کد خبر: 504987
تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۳۹۱ - ۰۸:۰۰
همزمان با انتشار خبر مانور بزرگ دريايي روسيه در مديترانه و تشديد دعواي مخالفان مطرح مي‌شود
طرحي كه روزنامه الاخبار به نقل از منابع نزديك به رياست جمهوري سوريه از آن خبر مي‌دهند، در شرايطي مطرح مي‌شود كه قرار است به زودي ارتش روسيه به منظور اجراي رزمايش دريايي در شرق درياي مديترانه ۱۲ كشتي جنگي را به نزديكي آب‌هاي سوريه اعزام كند و جدال در جبهه داخلي ضد اسد نيز تشديد شده است، به گونه‌اي كه جبهه سلفي مسلح «النصره» خطاب به معاذ الخطيب رهبر ائتلاف مخالفان سوريه «دموكراسي» او را «نجس» خوانده است.
به گزارش العالم، منابع نزديك به رياست جمهوري سوريه اعلام كرده‌اند بشار اسد در اين سخنراني مهم، افزون بر اشاره به ديدار «ژنو ۲»، بين اخضر ابراهيمي، فرستاده ويژه سازمان ملل متحد و نمايندگان روسيه و امريكا، ديدگاه خود را درخصوص راه حل بحران اين كشور اعلام مي‌كند.
روزنامه لبناني «الاخبار» به نقل از اين منابع نوشت: مضمون اين سخنراني و راه‌حل، مطابق با متن پيامي است كه هفته قبل بشار اسد از طريق «فيصل المقداد»، معاون وزير امور خارجه، به مسكو، پايتخت روسيه، فرستاد.
اين منابع پيش‌بيني كردند راه حل بشار اسد در اين سخنراني، با هدف «راه حل فراگير» جهت ايجاد ثبات در كل منطقه است.
همچنين درخواست براي به رسميت شناختن موضع سوريه در حمايت از لبنان، فلسطين و مقاومت و تلاش سوريه براي آزادي اراضي اشغال شده خود در «جولان و اسكندرون»، در اين راهكار مطرح خواهد شد.
اين منابع تصريح كردند: سخنراني بشار اسد در اين برهه زماني براي مطرح كردن راه حل در نتيجه چند تحول اساسي است، نخست اينكه اين واقعيت اثبات شده است كه نظام سوريه توانايي حل بحران اما در يك دوره زماني طولاني را دارد، درحالي كه مخالفان مسلح توانايي يكسره كردن امور از طريق نظامي خود را در كوتاه مدت يا بلندمدت ندارند، زيرا شرط موفقيت آنها در سرنگون كردن نظامي نظام سوريه، حمله نظامي خارجي است كه اين امر با توجه به موضع قاطع چين و روسيه و ايران غيرممكن است.
الاخبار خاطرنشان كرد: تحول دوم اين است كه امريكايي‌ها به اين نتيجه تقريباً نهايي رسيده‌اند كه عملاً نتوانسته‌اند گروه‌هاي تكفيري مسلح فعال در سوريه را مهار و كنترل كنند و اين گروه‌ها به تلاش براي اجراي طرح خود ادامه مي‌دهند.
رزمايش ۱۲ ناو روسي در آب‌هاي سوريه
همزمان با انتشار اين خبر، يك روزنامه‌ امريكايي در گزارشي اعلام كرد: ارتش روسيه به منظور اجراي رزمايش دريايي در شرق درياي مديترانه ۱۲ كشتي جنگي را به نزديكي آب‌هاي سوريه اعزام خواهد كرد.
به گزارش ايسنا، به نوشته روزنامه امريكايي ورلد تريبيون، دولت روسيه قصد دارد مانور دريايي بزرگي را در شرق درياي مديترانه برگزار كند.
بنا به گفته مقامات روسيه، نيروي دريايي اين كشور دست‌كم ۱۲ كشتي جنگي را در ماه ژانويه سال جاري براي انجام تمرينات نظامي به درياي مديترانه و خليج عدن اعزام خواهد كرد.
مسئولان روسيه همچنين تأكيد كردند كه رزمايش مذكور شامل تمرينات در خصوص عمليات ضد زير‌دريايي و دفاع هوايي در نزديكي آب‌هاي سوريه است.
همچنين وزارت دفاع روسيه در بيانيه‌اش تأكيد كرد كه كشتي‌هاي جنگي اين كشور به مناطق درياي مديترانه و درياي سياه اعزام خواهند شد و اين تمرينات به منظور تقويت مهارت‌هاي پياده كردن نيرو در سواحل و برخي مهارت‌هاي جنگي ديگر است.
رهبر النصره خطاب به معاذالخطيب: دموكراسي نجس را نمي‌پذيريم
همچنين شكستن قريب الوقوع سكوت اسد در حالي صورت مي‌گيرد كه شكاف‌ها در جبهه مخالفان اسد روز به روز تعميق مي‌شود.
در جديدترين تحول از اين دست، يكي از رهبران القاعده در پيامي شديد‌اللحن خطاب به رهبر ائتلاف مخالفان سوريه بر تشكيل يا بازسازي خلافت اسلامي در سوريه تأكيد كرد و دموكراسي وعده داده شده امريكا به مخالفان دمشق و ائتلاف دوحه را نجس ناميد. «سامر احمد خليل» از اعضاي گروهك تروريستي «جبهه النصره» وابسته به القاعده است كه در فيلم ويدئويي جديد پيامي را خطاب به مخالفان خارج‌نشين و رهبران ائتلاف دوحه و حاميان آنها منتشر كرد.
در اين تصاوير رهبر النصره خطاب به «احمد معاذ الخطيب»، رئيس ائتلاف مخالفان سوريه كه در دوحه قطر تشكيل شد، مي‌گويد: «خطيب مسجد بزرگ بني‌اميه، مردان قهرمان متعهد شدند كه خلافت را در شام دوباره برپا كنند، آنها امروز به پيش نويس قانون اساسي‌اي پايبند هستند كه اولين ماده آن اين است: عقيده اسلامي ركن كشور (حكومت) است.»
وي در ادامه با لحني تند خطاب به معاذ مي‌پرسد: «پس با اينها چه رفتاري خواهي كرد، درباره آنها چه خواهي گفت، آيا اينها مايه نگراني تو خواهند شد، در حالي كه تو براي شهداي سوريه طرحي را بر دوش مي‌كشي به نام طرح نجس كشور مدني، اين طرح امريكايي در منطقه است كه در مصر، ليبي، تونس و ديگر كشورها با افتخار از آن دم مي‌زنند.»
سامر احمد خليل در ادامه خطاب به رهبر ائتلاف مخالفان سوريه در خارج هشدار مي‌دهد كه «مسئله دوم كه من مژده آن را به تو مي‌دهم اين است كه ان شاء‌الله، شما تحت عناويني مانند ائتلاف يا كشور سوريه يا پرچم استقلال سوريه هيچ وجود و حضوري در سوريه نخواهيد داشت.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار