باشگاه رئال مادرید برای هشتمین سال متوالی عنوان بزرگترین باشگاه پول ساز فوتبال جهان را از آن خود کرد و بالاتر از رقیب اسپانیایی خود بارسلونا ایستاد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، بسیاری از باشگاه های رده بالای اروپایی با وجود شرایط نامساعد اقتصادی این قاره، درآمد خود را افزایش داده اند.
براساس اعلام شرکت حسابداری دلویت ، تیم قهرمان اسپانیا اولین تیم ورزشی است که درآمد آن از مرز ۵۰۰ میلیون یورو (۶۶۶ میلیون دلار) عبور کرده و بالاتر از رقیب اسپانیایی خود بارسلونا در لیگ پول فوتبال ایستاده است.
درآمد این دو تیم در فصل ۲۰۱۱- ۲۰۱۲ به میزان هفت درصد رشد داشته است. رئال مادرید ۶/۵۱۲ میلیون یورو ( ۶۸۳ میلیون دلار) و بارسلونا ۴۸۳ میلیون یورو ( ۶۴۳ میلیون دلار) درآمد کسب کرده اند.
در حالی که ۶ تیم اول جدول دست نخورده باقی مانده اند، فقط درآمد منچستریونایتد به دنبال حذف دور اول لیگ قهرمانان اروپا در فصل گذشته ، در رده سوم این جدول با سه درصد کاهش به ۳/۳۲۰ میلیون پوند (۵۰۷ میلیون دلار) رسیده است.
بایرن مونیخ با درآمد ۴/۳۶۸ میلیون یورو (۴۹۰ میلیون دلار) ، چلسی قهرمان اروپا با ۲۶۱ میلیون پوند (۴۱۳میلیون دلار) و آرسنال با رقم ۹/۲۳۴ میلیون پوند (۳۷۲ میلیون دلار) در رده های چهارم تا ششم قرار دارند.
ˈدان جونزˈ از بخش ورزش شرکت دلویت گفت :میانگین رشد ۱۰ درصدی درآمد باشگاه های فوتبال اروپایی در شرایطی به دست آمده که این قاره شاهد رشد اقتصادی حداقلی است. عدم تغییر ۶ تیم اول موید این واقعیت است که این باشگاه ها دارای بزرگترین پایگاه های هواداران و در نتیجه بیشترین درآمد در بازارهای داخلی کشورهای خود و بازارهای بین المللی هستند.
منچسترسیتی با پنج پله صعود به رده هفتم جدول صعود کرده و به درآمد ۱/۲۳۱ میلیون پوند (۳۶۶ میلیون دلار) دست یافته است. سرمایه گذاری کلان مالک اماراتی به کسب اولین قهرمانی این تیم در لیگ انگلیس در ۴۴ سال گذشته کمک کرد. این رشد عمدتا به دنبال قرارداد جدید و حمایت مالی شرکت هوایی اتحاد به دست آمده است.
تیم ایتالیایی آث میلان در رده هشتم این جدول قرار دارد. لیورپول، یوونتوس، بورسیا دورتموند، اینترمیلان، تاتنهام، شالکه، ناپولی، مارسی، لیون، هامبورگ، رم و نیوکاسل در رده های بعدی قرار دارند.
تیم نیوکاسل در رده بیستم تنها تازه وارد این فهرست است که جای والنسیا را گرفته و بعد از سه سال غیبت به فهرست بازگشته است. این تیم ۳/۹۳ میلیون پوند (۱۴۸ میلیون دلار) درآمد داشته است.
۲۰ باشگاه صدر فهرست در فصل ۲۰۱۱- ۲۰۱۲ در مجموع ۸/۴ میلیارد یورو ( ۴/۶ میلیارد دلار) درآمد داشته اند.