کد خبر: 489714
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۱ - ۰۰:۲۳
ليبرمن : غرب اين‌بار فرصت اعتراضات داخلي ايران را از دست ندهد
به گزارش «جوان»، اويگدور ليبرمن وزير امور خارجه رژيم صهيونيستي چندمين مقام اسرائيلي است كه طي روزهاي اخير بر لزوم تحريك ناآرامي‌هاي داخلي در ايران تأكيد مي‌كند. پيش از اين ووآل اشتاينيتز، وزير اقتصاد و دارايي اسرائيل گفته بود كه كه تحريم در ايران موجب ناآرامي خواهد شد و بعد از او هم دني ايالون معاون نخست وزير رژيم صهيونيستي روز ۹ مهر به خبرگزاري فرانسه در نيويورك گفته بود: «ايران به علت مجازات‌هاي بين‌المللي در آستانه ورشكستگي اقتصادي است و اعتراضات فزاينده‌اي بر ضد نظام ايران وجود دارد، اما اين مجازات‌ها رژيم ايران را از ادامه دادن به برنامه هسته اي‌اش منصرف نكرده است». ليبرمن در گفت و گو با راديو ارتش اسرائيل روزپنج‌شنبه سخنان اين دو مقام اسرائيلي را با صراحت بيشتري تكرار كرد. او از دولت‌هاي غربي خواست كه به گروه‌هاي مخالف حكومت ايران با پول، ادوات و لجستيكي كمك كنند. 

ليبرمن با اشاره به ناآرامي‌هاي روز چهارشنبه تهران گفت: «اين دفعه غرب بايد به اين جنبش كمك كند، ارتباطات آن را تسهيل نمايد، به آن پول بدهد و سازمان‌هاي بين‌المللي مانند شوراي امنيت، اتحاديه اروپا وساير نهاد‌ها را بسيج نمايد.» آسوشيتدپرس با نقل اين سخنان از ليبرمن، گزارش كرد كه دولت اوباما و ديگر رهبران غربي متهم به اين هستند كه در جريان اعتراضات سال ۲۰۰۹ بعد از انتخابات مناقشه‌برانگيز اين سال، اقدام كافي براي حماليت از مخالفان انجام ندادند. ليبرمن گفت: « يك بهار فارسي بعد از بهار عربي در راه خواهد بود و بي‌ثباتي نه فقط در تهران، بلكه در ايران در حال گسترش است. » 

وي افزود: « هيچ شكي نيست كه جنبش اعتراضي با نزديك شدن به انتخابات رياست جمهوري در تابستان آينده تقويت خواهد شد.» به نظر مي‌رسد نتانياهو نخست وزير رژيم صهيونيستي كه طي هفته‌هاي اخير نتوانسته دولت اوباما را در ترسيم « خطوط قرمز» براي ايران و زمينه‌سازي براي اقدام نظامي متقاعد كند، در حال تغيير مشي از اقدام نظامي به سمت آن چيزي است كه در آمريكا و اروپا با نام «تغيير رژيم» شناخته مي‌شود.
 
بنيامين نتانياهو نخست وزير رژيم صهيونيستي در نشست ۱۵ اكتبر وزراي خارجه ارو پا شركت خواهد كرد تا آنها را براي تشديد تحريم‌ها عليه ايران متقاعد كند. مدتي است كه منابع غربي مي‌گويند در جريان نشست وزراي خارجه اتحاديه اروپا، تحريم‌هاي جديدي عليه ايران در چهار حوزه تجارت، حمل و نقل، انرژي و مالي اعمال خواهد شد، ولي برخي منابع ديروز گفتند كه اين تحريم‌ها شامل فروش گاز ايران هم خواهدشد. 

كلينتون: لغو سريع تحريم‌ها ممكن است
ديويد كوهن، معاون خزانه داري امريكا روز دوشنبه همين هفته به چهار كشور آلمان، انگليس، فرانسه و ايتاليا سفر خواهد كرد تا درباره تشديد تحريم‌ها عليه ايران با طرف‌هاي اروپايي خودش بحث كند. با اين حال، به نظر مي‌رسد دولت اوباما كه به شدت درگير مسائل انتخاباتي شده، تمايل كافي براي پيگيري پرونده تغيير رژيم در ايران ندارد؛ پرونده‌اي كه البته اين روزها براي اسرائيلي‌ها و برخي دولت‌هاي اروپايي بسيار جذاب شده است. هيلاري كلينتون، وزير امور خارجه اوباما روز چهارشنبه در يك كنفرانس خبري با وزير خارجه قرقيزستان قبول كرد كه بخشي از مشكلات اقتصادي در ايران ناشي از تحريم‌ها است، ولي گفت كه دولت ايران مسئول مشكلات اقتصادي و افزايش اعتراضات اقتصادي است. بر اساس گزارش آسوشيتدپرس، به گفته كلينتون، سياست امريكا مجبور كردن حكومت ايران به گفت و گو بر سر فعاليت غني‌سازي خودش است.
 
او در عين حال اين را هم گفت كه اگر ايران به تعهدات هسته‌اي خودش عمل كند، «تحريم‌ها به سرعت مي‌تواند برداشته شود»؛ وعده‌اي كه هر چند ناظران به آن شك و ترديد دارند، ولي با سياست‌هاي اعلاني كابينه رژيم صهيونيستي هم در تقابل است. يك مقام امريكايي روز پنج‌شنبه در گفت و گو با نيويورك تايمز، با اشاره به طرح هايي كه درباره تعليق غني‌سازي از طرف ايران وجود دارد، گفت كه ايران مي‌تواند سوخت هسته‌اي را به مكان ديگري منتقل و در كسري از ثانيه دوباره برنامه هسته‌اي خود را آغاز كند، در حالي كه به گفته او، از واشنگتن خواسته شده تا تحريم‌هايي را لغو كند كه سال‌ها براي تصويب دوباره آن زمان برده مي‌شود، تازه اگر ما بتوانيم كشور‌ها را (براي اين امر) راضي كنيم. 

طرح ۹ ماده‌اي ايران
منابع امريكايي روز پنج‌شنبه فاش كردند كه دولت امريكا از ايران طرحي ۹ ماده‌اي براي حل مسئله هسته‌اي دريافت كرده، ولي اين طرح را نپذيرفته است. وجود چنين طرحي هنوز به طور رسمي از طرف ايران تأييد نشده است. به نظر مي‌رسد كه اظهار نظر كلينتون براي لغو تحريم‌هاي ايران نيز واكنشي غير‌مستقيم به همين طرح است. منابع سياسي مي‌گويند در جريان بودن چنين طرح‌هايي باعث شده كه موضوع تغيير رژيم براي امريكايي‌ها از جذابيت كافي برخوردار نباشد. «ديويد‌اي سانجر» پنجشنبه در گزارشي در نيويورك تايمز مدعي شده مقامات ايراني به منظور حل مسئله هسته‌اي اين كشور با غرب، يك طرح «۹ مرحله‌اي» پيشنهاد داده‌اند كه بر اساس آن در ازاي لغو كامل تحريم‌ها عليه ايران، فعاليت غني‌سازي اورانيوم به تدريج به حال تعليق درخواهد آمد. 

به گزارش فارس، بر اساس اين طرح كه بر مبناي طرح پيشنهادي ايران به اتحاديه اروپا در ماه ژوئيه بوده، در ازاي لغو بخشي از تحريم‌ها، ايران فعاليت يك تا دو سايت غني‌سازي اورانيوم را متوقف خواهد كرد. پس از آن و زماني كه مرحله نهم فرا رسد، غرب بايد تمامي تحريم‌هاي اعمالي عليه ايران از جمله تحريم‌هاي صادرات نفت و بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران را لغو كرده و در ازاي آن ايران، فعاليت غني‌سازي اورانيوم با غلظت متوسط در تاسيسات فوردو را متوقف خواهد كرد. روزنامه نيويورك‌تايمز در ادامه با اشاره به اينكه امريكا اين طرح را رد كرده است، گزارش داد كه اگرچه امريكا هنوز پيشنهاد رسمي در اين باره ارائه نكرده، اما چشم‌انداز اين طرح شبيه همان طرح ۹ مرحله‌اي ايران است كه قبل از تابستان به طرف ايراني ابلاغ شده است.

 

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار