کد خبر: 616883
تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۲ - ۰۸:۳۰
صداي ضد ايراني نتانياهو از كنگره بلند مي‏شود
با وجود آنكه روز جمعه سرپرست هيئت مذاكره‌كننده امريكايي در سنا حاضر شد تا به كنگره اطمينان دهد كه خبري از لغو سريع تمام تحريم‌ها در كار نيست
با وجود آنكه روز جمعه سرپرست هيئت مذاكره‌كننده  امريكايي در  سنا حاضر شد تا به  كنگره اطمينان دهد كه  خبري از لغو سريع تمام تحريم‌ها در كار نيست، گروهی از سناتورهای جمهوری‌خواه امريكا همسو با درخواست‌هاي نخست‌وزير رژيم صهيونيستي  اعلام كردند كه  منتظر نتیجه مذاکرات هسته‌ای با ایران نمی‌مانند و در جهت وضع تحریم‌های جدید علیه این کشور تلاش خواهند کرد.
روزنامه امريكایی یواس‌ای تودی طی گزارشی نوشت: سناتورهای جمهوری‌خواه در نخستین واکنش خود به مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 در ژنو تأکید کردند با خط‌مشی اوباما در قبال ایران مخالف‌اند و به‌رغم مخالفت کاخ سفید برای تصویب طرح تشدید تحریم‌ها علیه ایران، در این زمینه تلاش خواهند کرد. سناتور مارک کیرک، یکی از اعضای کمیته بانکی سنا که از طراحان تشدید تحریم‌ها علیه ایران است، گفت: پایان مذاکرات ژنو بدون تغییر رفتار حکومت ایران بدین معناست که به‌رغم مخالفت‌های کاخ سفید، سنا باید برای تشدید تحریم‌ها اقدام کند. سناتور کیرک در بیانیه‌ای رسمی به‌همراه دو سناتور دیگر یعنی لیندزی گراهام و کلی آیوت آورده است: «اکنون زمان تشدید تحریم‌های امريكا و جامعه بین‌المللی است، نه تضعیف آنها».
سناتورهای پیشنهاد‌دهنده افزایش تحریم‌ها علیه ایران استدلال می‌کنند که رویکرد ایران در مذاکرات هفته گذشته اثبات می‌کند که ‏تحریم‌های فعلی کارساز بوده‌اند و تهدید به تحریم بیشتر شانس موفقیت مذاکرات را افزایش خواهد داد.‏ سناتور مارک روبیو گفت: چنین طرحی ضروری است تا نگذارد دولت اوباما به ایران اجازه دهد به اهداف خود در زمینه لغو ‏تحریم‌ها که اقتصاد این کشور را فلج کرده است، دست یابد.‏ روبیو افزود: «ایران با یک هدف مشخص وارد این مذاکرات شده و آن برداشته شدن این تحریم‌ها بدون تسلیم کردن هر موضوع ‏اساسی است».‏ روبیو گفت كه وی و دیگر سناتورها هرگونه توافق با ایران برای تعلیق یا توقف تحریم‌های بیشتر را رد خواهند کرد، «مگر اینکه ‏‏آنها موافقت کنند، از کل فعالیت‌های غنی‌سازی‌شان دست بردارند».‏
وی افزود: «قبل از اینکه ما بتوانیم به‌صورت جدی برداشتن گام‌هایی برای کاهش تحریم‌ها را بررسی کنیم، ایران باید با انجام ‏‏اقدامات معنادار، شفاف و قابل تأیید موافقت کند».‏ طرح پیشنهادی افزایش تحریم‌ها احتمالاً پس از بازگشت سناتورها از تعطیلات در 28 اکتبر [6 آبان ماه] در کمیته بانکی به بحث ‏گذاشته خواهد شد. این طرح، درآمدهای ایران، ذخایر ارزی این کشور و پول ملی ایران را هدف قرار می‌دهد و به‌گفته مارک ‏دوبوویتز، مدیر اجرایی بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها، قصد دارد «دارایی‌هایی را که ایران برای غلبه بر وضعیت بغرنج ‏اقتصادی‌اش نیاز دارد، مسدود کند».‏ همچنین طرح تحریمی دیگری که در ماه جولای در مجلس نمایندگان امريكا به تصویب رسیده است، احتمالاً پس از برگزاری دور ‏بعدی مذاکرات ایران و گروه 1+5 در 7 نوامبر [16 آبان ماه] برای رأی‌گیری به سنا خواهد رسید.‏
  
 ظریف: افشا نكردن جزئيات به‌خاطر صداقتمان است
ظریف در پاسخ به محفوظ ماندن منبعی که مدعی است از جزئیات پیشنهاد ایران آگاه است، گفت: هیچ یک از مقامات دخیل در مذاکرات هسته‌اي به صورت غیرقابل انتشار، صحبت نکردند. ما فقط حرف‌هایی زدیم که قابل انتشار بود.   وزیر امور خارجه ایران در گفت‌وگو با پایگاه خبری المانیتور با اشاره به گزارشاتی درباره جزییات احتمالی پیشنهاد ارائه شده توسط ایران در مذاکرات با کشورهای گروه 1+5 گفت که «اينها گمانه‌زنی‌هایی است که نقطه اشتراکی با واقعیت ندارد» و بر موضع خود مبنی بر اینکه «خودداری ما برای افشا کردن جزییات پیشنهادمان نشانه صداقت و جدیت ما است» تاکید کرد.
وی چند ساعت پس از گفت‌وگو‌یش با المانیتور در صفحه فیسبوکش نوشت: منابع قابل اعتماد رسانه‌ها خود بسته‌ پیشنهادی را ندیده‌اند و بهتر است آنها با ادعای آگاه بودن از جزئیات پیشنهاد ارائه شده اعتبار خود را خدشه‌دار نکنند. محفوظ نگه‌داشتن جزئیات مذاکرات به این مفهوم نیست که ما از افشای محتوای آنها می‌هراسیم. می‌توانید مطمئن باشید که ما هیچ‌گونه نگرانی از علنی کردن آنچه در مذاکرات اتفاق افتاد نداریم. اما هدف این مذاکرات (به عقیده ما) رسیدن به یک درک است، نه پیروزی‌های (رسانه‌اي) موقتی.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار