فاطمه صناعي: تحرکات زيرزميني روسيه براي تغيير ماهيت رژيم صهيونيستي از پايان دوران يلتسين آغاز شده است. مسئلهاي که روسها امروز آشکارا به آن اذعان ميکنند تا بتوانند از اسرائيل به عنوان ظرفيت و ابزاري از درون امريکا براي تغيير مواضع امريکا عليه خود بهره گيرند.
فرصتسازي روسيه در اسرائيل به حضور روسها در سرزمينهاي اشغالي مابين دوره فروپاشي شوروي و پايان دوره يلتسين بازميگردد. زماني که يک و نيم ميليون يهودي روس به سرزمينهاي اشغالي مهاجرت کردند. صهيونيستها هم براي دستيابي به فضاي انرژي با ورود به بازار منابع اقتصادي روسيه خيز برداشتند.
با حضور پوتين رنگ سياستهاي خاورميانهاي روسيه تغيير کرد. رژيم صهيونيستي هم تلاش کرد لحن صحبت با روسيه را در فضاي تهديد و فرصت هدايت کند. در واقع «تکنولوژي»، ميزان رشد و خطرپذيري روابط روسها و صهيونيستها را تعريف کرد، اما شوکي که در دوران مدودف به صهيونيستها وارد شد، سناريوي آنها را دچار خلل کرد. زماني که ديالوگ روسيه با حماس آغاز شد و روسها به نقاط اشتراک مطمئنتري با سوريه دست يافتند؛ پاسخ اسرائيليها در اين مقطع تحريک حکومت گرجستان عليه روسيه بود.
از طرفي روسيه پوتين در دوران مدودف به سمت امريکا رفت و اين مسئله نيز به فرصتي در قبال تهديد روابط منطقهاي تبديل شد. در اين وضعيت صهيونيستها تلاش کردند براي تضمين حيات و قدرت خويش تکنولوژي روز را به روسها بفروشند تا بازار اقتصادي روسها را از دست ندهند. شايد غرب زماني به اين نتيجه برسد که براي منافع خويش، اسرائيل را قرباني کند.
در اين ميان سفر ولاديمير پوتين با به تصويرکشيدن عمق روابط روسيه و اسرائيل در ادامه روابط کهنه روسها و صهيونيستها شکل ميگيرد و ضمن هشدار به امريکا، اين پيام نصيحتآميز را به آنها مخابره ميکند که اشتباه مرتکب شده در عراق را در سوريه تکرار نکنند و از اينکه عراق اشغال شده ديروز به متحد امروز ايران تبديل شده است، عبرت بگيرند. چرا كه هزينههاي غرب براي پايداري اين رژيم بيهويت گاهي با واكنشهاي منفي از سوي اين رژيم رو به رو شده است. همچنين تنشهاي شديد ميان اسرائيل و امريكا كه طي چند ماه گذشته و پيش از سفر نتانياهو اتفاق افتاد و كمابيش نيز ادامه دارد، فراموش شدني نيست.
در آن زمان شدت اختلافات سبب شد تا فضاي بينالمللي در جريان آشكار اين تنشها قرار بگيرد تا جايي كه مقامات رسمي دو طرف به تندي به يكديگر پاسخ ميگفتند.
به هر روي پيشينه رفتاري رژيم صهيونيستي طي اين سالها بازخورد خوبي براي طرف امريكايياش نداشته است؛ چه آنجا كه اسرائيل امريكا را دور زده و با طرف سومي وارد مذاكرات شده و چه آنجا كه با خود رأيي اعلام كرده است براي تصميمگيري نيازي به اجازه امريكا ندارد. حالا كه پوتين به سرزمينهاي اشغالي سفر كرده است زنگ خطر ديگري براي امريكاييهاست تا جايي كه حتي امريكا در اين سفر هشدار دريافت ميكند.