کد خبر: 605021
تاریخ انتشار: ۰۹ مرداد ۱۳۹۲ - ۲۱:۳۸
در گفت‌و‌گوي «جوان» با مدير عامل بنياد بين‌المللي فرهنگي- هنري امام رضا(ع) عنوان شد
وجود مضجع متبرك حضرت علي بن موسي‌الرضا (ع) در ايران و ملك خراسان يكي از دلايل علاقه خاصه مردم ايران زمين به خاندان عصمت و طهارت و گسترش فرهنگ تشيع در ايران است.
محمدصادق عابديني

 وجود مضجع متبرك حضرت علي بن موسي‌الرضا (ع) در ايران و ملك خراسان يكي از دلايل علاقه خاصه مردم ايران زمين به خاندان عصمت و طهارت و گسترش فرهنگ تشيع در ايران است. چندين قرن است كه حرم رضوي به عنوان قبله آمال ايرانيان شناخته مي‌شود. از همين رو و براي گسترش بيش از پيش فرهنگ رضوي در جامعه، جشنواره بين‌المللي امام رضا(ع)، با محوريت شهر مقدس مشهد برگزار مي‌شود. جشنواره بين‌المللي امام رضا(ع)، بزرگ‌ترين رخداد هنري كشور است كه مزين به نام هشتمين اختر تابناك ولايت شده است. اين جشنواره كه امسال وارد يازدهمين دوره از فعاليتش خواهيم شد در دهه كرامت (26 ـ 16 شهريور ماه) برگزار مي‌شود. سيد جواد جعفري، مدير عامل بنياد فرهنگي امام رضا(ع) و رئيس جشنواره يازدهم، در گفت‌وگو با«جوان»، اطلاعات بيشتري درخصوص اين جشنواره عظيم فرهنگي، هنري و معنوي ارائه مي‌دهد.

جشنواره در منزلگاه يازدهم

سيد جواد جعفري، دبير يازدهمين جشنواره بين‌المللي فرهنگي هنري امام رضا(ع) با بيان اينكه جشنواره بين‌المللي امام رضا(ع) به منزلگاه يازدهم نزديك شده است، به سه هدف اصلي اين رويداد بين‌المللي اشاره مي‌كند و مي‌گويد: «ترويج فرهنگ رضوي با الهام از علوم و معارف رضوي»، «اشاعه آثار فرهنگي مرتبط با فرهنگ رضوي در جامعه» و «شناسايي و تجليل از پديدآورندگان آثار مرتبط با امام رضا(ع)» از مهم‌ترين اهداف ما در جشنواره امام رضا(ع) است. دبير جشنواره بين‌المللي امام رضا(ع)، در ادامه به بخش‌هاي مهمي كه در جشنواره امسال در نظر گرفته شده اشاره مي‌كند و مي‌افزايد: بخش اول برنامه‌هاي تخصصي است كه در هفتاد موضوع تدارك ديده شده و در 31 استان كشور برگزار مي‌شود. بخش دوم برنامه‌ها ناظر به بعد بين‌المللي است و امسال در 75 كشور و در 200 نقطه جهان جشن‌هاي كرامت برگزار مي‌شود. جعفري با اشاره به برگزاري نمايشگاه‌هاي مرتبط با آثار فرهنگي، هنري و سينمايي، خاطرنشان مي‌كند: هر ساله نزديك به 40 خادم فرهنگ رضوي در بخش بين‌الملل دعوت مي‌شوند. امسال هم در مدارس ايرانيان خارج از كشور برنامه‌هاي ويژه‌اي برگزار مي‌شود.

در همين راستا براي 18 فيلم ـ اعم از مستند، بلند، كوتاه و انيميشن كه با موضوع فرهنگ رضوي توليد شده‌اند ـ زيرنويس انگليسي تهيه كرده‌ايم كه در دهه كرامت براي آشنايي بيشتر ساير اقوام و ملل با فرهنگ رضوي به خارج از كشور ارسال خواهد شد.

جعفري ضمن ارائه گزارشي از فعاليت‌‌هاي فرهنگي جشنواره متبوع خود طي دوره گذشته مي‌گويد: در دهمين جشنواره بين‌ا‌لمللي امام رضا(ع) بيش از 5 هزار داستان، 13 هزار شعر و 518 هزار پيامك ادبي توليد شد كه تا قبل از اين جشنواره، اين ميزان توليدات درباره اهل‌بيت در كشورمان سابقه نداشت. وي به برگزاري «30 هزار مسابقه فرهنگي با موضوع امام رضا(ع)» اشاره مي‌كند و مي‌افزايد: در چارچوب برنامه‌هاي موضوعي دهمين جشنواره بين‌المللي امام رضا(ع) 216 كتاب چاپ شده است، به گونه‌اي كه طي هشت ماه گذشته به طور متوسط هر ماه سه كتاب منتشر كرده‌ايم كه شش عنوان آخر آن در نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران و با حضور وزير محترم فرهنگ و ارشاد اسلامي رونمايي شد.

جعفري بخش ديگري از برنامه‌هاي جشنواره امام رضا(ع) را برنامه‌هاي مردمي «دهه كرامت» عنوان مي‌كندو از برگزاري 300‌هزار جشن مردمي به همت شوراي هماهنگي جشن‌هاي دهه كرامت خبر مي‌دهد.

تدوين شناسنامه قدمگاه‌هاي امام رضا(ع)

 

امام رضا(ع) هنگام ورود به ايران، به طور متوسط روزي 30 كيلومتر را طي كردند تا به مشهد رسيدند. مستندات تاريخي نيز اين موضوع را تأييد مي‌كند كه آن حضرت مسير 2100 كيلومتري واقع در ايران را با توقف و قدم‌گذاشتن در 75 منزلگاه پشت سر گذاشتند كه از اين تعداد، 16 منزلگاه به صورت قطعي شناسايي شده است. جعفري، مديرعامل بنياد بين‌المللي فرهنگي هنري امام رضا(ع) با استناد به فرمايش رهبر معظم انقلاب كه «شيراز» را بعد از قم و مشهد سومين حرم اهل بيت(ع) در ايران خواندند، مي‌گويد: به همين منظور ما در بنياد امام رضا(ع) به امامزاده شاهچراغ(ع) در شيراز نگاه ويژه‌اي داريم.

طبق مصوبات شوراي هماهنگي احياي قدمگاه‌هاي حضرت رضا(ع)، در دهه كرامت ـ حدفاصل ميلاد امام رضا(ع)‌ و ولادت حضرت معصومه(س) و نيز روز بزرگداشت حضرت شاهچراغ(ع) ـ برنامه‌هايي را در قدمگاه‌هاي حضرت رضا(ع) برگزار مي‌كنيم تا اين اماكن مقدس به عنوان يك قطب فرهنگي ـ مذهبي معرفي شوند و بيش از پيش مروج سيره و آموزه‌هاي بلند رضوي باشند.

مديرعامل بنياد بين‌المللي فرهنگي هنري امام رضا(ع) از نصب تابلوهاي متحدالشكل به منظور معرفي «جاده ولايت» در طول اين مسير هم خبر مي‌دهد. ضمن اينكه به گفته او شوراي هماهنگي قدمگاه‌ها به رياست استانداران استان‌هاي مربوطه تشكيل خواهد شد و قرار است فعاليت‌هاي فرهنگي و مذهبي در محل قدمگاه‌ها برگزار شود.

همزمان با ورود امام رضا(ع) به ايران در «شلمچه» دروازه ورود امام رضا(ع) به ايران و نخستين قدمگاه آن حضرت در ايران است، به همين مناسبت چند روز قبل از آغاز دهه كرامت برنامه ويژه‌اي را در استان شهيدپرور خوزستان برگزار مي‌كنيم و طي آن، كاروان نمادين حضرت رضا(ع) در شلمچه به راه مي‌افتد. وي به فرمايشي از مقام معظم رهبري اشاره كرد و با استناد به سخن ايشان كه شيراز را سومين حرم اهل‌بيت(ع) در ايران دانسته‌اند، افزود: در پنجم ذي‌الحجه روز بزرگداشت امامزادگان را داريم كه سازمان اوقاف و امور خيريه برنامه‌هاي متنوعي براي اين روز پيش‌بيني كرده است. روز ششم ذي‌القعده نيز برنامه‌اي تحت عنوان «روز بزرگداشت حضرت شا‌هچراغ» در شيراز برگزار خواهد شد.

حديث ماندگار «سلسله‌ الذهب» ثبت معنوي مي‌شود

 

رونمايي از كتابخانه تخصصي ديجيتالي امام رضا(ع) با همكاري مؤسسه تحقيقات كامپيوتري علوم اسلامي نور در قم، رونمايي از ترجمه صحيفه رضويه به چهار زبان زنده دنيا، ثبت معنوي حديث ماندگار سلسله‌ الذهب از ديگر برنامه‌هايي است كه دبير يازدهمين جشنواره بين‌المللي فرهنگي هنري امام رضا(ع) بدان اشاره دارد. سيدجواد جعفري همچنين به كتاب‌هايي اشاره دارد كه توسط بنياد بين‌المللي امام رضا(ع) در سال جاري و در كمتر از چند ماه كه از اخذ مجوز انتشارات بنياد مي‌گذرد، چاپ و منتشر شده‌اند. او در اين زمينه مي‌گويد: انتشارات بنياد در مجموع 25 كتاب منتشر كرده است كه برجسته‌ترين كتابي كه منتشر كرده‌ايم كتاب صحيفه رضويه بود كه براي اولين بار در جهان اسلام ما با ترجمه فارسي آن را منتشر كرديم و قرارداد ترجمه اين كتاب گرانسنگ به زبان‌هاي تركي استانبولي، روسي، انگليسي و اسپانيايي بسته شده است. كتاب ديگري كه مي‌توان به آن اشاره كرد، «دانشنامه جامع امام رضا(ع)» است كه اميد مي‌رود جلد نخست آن دهه كرامت رونمايي شود. مديرعامل بنياد بين‌المللي فرهنگي هنري امام رضا(ع) از توليد فيلم‌هاي فاخر رضوي با محوريت حضرت معصومه(س) و حضرت شاهچراغ(ع) خبر مي‌دهد و مي‌گويد: در حوزه معارف رضوي همه فرزندان امام موسي كاظم(ع) در كانون توجه ماست به همين دليل توليد فيلم‌هاي فاخر درباره حضرت معصومه(س) و حضرت شاهچراغ (ع) در دستور كار بنياد بين‌المللي امام رضا(ع) قرار دارد و پس از نگارش فيلمنامه‌هاي مناسب، براي امكانات ساخت اين فيلمنامه‌هاي فاخر پيگيري‌هاي بعدي به عمل خواهد آمد.

دعوت از رئيس‌جمهور براي حضور در اختتاميه جشنواره

 

دبير جشنواره بين‌المللي امام رضا(ع) به مراسم اختتاميه جشنواره يازدهم هم اشاره دارد و با بيان آنكه طبق سنوات گذشته كه آيين اختتاميه جشنواره بين‌المللي امام رضا(ع) با حضور شخصيت‌هاي تراز اول كشوري برگزار مي‌شد امسال هم وزير محترم فرهنگ و ارشاد اسلامي، از حجت‌الاسلام والمسلمين دكترحسن روحاني براي حضور در اختتاميه يازدهمين جشنواره بين‌المللي امام رضا(ع)‌ دعوت كرده‌اند تا ايشان در اين مراسم كه اواخر شهريور در مشهد مقدس با حضور مقامات عالي رتبه كشور و ميهمانان خارجي برگزار مي‌شود حضور يابند، مي‌افزايد: اميدواريم امسال هم بتوانيم جشنواره‌اي باشكوه در جوار بارگاه نورباران رضوي برگزار كنيم.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار