اي كاش گل كاشتنهاي فدراسيون به همين جا ختم ميشد. طبق گفته عباس ترابيان، آلاشپورت از صدقهسري مسئولان ايراني مفت و مجاني نام تجارياش را روي پيراهن ما تبليغ ميكند. اسپانسرها معمولاً براي استفاده از پيراهن تيمهاي ملي و باشگاهي پولي هنگفت پرداخت ميكنند. منتها معلوم نيست كه كفاشيان و دوستان چگونه به اين توافق رسيدهاند كه شركت آلماني رايگان ميتواند از نام ايران استفاده و تبليغ كند. اين توافق در شرايطي حاصل شده كه توپها و لباسهاي بنجل آنها اعتراض كارشناسان و بازيكنان را در مقطعي درآورد. اما پس از گذشت چند هفته اعتراضها به دلايل نامشخص فروكش كرد و رفت پي كارش.
معلوم نيست تصميمات و رفتارهاي غيرحرفهاي علي كفاشيان تا كجا ادامه پيدا ميكند، تا كي قرار است تيم ملي چوب ندانم كاري و بعضي اتفاقات پشت پردهاي آقايان را بخورد. پر واضح است كه كفاشيان در مواجهه با اين انتقاد جز چند لبخند تكراري و توجيهات غيرمنطقي پاسخي به اذهان عمومي نخواهد داد. بستن قراردادي شبيه تركمنچاي فقط و فقط از عهده فدراسيون فوتبال برميآيد و بس.