کد خبر: 504945
تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۳۹۱ - ۰۶:۱۳
خانه‌هاي زلزله‌زدگان چه شد؟

زلزله براي مردم كشورمان واژه بيگانه‌اي نيست. همين چند ماه اخير دو زلزله ويران‌كننده يكي در مناطق آذربايجان و ديگري در منطقه زهان خراسان‌جنوبي مردم كشورمان را عزادار از دست دادن تعدادي از هم‌وطنانمان كرد و ده‌ها هزار آواره برجاي گذاشت. 

اين زلزله‌ها هرچند برخي روستاها را تكان داد اما برخي ديگر را با خاك يكسان كرد و اگرچه معاون اول رئيس‌جمهور قول داده بود اين ويراني دو ماهه ساخته شود اما هم اكنون نماينده مردم ورزقان از پيشرفت تنها ۱۵ درصدي ساخت‌و‌سازها در منطقه خبر مي‌دهد و نماينده قائنات نيز معتقد است مسئولان در ارائه خدمات به مردم محروم منطقه زهان تنگ نظري دارند آن هم در شرايطي كه سرماي ۱۲ درجه زير صفر، ويرانه‌هاي زهان را زيرلايه‌اي از يخ و برف فرو برده است. 

برخورد تبليغاتي مديران!
به گفته الله‌وردي دهقاني، نماينده مردم ورزقان در مجلس شوراي اسلامي ۲۰۰ روستا در مناطق زلزله‌زده به طور ۱۰۰ درصد تخريب شده‌اند و در روستاهاي دور دست حداقل تخريب‌ها ۲۰درصد بوده است. 

به باور وي ساخت غيراصولي و غيرمستحكم منازل روستايي در برابر زلزله‌ با شدت كمتر نيز آسيب‌پذير است و امكان تخريب اين منازل با يك پس‌لرزه و حتي سنگيني حاصل از بارش برف هم وجود دارد.
دهقاني با اشاره به برآورد بنياد مسكن و لزوم تخريب و نوسازي ۲۰ هزار خانه روستايي و ۱۰ هزار خانه شهري مي‌افزايد: طبق آمارهاي به دست آمده در مناطق شهري تنها پنج ساختمان يك طبقه پايان كار گرفته‌اند و از ۲۰ هزار واحد اعلام شده، تنها ۲ هزار ۵۰۰ واحد در حد سفت كاري پيشرفت كرده‌اند.
بنا به تأكيد وي ۱۲ هزار خانوار هم‌اكنون سرگردان هستند و براي جمعيت ۲۰ هزار نفري ساكن روستايي، تعداد ۸ هزار و ۸۰۰ كانكس بين آنها توزيع شده‌است. اين نماينده مجلس پيشرفت ۹۰ درصدي كارها را آمار غلطي مي‌داند كه برخي مسئولان ارائه مي‌دهند، چراكه هنوز بيش از نيمي از مردم سرگردانند. 

اين بي‌خانمان‌ها سرگردانند
با سفر از غرب كشور در نيمه شرقي به منطقه زهان خراسان‌جنوبي مي‌رسيم؛ جايي كه اين روزها سرماي هوايش با سرماي هواي آذربايجان رقابت مي‌كند و ۱۲ درجه از صفر پايين‌تر كشيده است.
جواد هروي، نماينده مردم قائنات در مجلس شوراي اسلامي با اشاره به تخريب بيش از ۲هزار واحد مسكوني در ۴۵ روستاي منطقه زهان مي‌افزايد: پنج روستا به طور كامل تخريب شده و ۴۵ روستا نيز آسيب‌هاي مختلف ديده و ۲ هزار و ۱۱۲ واحد مسكوني از ۳۰ تا ۱۰۰ درصد تخريب شده كه ۱۴۰ واحد آن به طور ۱۰۰ درصد، بيش از ۵۰۰ واحد ۶۰ درصد و مابقي كمتر از ۵۰ درصد آسيب ديده است. هروي معتقد است وضعيت خوبي در منطقه مشاهده نمي‌شود، برنامه منسجم و منظمي براي اسكان وجود ندارد و مشكلات به ويژه در فصل سرما تازه خود را نشان مي‌دهد. 

هروي با انتقاد ابراز هم دردي نكردن رئيس‌جمهور با مردم زهان تأكيد مي‌كند: بنياد مسكن آمادگي خود را براي ساخت واحدهاي مسكوني اعلام كرده اما فراهم كردن زمينه اسكان ۲ هزار خانوار، حداقل ۲ تا سه ماه زمان لازم دارد كه با توجه به سرماي منطقه، بايد اسكان مردم تدبير شود. 

كمك‌هاي كم جان براي جان گرفتن آوارگان

محمدباقر عبادي، نماينده مردم بيرجند نيز در گفت‌وگو با «جوان» از پايان آواربرداري در روستاي هدوم رود بيرجند خبر مي‌دهد اما به گفته وي هنوز ساخت و سازها آغاز نشده است و سرما و بارش هم كار بتون‌ريزي را سخت‌تر مي‌كند.
وي درباره كمك‌هاي صورت گرفته به زلزله‌زدگان مي‌گويد: ۱۲ ميليون تسهيلات و ۲ ميليون تسهيلات بلاعوض براي هر خانوار مجموع كمك‌هاي دولت به زلزله‌زدگان است اما با توجه به تورم موجود با اين مبالغ نمي‌توان كار را پيش برد. دهيار روستاي شاج نيز كه در زلزله به طور كامل تخريب شده، سرماي هوا، نبود امكانات پخت و پز و كمبود غذا، نداشتن حمام و سرويس بهداشتي را به عنوان مشكلات مردم اين روستا بر شمرده است. با اين همه ما و به خصوص مسئولان در خانه‌هاي گرممان نشسته‌ايم و شايد ۱۴ هزار خانواري را كه هم اكنون آواره‌اند، فراموش كرده‌ايم.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار