کد خبر: 475521
تاریخ انتشار: ۱۸ تير ۱۳۹۱ - ۰۰:۰۰
باشگاه‌ها زمينه روزه‌داري بازيكنان را فراهم كنند
قراردادهاي ميلياردي كه براي اكثريت مردم ايران اصلاً قابل قبول نيست، انواع و اقسام بي‌تعصبي‌ها و پشت‌كردن به تيمي كه روزي ادعاي عاشق بودنش را داشتند و رد و بدل شدن چند ميليون اسكناس بي‌زبان كه اغلب از بودجه دولتي و همان بيت‌المال خودمان جور شده، اينها تنها بخشي از اتفاقات هميشگي فصل نقل و انتقالات است. منتها حاشيه‌سازان امسال پا را فراتر از حد گذاشته‌اند و براي پيدا كردن راه فرار پاي ماه مبارك رمضان را وسط كشيده‌اند.

چند سالي است كه سازمان ليگ فوتبال با برنامه‌ريزي دقيق‌تر و در جهت رسيدن به استانداردهاي روز AFC استارت ليگ‌برتر را در فصل تابستان مي‌زند و اين در حالي است كه امسال آغاز ليگ‌برتر همزمان با آغاز ماه مبارك رمضان در شرايطي كه برنامه‌ريزي‌هاي سازمان ليگ انصافاً هر سال به نسبت سال قبل دقيق‌تر مي‌شود برخي تيم‌ها و آن هم بنا به مشكلاتي كه تيم‌شان دارند تلاش مي‌كنند با پيش كشيدن موضوع روزه‌داري بازيكنان و استفتاء از مراجع تقليد فدراسيون فوتبال را مجبور به عقب‌نشيني و تعويق يك ماهه ليگ دوازدهم كنند. در نگاه اول اهميت مديران فوتبالي به موضوع مهمي چون ماه مبارك رمضان همه توجهات را به خود جلب مي‌كند ولي اگر به زواياي اين ادعا با نگاهي موشكافانه بنگريم متوجه واقعيت‌هايي تلخ مي‌شويم. 

رويانيان آغازگر ماجرا
ابتدا مديرعامل باشگاه پرسپوليس كه زير فشار شديد انتقاد بود بحث تقارن ماه رمضان و آغاز ليگ‌برتر را پيش كشيد. سؤال اينجاست كه جناب رويانيان يك شبه به اين مسئله پي برد يا پس از اينكه نتوانست براي ريخت و پاش‌هاي ميلياردي بابت خريد بازيكنان گران‌قيمت و تأخير در انتخاب سرمربي پاسخي براي اذهان عمومي پيدا كند مواهب روزه‌داري و ارج نهادن به ماه مبارك رمضان را دستاويز قرار داد! پس از مصاحبه‌هاي متعدد مديرعامل پرسپوليس عده‌اي كه هويت آنها معلوم نيست و كسي نمي‌داند چرا در فاصله ۱۱ روز تا آغاز ليگ‌برتر دلسوز فوتباليست‌هاي ايراني شده‌اند به استفتاء از مراجع عظام روي آوردند. آن هم با طرح اين مسئله كه برگزاري ليگ در ماه صيام جوانان را به جاي مساجد به ورزشگاه‌ها مي‌كشاند. 

سؤال‌هاي مبهم و البته جهت‌دار موجب شده تا برخي مراجع عاليقدر برگزاري ليگ‌برتر در ماه مبارك را مغاير با موازين اسلام بدانند. منتها آنها كه به شكل عجيب اين موضوع حساس را پيش كشيده‌اند هيچ توضيحي در خصوص تعطيلي يك ماهه و برنامه‌ريزي باشگاه‌ها براي استفاده از اين فرصت نداده‌اند. تجربه ثابت كرده تيم‌هاي فوتبال وطني علاقه خاصي به گذراندن تعطيلات پيش فصل و نيم‌فصل در خارج از كشور به ويژه تركيه دارند. حال آنكه فوتباليست‌ها در ايران بسياري از موازين شرعي و عرفي را رعايت نمي‌كنند چطور مي‌توان انتظار داشت در اين يك ماه تعطيلي تحميلي آن هم در اردو‌هاي برون‌مرزي روزه‌داري كنند! 

از سوي ديگر آنكه تعويق يك ماهه ليگ به معناي تعطيلي مطلق فوتبال نيست. اگر اين اتفاق هم بيفتد بازيكنان مجبورند در اين مدت در تمرينات روزانه تيم‌ها حضوري منظم داشته باشند. دقيقاً به همين دليل بسياري از فوتباليست‌ها در طول ماه مبارك رمضان نمي‌توانند روزه بگيرند و مربيان و مديران باشگاه‌ها نيز اين موضوع را بهتر از هر كسي مي‌دانند. از طرفي با گذشت يازده دوره از ليگ‌برتر هنوز هيچ يك از باشگاه‌هاي ايراني كه دم از حرفه‌اي‌گري همسو با رعايت موازين اسلامي مي‌زنند قدمي براي آسان كردن شرايط براي بازيكنان روزه‌دار خود برنداشته‌اند.
برگزاري تمرينات پس از افطار ساده‌ترين راه‌حلي است كه انگار تاكنون كسي به آن حتي فكر هم نكرده. 

برگزاري رقابت‌هاي ليگ در ماه رمضان منافاتي با روزه‌داري ندارد، البته بايد ساز و كاري مناسب هم از سوي باشگاه‌ها براي اين ماه در نظر گرفته شود. همانطور كه عنوان شد تغيير ساعات تمرين از روز به شب يكي از اين راهكار‌هاست، برگزاري مسابقات هم كه در ساعات پاياني شب انجام مي‌شود، در دهه دوم اين ماه عزيز و همزمان با ليالي قدر هم كه مسابقات تعطيل مي‌شود، بنابر اين ايرادي وجود نخواهد داشت تا مسابقات مطابق برنامه‌ سال‌هاي گذشته انجام شود.
روي همين اصل به نظر مي‌رسد طرح اين موضوع و حساس كردن مراجع نسبت به آن تنها يك فرار به جلو براي مديراني باشد كه از برنامه‌هاي خود عقب هستند. 

نگرانيم از اين كه برخي براي جفت و جور كردن اوضاع به نفع خود و رسيدن به مقاصدشان اعتقادات را به بازي بگيرند و در آخر هم به اسم زير سؤال نبردن عقايد ديني به هدفشان برسند. در حالي كه اثري از اين اعتقادات در فوتبال به اصطلاح حرفه‌اي ايران به چشم نمي‌خورد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار