کد خبر: 484889
تاریخ انتشار: ۱۴ شهريور ۱۳۹۱ - ۰۵:۱۹
گزارش «جوان» از فاز جديد حضور اتباع بيگانه در كشور
اتباع افغاني اين روزها از كارفرمايان خود در ازاي كاري كه انجام مي‌دهند به جاي ريال، دلار مي‌خواهند و در صورتي كه كارفرما به آنان ريال پرداخت كند با اعتراض و غرزدن آنان روبه‌رو خواهد شد. 

تعدادي از كارفرماها در گفت و گو با گزارشگر اجتماعي جوان نيز اين مسئله را تأييد كردند. در گذشته بارها در همين ارتباط هشدارهايي داده شده بود اما حضور اتباع خارجي و بخصوص افغان‌ها در مشاغل بسيار زياد و به انحصار در آوردن اينگونه مشاغل به نام خود به نظر مي‌رسد كه آنها را به طمع انداخته باشد و در حالي در گذشته‌ها بايد در اين ارتباط و بروز چنين مشكلاتي چاره انديشي مي‌شد، هيچ گاه اين اتفاق رخ نداد و جلوي سيل ورود اين اتباع گرفته نشد تا اكنون با دردست گرفتن عنان بسياري از كارها توقعات اين قشر هم بالا رفته و چنين تقاضاهايي را مطرح كنند. 

در همين ارتباط يكي از كارفرمايان در تماس با سرويس اجتماعي روزنامه «جوان» با بيان اين مطلب عنوان مي‌كند: طي سال‌هاي گذشته اين كارگران حتي حاضر بودند با نيمي از حقوق كنوني هر كاري را انجام دهند اما با مرور زمان اين افراد زماني كه جاي پاي خود را سفت مي‌كردند در فكر افزايش حقوق خود بر مي‌آمدند، كم‌كم بناي ناسازگاري گذاشتند و هر بار به نوعي با قهر و كنايه به دنبال افزايش حقوق خود بودند. 

حسين احمدي در ادامه با اشاره به فاز جديد اقدامات افاغنه مي‌گويد: چند ماهي است كه كارگران خارجي با رسيدن به سر برج حقوق خود را به صورت دلار طلب مي‌كنند و برخي خواسته‌هاي زياده خواهانه دارند. 

وي مي‌افزايد: براي من كه چند سالي است با اين افراد كار كرده‌ام و آنها تمام چم و خم كار را ياد گرفته‌اند، سخت است كه به يكباره آنها را اخراج كنم و به همين دليل هم مجبورم تا تن به خواسته‌هاي متعدد آنها دهم. هرچند اكنون استفاده از نيروي كار داخل براي من بيشتر مي‌صرفد اما بايد تا زمان اتمام قرارداد اين افراد صبر كنم. 

تركي: افغاني‌ها مي‌روند اما به مرور
معاون برنامه‌ريزي استاندار تهران هم در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعي «جوان» در اين باره مي‌گويد: براي من چنين خبري جاي تعجب دارد و اينكه چگونه اين كارفرمايان با اين مسئله كنار خواهند آمد، جاي سؤال است! 

نعمت الله تركي مي‌افزايد: ما براي خروج افغاني‌ها برنامه‌هاي زيادي داريم تا با خروج آنها ديگر شاهد چنين اخباري نباشيم. اما با اين حال به يكباره نمي‌توان تمامي اين نفرات را بيرون كرد و بايد با گذشت زمان اين مهم را انجام دهيم. 

وي خاطر نشان مي‌كند: بروز چنين تخلفاتي بي‌ترديد به دليل آن است كه بسياري از اين اتباع به صورت غير قانوني وارد كشور شده‌اند اما زماني كه اين رفت و آمد‌ها قانوني شود و جلوي ورودهاي غيرمجاز را بگيريم ديگر شاهد چنين زياده‌خواهي‌هايي نخواهيم بود. 

تركي اضافه مي‌كند: آنهايي كه به صورت مجاز به كشور آمده‌اند بي‌شك مشكلي را ايجاد نمي‌كنند و همه چيز آنها قانونمند است. با اين حال طي ماه‌هاي آينده باز هم افرادي را كه به صورت غيرمجاز آمده‌اند، بيرون مي‌كنيم. 

وي در پاسخ به اين سؤال كه با خروج اين افراد مشكلي به وجود نمي‌آيد هم مي‌گويد: ايراني‌ها خود نيروهايي سختكوش به حساب مي‌آيند و تصور نمي‌كنم كه با خروج افاغنه در ايران مشكلي پيش آيد. تنها تفاوت در دستمزدهاي اين افراد است كه آنها هم قابل حل هستند. 

مرادي: بايد نيروي كار ايراني جايگزين كنيم
اما عضو كميسيون اجتماعي مجلس هم در اين‌باره به خبرنگار اجتماعي «جوان» مي‌گويد: ورود و خروج افاغنه اگر با نظارت باشد بي‌ترديد اين اتفاقات رخ نخواهد داد. اين افراد با استفاده از اوضاع نا بسامان ارزي اين تصميمات را گرفته‌اند و اگر از اين پس نيروي كار ايراني را جايگزين اين افراد كنيم ديگر اين مسائل رخ نمي‌دهد. 

سالار مرادي مي‌افزايد: زماني كه ما به افاغنه اينقدر ميدان دهيم در آخر هم همين گونه مي‌شود و بايد اين قضيه مديريت شود. متأسفانه اين تنها يكي از مشكلات است و مشكلات و آماري كه از ازدواج اتباع خارجي در ايران با دختران ايراني وجود دارد خود مي‌تواند يك زلزله فرهنگي ايجاد كند.

 

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار