کد خبر: 515521
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۱ - ۰۸:۰۰
بازي شنبه‌شب دو تيم در يك ساعت نامتعارف (۱۸:۳۰ به وقت تهران) براي علاقه‌مندان به فوتبال برگزار شد چرا كه سال‌ها عادت كرده بوديم ال‌كلاسيكو را در ساعات پاياني شب تماشا كنيم. ‌وقتي علت را جست‌وجو كرديم به نكته‌اي ظريف و قابل تأمل پي‌برديم كه نشان از برنامه‌ريزي دقيق و منحصر به فرد در سطح اول فوتبال دنيا دارد.
ال‌كلاسيكو شنبه فقط به اين دليل در ساعت فوق برگزار شد كه رئال مادريد فرصت استراحتي مطابق با رقيب ديشب خود يعني منچستر يونايتد داشته باشد، منچستر شنبه‌شب درست همزمان با بازي رئال و بارسلون به مصاف نورويج رفته بود و اگر قرار بر اين بود كه رئال مثل هميشه در ساعت پاياني شب به ميدان برود آن وقت چند ساعت كمتر از شاگردان فرگوسن استراحت مي‌كرد. توجه داشته باشيد فقط چند ساعت!
اين روزها بحثي در فوتبال و ليگ‌برتر كشور مطرح است، بحثي اختلاف‌برانگيز مبني بر اينكه چرا بازي‌هاي سه تيم مدعي اول قهرماني همزمان برگزار نمي‌شود، به برنامه‌ريزي بازي‌ها كه نگاه مي‌كنيم متوجه مي‌شويم كه اگر به عنوان مثال در يك روز سه بازي برگزار شود، اين سه بازي در سه ساعت مختلف و بعضاً بسيار تعجب‌برانگيز (۱۷:۲۵) برگزار مي‌شود، البته اين مسئله‌اي است كه هميشه وجود داشته و به امروز و شرايط حساس سه تيم بالاي جدول مربوط نمي‌شود، هميشه ديده‌ايم كه بازي‌ها در ساعت‌هاي مختلف و پس و پيش برگزار شده و به ندرت اتفاق افتاده كه تمام بازي‌ها در يك ساعت مشخص شروع شود.
البته بهانه‌هاي مختلفي نيز براي دست‌اندركاران وجود دارد، نظير پخش تلويزيوني مسابقات كه اين معضل با پوشش شبكه‌هاي استاني برطرف شده و بهانه‌اي است واهي،‌ پخش رقابت دو تيم استقلال و پرسپوليس نيز بهانه‌اي از همين دست است. چرا نحوه برنامه‌ريزي بازي‌هاي ليگ‌برتر به گونه‌اي است كه به ندرت اين دو تيم در يك روز به ميدان مي‌روند. بنابر اين مي‌توان نتيجه گرفت كه اين مدل برنامه‌ريزي و تعيين ساعت براي ديدار‌هاي ليگ‌برتر نيز مانند بسياري از جوانب ديگر فوتبال مثلاً حرفه‌اي ما تنها نام حرفه‌اي را يدك مي‌كشد و در مقام مقايسه با فوتبال سطح بالاي دنيا به هيچ عنوان حرفي براي گفتن ندارد.
فوتبال حرفه‌اي دنيا براي دقايق و ثانيه‌هاي بازيكنان برنامه دارد،‌هر چند كه به هيچ عنوان نبايد فوتبال بازيكنان و مربيان آنها را با فوتبال،‌ بازيكنان و مربيان خودمان مقايسه كنيم، اما تنها در يك نگاه ليگ‌برتر فوتبال ما براي كداميك از اينها برنامه دارد؟ يا اصلاً مي‌تواند برنامه داشته باشد؟
بازيكنان فوتبال ما آيا توان انجام چند بازي نفس‌گير در طول هفته را دارند؟ كداميك از مربيان ما توانايي برنامه‌ريزي براي چند بازي مهم پشت‌سر هم را دارند؟ به اينها اضافه كنيد برنامه‌ريزان سازمان ليگ فوتبال را زماني كه نمي‌توانند حتي چند بازي را به صورت همزمان برگزار كنند، به هر حال همه چيزمان بايد به همه چيزمان بيايد،‌ براي يك فوتبال مثلاً حرفه‌اي بايد يك عده آدم مثلاً حرفه‌اي هم برنامه‌ريزي كنند تا ثمره آن اين شود كه در طول هفته شاهد بازي‌هايي در ساعات مختلف باشيم و بعد حسرت بخوريم كه فوتبال اروپا چگونه برنامه‌ريزي مي‌شود و فوتبال ما چگونه شنبه‌شب با ديدن برنامه‌ريزي ال‌كلاسيكو دوباره و چندباره به اين نتيجه رسيديم كه ما از فوتبال حرفه‌اي تنها دريافت حرفه‌اي آن را ياد گرفته‌ايم و ادا و اطوار در آوردن و ژست‌هاي خاص آن را آموخته‌ايم.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار