تصور امريكا از توانايي محدودسازي مداخله نظامي در سوريه توهمي بيش نيست، واكنشها فراتر از مرزهاي سوريه خواهد بود.
به گزارش سپاهنيوز، سردار سرلشكر پاسدار محمد علي جعفري، فرمانده كل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي، روز گذشته در حاشيه جلسه شوراي عالي امنيت ملي، با اشاره به تهديدهاي اخير امريكا مبني بر حمله نظامي به سوريه گفت: آشكار شدن علائم ناكامي سردمداران كاخ سفيد در ائتلافسازي مورد نظر براي جنگ افروزي جديد در منطقه، امريكاييها را به اتخاذ موضع مداخله و حمله نظامي محدود به سوريه وا داشته است.
وي افزود: در عين حال كساني كه در اين مداخله با امريكا مشاركت نمايند دچار بحرانهاي زودرس در امنيت ملي خود خواهند شد. سرلشكر جعفري با بيان اينكه «جنگ و نا امني پديدههايي سيال و غير قابل كنترل هستند»، تأكيد كرد: جنگ در كنار رژيم صهيونيستي پتانسيل انتقال بحران به درون اين رژيم را تشديد ميكند. عضو شوراي عالي امنيت ملي با هشدار به جنگافروزان براي انديشيدن پيرامون پيامدهاي لشكركشيهاي گذشته به كشورهاي اسلامي منطقه و عبرت گرفتن از تجربه عراق و افغانستان گفت: همانگونه كه مداخله امريكا در جهان اسلام تا به امروز موجب توسعه افراطگرايي، خشونت و تروريسم شده است، تهاجم به سوريه نيز روند توسعه افراطگرايي را تشديد خواهد كرد و به مانند افغانستان و عراق جز رنج، محنت، آوارگي و كشتار مردم بيگناه رهاوردي نخواهد داشت.
در همين ارتباط سعدالله زارعي، كارشناس مسائل خاورميانه با اشاره به مواضع برخي كشورهاي غربي در قبال سوريه گفت: امريكاييها تصميم خودشان را براي جنگ عليه سوريه گرفتهاند و اين مسئله به احتمال زياد طي روزهاي آينده اتفاق خواهد افتاد لذا جبهه مقاومت موضع يكپارچه خود را در برابر هرگونه اقدام احتمالي عليه سوريه حفظ خواهد كرد. وي در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران، درباره علت تغيير لحن برخي كشورهاي غربي در مورد حمله به سوريه گفت: گمان برخي از اين كشورها اين بود كه پس از طرح مسئله حمله نظامي به سوريه، قبل از اينكه اين حمله اجرا شود، جبهه مقاومت و مخصوصاً دولت سوريه در مواضع خود تغييراتي را ايجاد خواهند كرد و در نتيجه آنها ميتوانند با نماي يك جنگ، بهره مطلوبببرند.
وي افزود: اما وقتي كه با مقاومت دولت سوريه، مشخص شد كه تهديد به جنگ تأثيري در عزم سياسي مقامات دولت سوريه ندارد و در نتيجه احتمال وقوع علني و عملي جنگ افزايش پيدا كرد، كشورهايي كه به هواي تصويرسازي جنگ آمده بودند، عقبنشيني كردند و تنها امريكاييها و فرانسويها كه به طور واقعي مسئله جنگ را در دستور كار خود قرار دادند در وسط ميدان باقي ماندند.
اين كارشناس سياست خارجي با بيان اينكه امريكاييها ناچارند تبعات اين جنگ را يك تنه به دوش بكشند، تصريح كرد: اين در حالي است كه تبعات يك جنگ، عليالاصول نميتواند تنها متوجه كشور آغازكننده جنگ باشد و اين خود تناقضي است كه ممكن است منطقه ما را درگير يك جنگ با مدت نامعين كند. زارعي در رابطه با اينكه چه كشورهايي در منطقه تحت تأثير تبعات حمله احتمالي به سوريه خواهند بود، خاطرنشان كرد:جنگ در منطقه تمام كشورها را تحت تأثير قرار ميدهد و براي منافع و امنيت ملي هر كشوري از جمله تركيه كه با جنگ عليه سوريه موافق است، تهديد جدي به شمار ميآيد.