کد خبر: 492208
تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۱ - ۱۸:۰۷
العالم: ادبیات به کار رفته در استوارنامه سفیر جدید مصر در اراضی اشغالی که عصر چهارشنبه در یک روزنامه صهیونیستی منتشر شد و روزنامه دولتی الاهرام مصر نیز نسخه‌ای از آن را چاپ کرد، واکنش‌های محافل مختلف مصری را به دنبال داشته است.

در این نامه مرسی، پرز را «دوست عزیز و بزرگوار من» می‌خواند و در آن از تمایل شدید برای گسترش «روابط دوستانه‌ای که پیوند دهنده دو طرف است» یاد می‌کند و در پایان نیز عنوان «دوست وفادار شما» را می‌افزاید. دفتر ریاست جمهوری مصر محتوای این نامه را تایید کرده است.

نشریه مصری الاهرام دیروز به نقل از جمال حشمت یکی از رهبران اخوان المسلمین از مشکوک بودن نامه و احتمال ساختگی بودن آن توسط این روزنامه اسرائیلی، سخن گفته بود.

این در حالی است که «هانی خلاف» یکی از سفرا و معاونان سابق وزیر امور خارجه برای کاستن از بار انتقادات شدید مصری‌ها، تاکید کرد: این روش نامه نگاری ویژه اسرائیل نیست، بلکه «عرف دیپلماتیک» است و این گونه نامه نگاری‌ها برای همۀ مقامات، دولت یا مقصدی که نامه برای آن نوشته می‌شود، ثابت است.

وی در خصوص عبارات دوستانه موجود در نامه نیز تاکید کرد: این روش معمول بوده و تغییر ناپذیراست و نباید معانی عبارت‌های موجود در آن را بزرگ نمایی کرد و یا این گونه قلمداد شود که تغییراتی در روابط مصر و اسرائیل به وجود آمده است.

«خلاف» در خصوص عکس چاپ شده از سفیر مصر در کنار پرز که دو پرچم اسرائیل درپشت سر آن‌ها به چشم می‌خورد و فقط یک پرچم بسیار کوچک مصر بر روی میز قرار دارد، افزود: بر اساس پروتوکل‌های سیاسی، پرچم کشوری که سفیر به کشور دیگر اعزام می‌کند، داخل سالن یا اتاق جلسات نیست و فقط این پرچم در ورودی کاخ ریاست جمهوری قرار می‌گیرد.

این در حالی است که فعالان مصری با ابراز تعجب از اقدام مرسی در به کار بردن عبارت‌های دوستانه برای رژیم صهیونیستی و رئیس آن، ابراز ناامیدی کرده و از خود می‌پرسند: آیا مرسی مجبور به استفاده از این جملات بوده است؟

این ناظران اعلام کردند: مرسی می‌توانست نامه را کاملا حرفه‌ای تنظیم کند، به گونه‌ای که در آن هدف خود یعنی معرفی «عاطف سالم» سفیر جدید را نیز اعلام کند، بدون اینکه به این زیاده گویی‌ها برای پرز بپردازد، چرا که بیشتر مردم مصر وی را دشمن و تهدیدی اساسی برای امنیت ملی خود می‌دانند.

یک منبع دیپلماتیک نیز گفت: این نامه بیانگر چارچوب سیاست شفاف مرسی رئیس جمهوری مصر و هم چنین تلاش مبالغه آمیز وی در اطمینان دادن به رژیم صهیونیستی و آمریکاست تا به آن‌ها بگوید که نباید از روی کار آمدن اخوان المسلمین نگران باشند.

وی گفت: مرسی در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل نیز درمقایسه با سخنرانی دیپلماتیک معمول مصر حتی در دوره حسنی مبارک رئیس جمهوری سابق مصر، مستقیما هیچ انتقادی از رژیم صهیونیستی نکرد.

نکتۀ جالب توجه در همۀ این واکنش‌ها آن است که اساساً کسی از فرستادن سفیر مصر، آن هم از نوع «ویژه و تام الاختیار» به سرزمین‌های اشغالی اتقاد نمی‌کند و تنها از ادبیات به کار رفته در استوارنامۀ این سفیر انتقاد می‌شود، گویی مصری‌ها و برخی دیگر از ملل عرب، پذیرفته‌اند که ارتباط دیپلماتیک و تجاری و... با رژیم صهیونیستی، فاقد اشکال است و انتقاد از آن، ضرورتی - یا دست کم فایده ای- در بر ندارد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار