
به گزارش خبرنگار جوان به نقل از روابط عمومی اداره کل استاندارد استان اصفهان ، رئيس اتحاديه طلا وجواهر كشور امروز در همايش آشنايي با استاندارد سازي مصنوعات طلا و فلزات گرانبها گفت : ۳۰۰ تن طلا در كشور در گردش است و امسال ۱۱۰ تن مصنوعات طلا توليد شده است . كشتي آراي ، از استان اصفهان به عنوان قطب توليد طلا در كشور ياد كرد و افزود : بیش از نيمي از طلاي كشور در استان اصفهان توليد مي شود .
مديركل نظارت بر اجراي استاندارد صنايع فلزي و انرژي سازمان ملي استاندارد ايران نيز در این همایش گفت : ۴ هزار واحد طلا سازي در كشور كد شناسايي دريافت كرده اند که با اجراي طرح صدور کدشناسایی استاندارد برای مصنوعات فلزی گرانبها و اعمال نظارتهای سازمان ملی استاندارد ، قاچاق طلا در کشور به حداقل ممكن رسيده است .
بلغاري افزود : در شش ماهه گذشته ۱۴ كيلوگرم مصنوعات تقلبي طلا در کشور ، كشف و ۱۲۶ پرونده براي متخلفان تشكيل شد . وي گفت : براي حمايت از صنعتگران داخلي عرضه مصنوعات طلای خارجي در كشور ممنوع شده است و مطابق این قانون عرضه ي آن قاچاق محسوب مي شود .
مديركل نظارت بر اجراي استاندارد صنايع فلزي و انرژي سازمان ملي استاندارد ايران افزود : از ابتداي سال آينده پروانه كاربرد علامت استاندارد براي مصنوعات نقره و طلا اجباري مي شود و گشت هاي نامحسوس اين سازمان در ساعات غير اداري بر حسن اجراي كار نظارت مي كنند .
شفيعي مديركل استاندارد استان اصفهان نیز دراين همايش گفت : هزار و ۳۷۰ توليد كننده طلا در اين استان كد شناسايي استاندارد دريافت كرده اند كه در مجموع ۱۵۰ واحد توليدي داراي پروانه کاربرد علامت استاندارد هستند .
شفيعي استان اصفهان را نخستين استان در اجراي طرح استاندارد سازي طلا برشمرد و افزود : هيچ طلاي ساخته شده خارجي در بازار قابل عرضه نيست و در صورت مشاهده ، قاچاق محسوب شده و به نفع دولت ضبط مي شود .
بر اساس گزارش روابط عمومی اداره کل استاندارد استان اصفهان ، در همايش استاندارد سازي مصنوعات طلا و فلزات گرانبها ، با حضور توليد كنندگان و سازندگان صنایع و ادوات مورد مصرف در صنعت طلا و جواهر سازي ، راهكارهاي پيشگيري از قاچاق این محصولات بررسي و بر ساخت و عرضه ی طلاي با كيفيت تاكيد شد .