ماجراي دانشگاه آزاد «واحد تخيلي آكسفورد» كه حتي پاي فرهاد دانشجو را امروز به مجلس اسلامي كشانده است، به همراه حقوق ۱۰۰ ميليوني برخي استادان در زمان جاسبي و همچنين برخي ديگر از اقدامات غيرقانوني زمان مديريت جاسبي در دانشگاه آزاد سبب شده است تا نمايندگان آماده تحقيق و تفحص دوباره از دوران مديريت عبدالله جاسبي باشند.
در همين ارتباط و طبق آخرين اخبار، برخي از اعضاي كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي از احتمال كليد خوردن مجدد طرح تحقيق و تفحص از دانشگاه آزاد در زمان جاسبي خبر دادند. تعدادي از اعضاي كميسيون آموزش مجلس با تأييد اين موضوع در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي «جوان» اعلام كردند كه در صورت ارائه اسناد و مدارك، بار ديگر پاي رئيس سابق دانشگاه آزاد براي تحقيق و تفحص به مجلس كشيده ميشود.
ميرقسمت موسوي اصل، عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي هم در همين ارتباط با اشاره به مباحث مطرح شده در خصوص دانشگاه آزاد در زمان رياست عبدالله جاسبي به فارس اظهار داشت:احتمال كليد خوردن مجدد تحقيق و تفحص از دانشگاه آزاد در زمان جاسبي وجود دارد.
وي افزود: بحثهايي كه در مورد دانشگاه آزاد مطرح شده اگر جدي باشد و در مجلس هم مطرح شود، احتمال دارد كه كميسيون آموزش و تحقيقات وارد عمل شود و در نهايت اگر احساس كند كه مشكلي پيش آمده، براي تحقيق و تفحص اقدام لازم را انجام دهد.
دومين تحقيق و تفحص بحث تحقيق و تفحص از دانشگاه آزاد از مجلس هفتم و به پرچمداري عليرضا زاكاني آغاز شد و شايد هيچ تحقيق و تفحصي در طول تاريخ كشور به اندازه تحقيق و تفحص از دانشگاه آزاد حجم كاري بالايي نداشت. تحقيق و تفحص از دانشگاه آزاد شايد در تمامي طول مدت مجلس هفتم وقت گرفت و ۹۰۰ نفر در اين تحقيق و تفحص مشاركت داشتند و اطلاعات به دست آمده به ۸۰ جلد رسيد. با اين وجود در همان زمان كارشكنيهاي بسياري از سوي برخي از نزديكان رئيس گذشته دانشگاه آزاد شكل گرفت كه در همان زمان هم زاكاني طي مصاحبههايي به انتقاد از شرايط موجود، از مانعتراشيها بر سر راه اين كار پرده برداشت.