کد خبر: 514089
تاریخ انتشار: ۰۸ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۷:۳۱
یک روز مانده به پایان مذاکرات آلماتی
آی پرس: پیش‏بینی می‏ شد که غربی‏ ها نگاه جدی به مذاکرات آلماتی نداشته باشند اما نکته مهم این است که رسانه‏ های غربی اکنون در حال زمینه‏ چینی برای اعلام شکست مذاکرات با الگوهای فکری خاصی هستند.
به گزارش آی‌پرس، در شرایطی که هنوز یک روز دیگر از مذاکرات هسته‏ ای قزاقستان باقی است، رسانه‏ های غربی موضعی کاملا منفی نسبت به این مذاکرات اتخاذ کرده‏ اند. البته این موضع منفی تنها موضع رسانه‏ های غربی نیست بلکه حتی مذاکره‏ کنندگان ۱+۵ نیز چنین سخنانی را بر زبان می ‏آورند.

نمونه بارز این سخنان، گفته‏های «سرگئی ریابکوف»، نماینده روسیه در گروه مقابل ایران است که یژبه صراحت گفته که نباید از این مذاکرات انتظار چندانی داشت. وقتی موضع نماینده روس‏ها چنین باشد، بی‏تردید موضع طرف‏های غربی از این بدتر و سخت ‏تر است.

در شرایطی که خانم اشتون، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از بازنگری پیشنهادهای ۱+۵ به ایران سخن می‏گوید اما آنچه از نوشته‏های روزنامه صهیونیستی هاآرتص برمی‏آید بیانگر آن است که پیشنهاد طرف غربی همان چیزی است که از روزها قبل در رسانه‏های خارجی مطرح شده بود: «لغو تحریم فلزات گرانبها در برابر همان سه‏خواسته‏ای که قبلا از ایران می‏خواستند در برابر دریافت قطعات هواپیما انجام دهد.»

شش قدرت بین‏المللی پیش‏تر از ایران خواسته بودند که در برابر دریافت کمک‏های فنی برای رآکتور تهران و همچنین قطعات هواپیماهای مسافربری، فردو را تعطیل کند، غنی‏سازی ۲۰ درصدی را متوقف کرده و ذخایر اورانیوم ۲۰ درصد غنی‏شده خود را به خارج منتقل کند.

در صورتی که آنچه هاآرتص نوشته درست باشد، چنین پیشنهادی با پیشنهاد معتبری که سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران از آن سخن گفته بود، سخت فاصله دارد. مهم‏ترین جنبه منفی این پیشنهاد آن است که غرب باز هم حق ایران مبنی بر غنی‏سازی اورانیوم در چارچوب ان‏پی‏تی را به‏رسمیت نشناخته است.

از سوی دیگر، تحریم فلزات گرانبها تحریمی است که اندکی پیش از مذاکرات آلماتی علیه جمهوری اسلامی ایران اعمال شده است و به‏ نظر می ‏رسد که اعمال آن برنامه‏ ریزی شده بوده باشد. به عبارت دیگر غرب فشار را افزایش داده و می‏خواهد همان افزایش فشار را در برابر تسلیم ایران در برابر خواسته‏ هایش لغو کند.

پیش‏بینی می‏شد که غربی‏ها نگاه جدی به مذاکرات آلماتی نداشته باشند اما نکته مهم این است که رسانه‏ های غربی اکنون در حال زمینه‏ چینی برای اعلام شکست مذاکرات با الگو های فکری خاصی هستند.

الگوی اول این است که غرب پیشنهاد مثبتی به ایران داده و ایرانیان از پذیرش آن سرباز زده‏ اند. تبلیغات زیادی انجام می‏ شود مبنی بر اینکه پیشنهاد غرب کاملا بازنگری شده است در حالی که به‏ واقع چنین نیست.

الگوی دوم نسبت دادن شکست مذاکرات به مسائل داخلی ایران است. از منظر مخاطب غربی این رسانه‏ ها، ایران درگیر مسائل انتخاباتی داخلی است و بنابراین آمادگی مصالحه را ندارد.

به‏هر حال اگر ۱+۵ همان چیزی را پیشنهاد داده باشد که هاآرتص نوشته است، ایران چاره ‏ای جز رد کردن آن ندارد. این در حالی است که ایران خود نیز یک بسته پیشنهادی با خود به آلماتی برده است که البته هنوز جزئیات آن روشن نیست اما چشم‏ بسته می‏توان ابراز داشت که طرف غربی آن را با نظر منفی بررسی می ‏کند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار