ایسنا: دكتر محمد زينلي در هفته اطلاع رساني از بيماريهاي  قابل انتقال از حيوان به انسان در گفتوگو با خبرنگار سلامت خبرگزاري  دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت: بيماري «تب كريمه كنگو» از طريق كنه وارد  بدن دام ميشود و متاسفانه دام مبتلا هيچ علامتي ندارد. اين بيماري  ميتواند از طريق دام آلوده و ترشحات اين دام به انسان منتقل شود. بر اين  اساس بايد سعي شود دامها در منازل ذبح نشوند و براي خريد و ذبح دام  هماهنگيهاي لازم با سازمان دامپزشكي صورت گيرد.
وي درباره چگونگي  انتقال بيماري تب كريمه كنگو از حيوان آلوده به انسان، گفت: بحث انتقال  بيماري از طريق گوشت مطرح نيست، بلكه بحث انتقال آن از طريق خون و ترشحات  دام آلوده مطرح است. عمدتا اگر زمان ذبح، ويروس در دام وجود داشته باشد،  توصيه آن است زماني كه لاشه حيوان جدا ميشود در سردخانه و در دماي بين صفر  تا چهار درجه سانتيگراد نگهداري شود. دماي يخچالهاي منازل نيز براي اين  موضوع كفايت ميكند.
وي افزود: اگر گوشت 24 ساعت داخل يخچال باشد،  به دليل جمود نعشي و پديده گليكوژن در گوشت، گليكوژن به اسيد لاكتيك تبديل  شده و اين پديده سبب اسيدي شدن گوشت ميشود. به اين ترتيب ph گوشت به حدود 5  ميرسد كه در اين ph ويروس غيرفعال ميشود. به اين ترتيب زماني كه گوشت  وارد چرخه آشپزخانه ميشود، ويروس قابليت انتقال ندارد.
زينلي ادامه  داد: زماني كه به گوشتي دست ميزنيم كه حالت خونآبه داشته و دست نيز از  جراحتي برخوردار است، درصورتي كه امكان آلودگي گوشت وجود داشته باشد، ويروس  آن از طريق مخاط هم ميتواند وارد بدن و نهايتا جذب شود.
وي تاكيد  كرد: توصيه آن است كه زنان خانهدار، قصابها و افرادي كه با دام و گوشت  دام ارتباط دارند، گوشت را 24 ساعت در يخچال نگهداري كنند و پس از آن براي  تكهتكه كردن از دستكش استفاده كنند.
زينلي افزود: توصيههاي لازم  صورت گرفته كه در كشتارگاهها و قصابيها از وسايل حفاظت فردي مانند دستكش،  گان، عينك، ماسك و چكمه استفاده شود. با دامپزشكي نيز هماهنگيهايي صورت  گرفته كه كشتارگاهها به اين وسايل تجهيز باشند.