کد خبر: 608554
تاریخ انتشار: ۰۳ شهريور ۱۳۹۲ - ۲۱:۱۴
بحث استفاده از سلاح شيميايي در سوريه و موضع‌گيري امريكا در اين باره حساسيت روسيه را برانگيخته است، در حدي كه لئونيد ايواشف، رئيس آكادمي مسائل ژئوپليتيكي روسيه اعلام كرد اين كشور ممكن است در پاسخ به افزايش تعداد كشتي‌هاي نظامي امريكا در درياي مديترانه، حضور نظامي خود را در اين منطقه تقويت كند تا مانع از توسعه عامل دخالت خارجي در مناقشه سوريه شود.

بحث استفاده از سلاح شيميايي در سوريه و موضع‌گيري امريكا در اين باره حساسيت روسيه را برانگيخته است، در حدي كه لئونيد ايواشف، رئيس آكادمي مسائل ژئوپليتيكي روسيه اعلام كرد اين كشور ممكن است در پاسخ به افزايش تعداد كشتي‌هاي نظامي امريكا در درياي مديترانه، حضور نظامي خود را در اين منطقه تقويت كند تا مانع از توسعه عامل دخالت خارجي در مناقشه سوريه شود.

روز چهارشنبه، يعني تنها سه روز پس از ورود 20 ناظر سازمان ملل متحد به سوريه، سلاح شيميايي استفاده شده در اين كشور باعث شده تا امريكا ناوگان دريايي و تجهيزات نظامي خود را در مديترانه افزايش دهد. باراك اوباما سال 2012 تأكيد كرده بود كه استفاده از سلاح شيميايي در سوريه خط قرمز امريكا است اما در اين باره نگفته بود كه اگر مخالفان از اين سلاح استفاده كنند، چه واكنشي نشان خواهد داد.

در هر صورت مواضع جديد ضد سوري امريكا كه بيش از همه از سوي چاك هاگل، وزير دفاع امريكا اعلام شده با واكنش روسيه و همچنين سوريه مواجه شده است. ژنرال مارتين دمپسي، رئيس ستاد مشترك ارتش امريكا نيز شب شنبه در نشستي گفت: چهار ناوشكن مجهز به موشك‌هاي كروز و با قابليت انجام حملات مداوم، در حال نزديك شدن به سوريه هستند.

ايواشف روز شنبه در تفسير اخبار منتشره در رسانه‌هاي گروهي مبتني بر افزايش كشتي‌هاي نظامي امريكا در درياي مديترانه با توجه به وخامت اوضاع در سوريه، گفت: اگر چنين مسئله‌اي واقعاً صورت بگيرد، روسيه هم به عنوان اقدام متقابل احتمالاً به تقويت حضور نظامي خود در منطقه مبادرت خواهد ورزيد. به نظر من روسيه چاره‌اي جز واكنش به اين مسئله نخواهد داشت تا بدين ترتيب مانع از توسعه عامل دخالت خارجي احتمالي در سوريه شود. به گزارش فارس، به عقيده اين كارشناس نظامي، روسيه بايد به جامعه جهاني نشان دهد كه اجازه نخواهد داد تا ضوابط و حقوق بين‌الملل و منشور سازمان ملل در رابطه با وضعيت كنوني در مصر و به‌خصوص در قبال بحران سوريه نقض شوند. ايواشف گفت: ما بايد به هر نوع اقدامي كه در جهت دخالت نظامي از خارج در مناقشه سوريه صورت مي‌گيرد، با قاطعيت واكنش نشان داده و مانع از پيشبرد اوضاع به اين سمت شويم.

هشدار جنگي مسكو به واشنگتن

 

سايت خبري دبكا فايل در تفسير اين كنش‌وواكنش بين امريكا و روسيه به نقل از منابع نظامي نوشت: به دنبال تنش افروزي غرب در خصوص حمله نظامي احتمالي عليه سوريه، روسيه در حالت «هشدار جنگ» قرار گرفته و ناوگان‌هاي خود را در حالت آماده باش قرار داده است. در اين گزارش آمده است: وضعيت اعلام حالت آماده باش از سوي روسيه به دنبال هشدارهاي اخير امريكا و برخي كشورهاي غربي در خصوص جنگ احتمالي عليه سوريه ايجاد شده است.

«سرگئي لاوروف» وزير امور خارجه روسيه هم روز شنبه با انتقاد شديد از درخواست‌ها براي اعمال زور درسوريه گفت كه درخواست‌هاي برخي كشورهاي اروپايي براي اعمال فشار بر شوراي امنيت سازمان ملل و تصميم‌گيري در زمينه اعمال زور درسوريه غيرقابل پذيرش است. لاوروف، همچنين درباره تحولات سوريه جداگانه با وزيران خارجه امريكا، فرانسه و انگليس تلفني گفت‌وگو كرد.

دبكا فايل نوشت: كشورهاي غربي و عربي به دنبال ادعاهاي روز چهارشنبه در خصوص حمله شيميايي، روزهاي شنبه و يك‌شنبه حملات خود عليه دمشق را تشديد كردند. منابع نظامي دبكا فايل ادعا كردند: «نخستين حمله به سوريه مي‌تواند استارت سري حملات به سركردگي امريكا باشد. اين حملات همچنين مي‌تواند شامل اعمال منطقه پرواز «ممنوع نيز شود.»

اوباما شنبه در كاخ سفيد با جو بايدن، معاون رئيس‌جمهوري، سوزان رايس، مشاور امنيت ملي، جان برنان رئيس سازمان اطلاعات مركزي امريكا، مارتين دمپسي، فرمانده ستاد مشترك نيروهاي مسلح و سامانتا پاور، سفير امريكا در سازمان ملل متحد ديدار كرد. جان كري، وزير امور خارجه امريكا و چاك هاگل، وزير دفاع اين كشور از راه دور و با ويدئوكنفرانس در اين جلسه شركت كردند. كاخ سفيد از انتشار محتواي گفت و گوها خودداري كرده است. يك مقام كاخ سفيد پيش از جلسه روز شنبه گفت: «طيفي از گزينه‌ها را در اختيار داريم و بسيار سنجيده عمل خواهيم كرد و بر اساس منافع ملي خود و ارزيابي كارهايي كه مي‌تواند به پيشبرد اهدافمان در سوريه كمك كند، تصميم‌گيري خواهيم كرد.»

اوباما - كامرون به دنبال «پاسخ جدي»

 

«باراك اوباما» رئيس‌جمهور امريكا و «ديويد كامرون» نخست‌وزير انگليس شب شنبه 40 دقيقه مكالمه تلفني داشتند. كاخ سفيد در بيانيه‌اي اعلام كرد: باراك اوباما، رئيس‌جمهوري امريكا و ديويد كامرون، نخست وزير انگليس در اين تماس تلفني چالش‌هاي پيش‌روي دو كشور را از جمله تداوم خشونت‌ها در سوريه به بحث گذاشته و در اين باره گفت‌وگو كردند. در ادامه اين بيانيه آمده است: اوباما و كامرون نگراني عميق خود را درباره گزارش‌هاي موجود در خصوص استفاده از تسليحات شيميايي توسط دولت بشار اسد، رئيس‌جمهوري سوريه عليه غيرنظاميان در دمشق كه روز چهارشنبه هفته گذشته صورت گرفت، ابراز داشتند. اوباما و كامرون در ادامه تأكيد كردند كه استفاده از سلاح شيميايي در سوريه نيازمند پاسخ جدي جامعه بين‌المللي است. در همين حال بنيامين نتانياهو نيز وضعيت و روند كنوني در سوريه را خطرناك دانسته و تأكيد كرده كه اسرائيل مي‌داند چگونه از خودش دفاع كند. جروزالم پست به نقل از نتانياهو نوشته كه تل‌آويو جريان امور را زير نظر دارد ولي اگر لازم باشد دست روي ماشه نيز خواهد گذاشت.

فرماند‌هان نظامي عربي و غربي هم روز گذشته در امان پايتخت اردن ديدار داشتند تا اقدام نظامي احتمالي عليه سوريه با مشاركت امريكا، انگليس، عربستان سعودي، قطر، تركيه، فرانسه، ايتاليا و كانادا را مورد بررسي قرار دهند.

400 تن سلاح جديددر اختيار مخالفان

 

منابع آگاه سوري اعلام كردند كه براي تقويت جبهه مخالفان دولت سوريه 400 تن تسليحات ظرف 24 ساعت گذشته از طريق تركيه به اين كشور وارد شده است. اين منبع آگاه اعلام كرد كه محموله تسليحاتي با حمايت مالي قطر و عربستان از طريق استان هاتاي تركيه وارد سوريه شده است. به گزارش ايسنا به نقل از رويترز، اين محموله بزرگ‌ترين محموله تسليحاتي از زمان آغاز جنگ داخلي در دو سال گذشته عليه بشار اسد، رئيس‌جمهور سوريه است كه به دست مخالفان وي رسيده است.
 
 
دمشق به سازمان ملل اجازه بازرسي داد

دولت سوريه عصر ديروز با انتشار بيانيه‌اي گفته است به تيم بازرسي سازمان ملل متحد اجازه مي‌دهد از محلي در حومه دمشق كه گفته مي‌شود چهارشنبه گذشته هدف حمله شيميايي قرار گرفت، بازرسي كنند. سازمان ملل هم اعلام كرد كه بازرسي از الغوطه را از امروز آغاز خواهد كرد. با اين حال، امريكا در اولين موضع‌گيري اعلام كرد كه تصميم براي اجازه بازرسي آنقدر دير داده شده كه قابل اتكا نيست.

 
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار