
به گزارش «جوان»، روزنامه صهيونيستي هاآرتص روز جمعه گزارشي مشروح درباره امنيت داخل سرزمينهاي اشغالي در سناريوي حمله احتمالي به اسرائيل منتشر كرده است. در اين گزارش كه اموس هارل و آوي ايساچاروف آن را نوشتهاند، آمده است: « جبهه داخلي اسرائيل شكل و صورت بهتري نسبت به گذشته دارد ولي شانس آن اين است كه در زمان جنگ، سيستم موشكي آن، بيشتر تأسيسات استراتژيك را حفظ ميكند تا شهروندان را.
شهردار حيفا در تشريح ميزان آمادگي براي حفاظت از اين شهر در مقابل موشكهاي احتمالي با اشاره به اينكه شهرداري برنامهاي براي يادگيري دفاع شهري از طريق اينترنت براي كودكان طراحي كرده است، ميگويد: « ما ۱۴۶ مدرسه داريم ولي هيچ شانسي وجود ندارد كه از همه اين مدارس حفاظت كنيم. حيفا شهري نيست كه وسعت آن اندازه سدروت باشد كه بتوان به طور كامل از آن حفاظت كرد.
كودكان در حالت شليك موشكي در مدرسه حضور نخواهند يافت و در خانه درس خواهند خواند.»
اين دو نويسنده اسرائيلي در ادامه گزارش خودشان به شكاف ميان ذهنيتهاي موجود از گنبد آهنين و واقعيتهاي موجود اين سيستم اشاره ميكنند و مينويسند: « گنبد آهنين در جريان جنگ غزه خوب عمل كرد ولي نيروهاي مسلح اسرائيل فقط چهار باتري گنبد آهنين در اختيار دارند كه اگر بخواهد همه كشور را پوشش بدهد، به ۱۳ باتري نياز دارد. سيستم «گرز جادويي» همان سيستمي كه قادر است موشكهاي با برد متوسط( از ۷۵ كيلومتر تا ۴۰۰ كيلومتر) را رهگيري كند، تا دو سال ديگر عملياتي ميشود.
سيستم آرو - ۲ هم كه مخصوص موشكهاي با برد زياد است، به تازگي تقويت شده ولي حدود سه سال طول ميكشد كه به سيستم موسوم به آرو - ۳ ارتقا پيدا كند.» در گزارش هاآرتص آمده است: « چون به تعداد كافي سيستم گنبد آهنين وجود ندارد، اين احتمال وجود دارد كه در زمان جنگ، باتريهاي اين سيستم فقط براي تأسيسات استراتژيك و پايگاههاي هوايي مورد استفاده قرار بگيرد در حالي كه رهگيري راكتهايي كه به سمت جمعيت شهري شليك ميشود، يك وظيفه ثانويه تلقي ميشود و پوشش اين سيستم بر جمعيت شهري هم تقريبي و غير مؤثر است.»
۳۰۰ كشته يا هزاران قرباني؟
منابع دفاعي رژيم صهيونيستي پيش از اين شمار تلفات احتمالي رژيم صهيونيستي در سناريوي پاسخ احتمالي ايران به حمله احتمالي را حدود ۳۰۰ و برخي منابع نيز چند صد نفر اعلام كرده بودند. اين در حالي است كه يورام كانيوك، نويسنده اسرائيلي تخمين زده است كه چنين حملهاي هزاران كشته به بار خواهد آورد. اين دو نويسنده اسرائيلي در گزارش هاآرتص برآورد اخير را تأييد ميكنند كه تعداد قربانيان هزاران نفر خواهد بود. اين دو نويسنده اسرائيلي مينويسند: « ما بايد يادآوري كنيم كه پيشبيني جنگ بسيار سخت است.
ما بايد اتفاقات ناگوار و همچنين كمپينهايي را كه ممكن است باعث افزايش تعداد قربانيان شود، قربانياني كه فراتر از تعداد پيشبيني شده صدها نفر توسط مقامهاي دفاعي است را هم در نظر بگيريم. در اين گزارش آمده است: « آنچه كه هيچ يك از كارشناسان با صداي بلند نميگويند، اين است كه حتي هفت سال ديگر هم جبهه داخلي در برابر موشكها، كاملاً تحت پوشش قرار نميگيرد. امكان اينكه يك گنبد نامرئي بزرگ شكل بگيرد كه بتواند تمام اسرائيل را تحت محافظت قرار دهد، وجود ندارد. در هر جنگي، جبهه داخلي، خط مقدم خواهد بود.» «اوزي رابين» كارشناس موشكي و كهنهسرباز اسرائيلي از ديگر كارشناساني است كه نسبت به آمارهايي كه در مورد ميزان كشتههاي احتمالي داده ميشود، بدبين است و آن را بسيار بالاتر از اين ارقام ميداند. به نوشته هاآرتص، وي سالها نسبت به كند بودن روند آمادهسازي سيستمهاي دفاع موشكي هشدار داده است. هرچند كه وي اخيراً پيشرفتهايي را در اين زمينه شاهد بوده، با اين حال اقدامات انجام شده هنوز هم به حد كافي نيست.
تباني امريكا با روزنامه يديعوت آحارونوت
يكي از روزنامهنگاران باسابقه اسرائيلي گفت امريكا از طريق تباني با يك روزنامه اسرائيلي در تلاش است مانع حمله تلآويو به ايران شود. به گزارش فارس، به نقل از پايگاه خبري «عاروتص شوع»، «آمنون لرد»، يكي از روزنامهنگاران باتجربه اسرائيلي با انتشار مطلبي در روزنامه «ماكور ريشون» نوشت: امريكا با يك روزنامه مطرح اسرائيلي تباني كرده تا مانع تلاشهاي تلآويو براي حمله به تأسيسات هستهاي ايران شود.
وي با به تصوير كشيدن دخالت امريكا در پروسههاي امنيتي و سياسي داخلي اسرائيل به منظور ممانعت از موفقيت اقدام نظامي اين رژيم عليه ايران، افزود: از نقطه نظر مسائل فني نظامي، اسرائيل به هماهنگي با امريكاييها نياز ندارد. اين روزنامهنگار اسرائيلي نوشت: اين نگراني وجود دارد كه امريكا با اطلاع از تاريخ حمله به ايران بكوشد به روشهاي مختلف مانع آن شود. امريكاييها طي دو سال گذشته، اين احساس را به اسرائيليها منتقل كردهاند كه در عرصه عملي آنها شركاي خوبي نيستند. در مقابل اين امر، وزارت جنگ اسرائيل فعاليتهاي پيشگيرانه امريكاييها براي ممانعت از جنگ با ايران را شناسايي كرده است.