کد خبر: 609467
تاریخ انتشار: ۰۸ شهريور ۱۳۹۲ - ۲۰:۵۷
وقتي در تاريخ پزشكي جهان گردش مي‌كنيم متأسفانه مي‌بينيم گاهي دانشمندان و محققان به بهانه پيشرفت علم آزمايش‌هايي روي انسان‌ها انجام داده‌اند كه باعث مرگ يا ايجاد بيماري‌هاي لاعلاج شده است.
جواد عسكر

وقتي در تاريخ پزشكي جهان گردش مي‌كنيم متأسفانه مي‌بينيم گاهي دانشمندان و محققان به بهانه پيشرفت علم آزمايش‌هايي روي انسان‌ها انجام داده‌اند كه باعث مرگ يا ايجاد بيماري‌هاي لاعلاج شده است.

امريكا هميشه خود را به عنوان رهبر جهان در علم پزشكي معرفي مي‌كند و مدعي است از اين طريق جان بسياري از انسان‌ها را نجات داده است ولي كنكاشي در تاريخ پزشكي اين كشور نشان مي‌دهد كه آزمايش‌هاي هولناكي روي مردم فقير و كودكان به نام پيشرفت علمي انجام شده است و در اين ميان بيشتر از اينكه جان‌انسان‌ها اهميت داشته باشد فروش شركت‌ها‌ مهم بوده است.

پيمان‌نامه هلسينكي كه به دنبال افشاي جنايات هولناك آلمان‌ها در آزمايش روي انسان، در سال ۱۹۶۴ ميلادي به تصويب رسيد هرگونه آزمايش روي انسان‌ها را بدون انجام آزمايش‌هاي اوليه روي حيوانات، در بعد بين‏المللي ممنوع اعلام كرده است اين در حالي است كه در بعضي از موارد حتي ديده شده كه بعد از آزمايش روي حيوانات وقتي دارو روي انسان آزمايش شده عمل عكس داشته است همين امر باعث شده است بعضي از محققان جاه‌طلب دست به عمل جنايتكارانه‌اي بزنند و روي انسان‌هاي ناآگاه يا زنداني آزمايش كنند.

در ذيل نمونه‌هايي از آزمايش‌هاي شيميايي، بيولوژيكي و هسته‌اي كه توسط دولت ايالات متحده روي تعداد زيادي انجام گرفته آورده شده است:

در فاصله سال‌هاي 1956 و 1957 آزمايش‌هاي سلاح‌هاي بيولوژيك ارتش امريكا در شهرهاي «ساوانا» در ايالت «جورجيا» و «آوون پارك» در ايالت فلوريدا انجام شدند. در اين آزمايش‌ها محققان ارتش امريكا ميليون‌ها پشه آلوده را در اين دو شهر رها كردند تا ببينند آيا اين پشه‌ها مي‌توانند باعث انتشار بيماري‌هاي تب زرد و تب دنگي شوند يا خير.

بر اثر اين آزمايش‌ها صدها نفر از ساكنان اين دو شهر به بيماري‌هايي مانند انواع تب‌ها، مشكلات تنفسي، جنين‌هاي مرده، انسفاليت و تيفوئيد مبتلا شدند. سپس محققان ارتش در لفافه متخصصان بهداشت وارد اين دو شهر شدند و شروع به عكسبرداري و انجام آزمايش‌هاي پزشكي روي قربانيان كردند. چندين نفر از افرادي كه به بيماري مبتلا شده بودند، به خاطر اين آزمايش‌ها جان باختند.

در مطالعه ديگري موسوم به «تحقيقات مالاريا در بازداشتگاه استيتويل» كه در دهه 1940 آغاز شد محققان اداره بهداشت دانشگاه شيكاگو با همكاري ارتش امريكا و وزارت خارجه اين كشور اثرات بيماري مالاريا را بررسي كردند. در اين آزمايش‌ها 29 نفر از اين زندانيان به طور عمدي به مالاريا مبتلا شدند. البته آزمايش‌هاي شيميايي و ميكروبي روي افراد ناآگاه در تاريخ امريكا بيشتر از اين تعداد است و شايد بارزترين آن ماجراي گواتمالا باشد كه هيلاري كلينتون نيز از مردم گواتمالا عذرخواهي كرد ولي در اينجا فقط چند نمونه از اعمال هولناك محققان امريكايي آورده شد. نوعي دارو در سال 1999 به نام ويوكس براي مقابله با مواد مخدر در اداره پزشكي ايالات متحده به ثبت رسيد كه پس از پنج سال در سال 2004 به اين نتيجه رسيدند كه استفاده از اين دارو خطر ابتلا به سكته مغزي را دو برابر مي‌كند.

داروي ويوكس كه به گفته توليدكنندگان آن پس از آزمايش‌هاي متعدد روي حيوانات به بازار عرضه شد در عرض چند سال 20 ميليون نفر از اين دارو استفاده كردند كه ممكن است اثرات سوء آن هنوز هم در بدن آنها وجود داشته باشد و در اين ميان 14 هزار نفر بر اثر استفاده از اين دارو به كام مرگ رفتند.

داروي ويوكس نه تنها خطر ابتلا به سكته مغزي را افزايش مي‌دهد بلكه باعث اختلال در دستگاه گوارش نيز مي‌شود و اختلالاتي مانند اسهال، سوءهاضمه، حالت تهوع، آفت دهان، پوسيدگي دندان، يبوست، خشكي دهان و خون‌ريزي دستگاه گوارش در اكثر بيماران ايجاد مي‌كند.

با آنكه فروش ويوكس در كشور امريكا ممنوع اعلام شد ولي توسط قاچاقچيان دارو به كشورهاي آفريقايي و جهان سوم با نصب برچسب‌هايي كه براي بيماري‌هاي قلبي و عروقي ممنوع است صادر شد و همچنان نيز در برخي از كشورها كه نظارت پزشكي پاييني وجود دارد در بين مردم مصرف مي‌شود.

اكثر داروهايي كه عوارض آن بر سلامت انسان اثبات مي‌شود توليد و فروش آن در امريكا ممنوع مي‌شود اين در حالي است كه در كشورهاي جهان سوم با نام‌هاي ديگر به فروش مي‌رسد و حتي اين شركت‌ها در امريكا تعطيل نمي‌شوند و فقط اجازه فروش در خاك ايالات متحده را ندارند. معلوم نيست دارويي كه براي امريكايي‌ها مضر است چگونه براي مردم ديگر كشورها مفيد است. به نظر مي‌رسد هدف نظام سرمايه‌داري امريكا از تحقيقات پزشكي كسب پول بيشتر است نه نجات جان انسان‌ها!

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار