
پرونده هفته هشتم كه بعد از تعطيلي دو هفتهاي ليگ باز شده بود، امشب و با بازي پرسپوليس و نفت، بسته ميشود؛ بازياي كه تصور ميشد قرار است بدون تماشاگر برگزار شود، اما با توجه به گفتههاي مسئولان كميته استيناف، به دليل آنكه اين كميته هنوز در خصوص اتفاقات بازي سرخپوشان با صبا و اظهارات و ادعاهاي كميته انضباطي به جمعبندي نهايي نرسيده، با حضور تماشاگران پرسپوليس برگزار ميشود. مسئلهاي كه البته با اعتراض شديد نفتي ها، خصوصاً مديرعامل اين باشگاه رو به رو شد: «ميخواهند پرسپوليس را از بحران خارج كنند.»
پرسپوليس- نفت تهران، ساعت ۱۹:۴۵
اولين و تنها برد پرسپوليس در ليگ دوازدهم، به اولين بازي ليگ برميگردد كه سرخپوشان توانستند نفت را در آبادان مغلوب كنند تا اين گونه تصور شود كه پرسپوليس فصلي متفاوت را آغاز كرده است. بعد از آن اما سرخپوشان موفق به تكرار چنين نتيجهاي (پيروزي) نشدند. اما آخرين پيروزي اين تيم در ليگ برتر و در ورزشگاه آزادي، به آخرين رويارويي پرسپوليس با نفت تهران برميگردد. بازي برگشت ليگ يازدهم. بيست و ششم اسفند ۱۳۹۰، آخرين باري بود كه پرسپوليس در ليگ برتر و در آزادي به پيروزي رسيده و بعد از آن... ۱۸۵ روز است كه هواداران اين تيم در آرزوي تماشاي برد تيمشان در بازيهاي ليگ برتر در آزادي هستند. آرزويي كه بايد ديد امشب برآورده ميشود؟
پرسپوليس برخلاف نفت كه باز هم خود را به عنوان پديده ليگ معرفي كرده و صدرنشين جدول است، شرايط چندان جالبي ندارد و آنطور كه انتظار ميرفت نتيجه نگرفته و به جاي آنكه جزو سه تيم بالاي جدول باشد، جزو سه تيم انتهايي جدول است. با اين وجود اما سرخپوشان به آمار و ارقاميكه برابر نفت دارند، اميدوارند و تكرار تاريخ. يكي از اتفاقات جالب در مصاف اين دو تيم، اين است كه پرسپوليس طي سالهاي گذشته همواره برابر نفت نتايج خوبي گرفته، حتي زماني كه در بحرانيترين شرايط بود و نفت در بهترين شرايط.
در ليگ دهم، نفت با فركي شروعي رويايي داشت و خيلي زود خود را به عنوان پديده ليگ معرفي كرد. در حالي كه پرسپوليس با دايي روزهاي خوبي نداشت و با بحران دست و پنجه نرم ميكرد، اما توانست برابر نفت سه بر يك به پيروزي برسد. در بازي برگشت هم اين برد تكرار شد و پرسپوليس در شرايطي كه اوضاع خوبي نداشت، پنج بر يك نفت را به زانو درآورد. در ليگ يازدهم هم سرخپوشان شرايط خوبي نداشتند، اما برابر نفت بازي خوبي انجام دادند، هرچند بازي را واگذار كردند. اما پرسپوليس در بازي برگشت با دنيزلي و با نتيجه سه بر صفر به برتري رسيد و در حالي يكي از بهترين بازيهايش در ليگ يازدهم را به نمايش گذاشت، كه شرايط جالبي نداشت! اما بايد ديد تاريخ براي پرسپوليس، با مانوئل هم تكرار ميشود و پيرمرد پرتغالي نيمكت سرخپوشان ميتواند همچون دايي و دنيزلي برابر نفت تهران كه طي سالهاي اخير پديده ليگ بوده موفق باشد يا به راه استيلي ميرود!
با تمام آمار و ارقام قديمي، اما نميتوان از نفت به راحتي گذشت و اين تيم را به دليل اتفاقاتي كه در ليگهاي قبلي افتاده، از پيش بازنده خواند.
تيميكه با ابراهيم زاده هم، به مانند فركي، خوب نتيجه ميگيرد و اكنون با چهار برد، دو مساوي و تنها يك باخت، صدرنشين جدول ليگ است و با سيزده گل زده، يكي از بهترين خط حملههاي ليگ دوازدهم را دارد. ضمن اينكه خط دفاعي اين تيم نيز با آمار شش گل خورده در هفت بازي، عملكرد چندان بدي نداشته است. اما در نقطه مقابل، پرسپوليس، با سه باخت، سه مساوي و تنها يك پيروزي، پنج گل زده و هشت گل خورده، بدترين آمار تاريخ خود را در اين فصل كسب كرده!آن هم فصلي كه با خريدهاي آنچناني و وعدههاي داده شده، قرار بود فصلي باشد متفاوت!
بدترين پرسپوليس تاريخ اما همچنان بيشترين بازيكن را در تيم ملي دارد و داشتن هفت مليپوش هم البته كم براي اين تيم دردسرآفريني نكرده!چراكه مانوئل همواره در تعطيلات ليگ كه بهترين زمان براي احياي پرسپوليس بوده، نيمياز نفرات اصلي خود را نداشته. نفراتي كه البته مشخص نيست امروز چه تعدادي از آنها، ميتوانند در تركيب اصلي پيرمرد پرتغالي جاي داشته باشند. اما مشكل بعدي پرسپوليس مانوئل، مصدومان روز افزون اين تيم است. مهرداد پولادي و كئون جون كه تا سه - چهار هفته آينده، تمرين هم نميتوانند بكنند، چه برسد به بازي كردن!فشنگچي هم حداقل تا سه هفته ديگر نميتواند براي سرخپوشان بازي كند. خانزادي هم كه به دليل شكستگي بيني از بازي كردن معاف است و غلامرضا رضايي هم يكي ديگر از مصدومان و غايبان بازي با نفت است كه باعث شده دست مانوئل در اين بازي بسته بماند. مسئلهاي كه شايد شانس حضور بازيكناني چون كاظميان، زايد، نوروزي و معدنچي را افزايش دهد!و البته قاضي كه شايد استفاده كردن از او ريسك بزرگي باشد كه بايد ديد مانوئل چنين ريسكي ميكند براي آنكه بحرانهاي تيمش را با نفت بسوزاند؟
برعكس پرسپوليس كه نه از نظر وضعيت مهرهاي و بازيكن(به دليل مصدوميت ) و نه از نظر فني و جايگاهش در جدول، شرايط جالبي ندارد، نفتيها تقريباً مشكلي براي اين بازي و كسب يك پيروزي ديگر كه ميتواند جايگاه آنها را مستحكمتر كند، ندارند و تنها مشكل اين تيم غيبت سوشا مكاني است و دلخوري آنها از بابت برگزاري بازي با حضور تماشاگران است. دلخورياي كه از سوي مديرعامل اين تيم، بارها بدان پرداخته و تأكيد شد:« حسنزاده رئيس كميته انضباطي در برنامه دو هفته پيش ورزش و مردم اعلام كرده بازي بدون تماشاگر است و زماني كه اعلام شد ديدار پرسپوليس و نفت تهران به حكم كميته انضباطي بايد بدون تماشاگر باشد اعلام كرديم دوست داريم اين مسابقه با حضور تماشاگران پرسپوليس برگزار شود. اعتقاد داريم نبايد تماشاگران را محروم كرد و شايد بهتر است تنبيهي مانند كسر امتياز براي تيمها در نظر گرفته شود. اما اين نحوه رفتار شائبهاي ايجاد ميكند كه چون وضعيت پرسپوليس بحراني است و آنها به پيروزي در اين بازي نياز مبرم دارند، در راي كميته انضباطي اعمال نفوذ شده است. نبايد اينگونه با افكار عموميبازي كنند.»
ابراهيم زاده اما فقط به حفظ جايگاه تميش ميانديشد: «نهايت تلاش ما بر اين است كه جايگاهمان را در جدول حفظ كنيم و براي رسيدن به آن، نيازمند سه امتياز بازي هستيم، اما كار آساني نداريم براي رسيدن به پيروزي. جايگاه پرسپوليس رده شانزدهم جدول نيست و اين مسئله ما را نميفريبد و براي اين بازي برنامه كلي تنظيم كردهايم و ميدانيم بايد چه بكنيم كه موفق باشيم.»