کد خبر: 471014
تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۱ - ۰۶:۳۴
«جوان» بررسي مي‌كند؛
حسن كوشا: گفتماني كه نه تنها منجر به پيروزي انقلاب اسلامي در آن روزگاران شد، بلكه خود نيز به موضوعي الهام بخش و جريان‌ساز در دنياي اسلام بدل شد و كشورهاي زيادي كوشيدند از طريق به كارگيري همين مدل يعني استكبار‌ستيزي و چنگ‌زدن به ريسمان الهي خود را از بندهاي اسارت برهانند. 

اوج اين الهام‌بخشي را نه در ۳۳‌سال قبل، بلكه بايد در روزگاران جديدي ديد كه با فروپاشيدن بلوك شرق و يكه‌تازي بلوك غرب در دنيا و همچنين به رغم تمامي فشارها عليه صاحب اصلي اين گفتمان يعني جمهوري اسلامي، هنوز گفتمان استكبار‌ستيزي مورد اقبال است و به تأسي از همين گفتمان حكومت‌هاي ديكتاتور فراواني از تونس و مصر گرفته تا ليبي سرنگون شدند. 

چرا استكبار ستيزي؟
اما به راستي چرا امام خميني‌(ره) بر موضوع استكبار‌ستيزي تأكيد ويژه‌اي داشتند و حتي موضوع صدور انقلاب را نيز بر همين مبنا مطرح كردند؟ براي پاسخ به اين سؤال بايد موقعيت استراتژيك كشورهاي اسلامي را مورد بررسي قرار دهيم؛ موقعيتي كه نه تنها از لحاظ ژئوپلتيك در مسير شرق به غرب بسيار تأثير‌گذار است بلكه، تأثير‌گذاري مستقيمي نيز به كمك منابع زير‌زميني خود بر اقتصاد جهاني دارند. 

شايد وجود همين دو مزيت بزرگ براي كشورهاي مسلمان به ويژه در منطقه خاورميانه باعث شده كه ابرقدرت‌ها همواره نگاهي ويژه به آنان داشته باشند و براي تصاحب اين مزيت‌ها به هر شيوه‌اي اقدام كنند. امام خميني(ره) نيز با درك اين واقعيت بزرگ، تمامي تلاش خود را به كار بسته بودند تا از طريق ايجاد امت واحد مسلمان مانع از چپاول سرزمين و دارايي‌هاي مسلمانان شوند؛ ماجرايي كه با واكنش تند و شديد ابرقدرت‌ها همراه شد و همين خواست بزرگ براي ايجاد امت واحده در مقابل آنها باعث شد كه از همان روزهاي نخست شكل‌گيري انقلاب اسلامي، دشمنان سر ناسازگاري با جمهوري اسلامي بگذارند؛ حكومتي كه رهبري اين حركت بزرگ را در جهان اسلام به دست گرفته بود. 

وحشت از انقلاب اسلامي
همين تهديد منافع ابرقدر‌ت‌هاي غربي و شرقي توسط جمهوري اسلامي در سطح جهان اسلام باعث شد كه دشمنان با به كارگيري شيوه‌هاي مختلف از جمله تحريم، جنگ تحميلي، شبيخون فرهنگي و در روزگار جديدتر به كارگيري شيوه‌هاي نوين براندازي نرم، مانع از گسترش ادبيات استكبار‌ستيزي توسط جمهوري اسلامي ايران شوند، اما به رغم تمامي سرمايه گذاري‌هاي كلان صورت گرفته در طول ۳۳‌سال، سرانجام درخت استكبار‌ستيزي و اسلام‌گرايي در منطقه ميوه داد و موج بيداري كشورهاي اسلامي را درنورديد؛ موجي كه الهام گرفته از انقلاب اسلامي ايران و خواست امام خميني‌(ره) و مقام معظم رهبري براي تقابل با دشمنان اسلام بود. نكته جالب در اين ميان سقوط تمام پايگاه‌هاي غرب در كشورهاي درگير شده در موج بيداري اسلامي و در طرف مقابل گرايش اين كشورها براي ارتباط‌گيري بيشتر با جمهوري اسلامي است.
 
تمامي اينها باعث شد كه وحشت غرب از انقلاب اسلامي ايران طولاني‌تر از آن چيزي شود كه خودشان فكر مي‌كردند.
امام و استراتژي دشمن ستيزي
نكته جالب در اين ميان آن است كه امام خميني(ره)، در جريان مبارزه با دشمنان از شروع نهضت‌شان تا پايان عمر مبارك خود، روش خاصي را در پيش گرفته بودند. نكاتي كه مي‌تواند به عنوان يك مانيفست و درس عملي در دانشكده‌هاي مختلف تدريس شود؛ دروسي كه دربرگيرنده اصول عمليات رواني و اصول نظامي و دفاعي است.
 
امام(ره) در نظام دفاعي و دشمن‏ستيزي خود بعد از معرفي دشمن و استراتژي و اهداف و شيوه‌هاي آنان، گاهي مستضعفين جهان و گاهي مسلمين جهان و در بيشتر مواقع ملت ايران و پاره‏اي از اوقات به طور خاص گروه‌ها و اقشار معيني مانند قواي مسلح را مخاطب قرار مي‏دهند و اصولي را متناسب با شرايط به آنان گوشزد و به مبارزه و دفاع و دشمن‏ستيزي دعوت مي‏كنند؛ به عنوان مثال، ايشان خطاب به مسلمانان جهان مي‏فرمايند: «از آنجا كه شما در سلطه بيگانگان گرفتار مرگ تدريجي شده‏ايد بايد بر وحشت از مرگ غلبه كنيد و از وجود جوانان پرشور و شهادت‏طلبي كه حاضرند خطوط جبهه كفر را بشكنند، استفاده نماييد. به فكر نگه‏داشتن وضع موجود نباشيد بلكه به فكر فرار از اسارت و رهايي از بردگي و يورش دشمنان اسلام باشيد كه عزت و حيات در سايه مبارزه است و اولين گام در مبارزه اراده است و سپس تصميم بر اينكه سيادت كفر و شرك جهاني را بر خود حرام كنيد.» 

ايشان همچنين در جايي ديگر مي‌فرمايند: «خواهران و برادران عزيز در هر كشوري كه هستيد از حيثيت اسلامي و ملي خود دفاع كنيد و بي‏پروا در مقابل دشمنان خود يعني امريكا و صهيونيسم بين‏المللي و ابرقدرت‌هاي شرق و غرب بدون هيچ ملاحظه‌اي از ملت‌ها و كشورهاي اسلامي دفاع كنيد، دفاع كنيد و مظالم دشمنان را برملا كنيد. برادران و خواهران مسلماً آگاهيد كه تمام منافع مادي و معنوي همگي ما را ابرقدرت‌هاي شرق و غرب مي‏برند و ما را در فقر و وابستگي سياسي، اقتصادي، فرهنگي و نظامي قرار داده‏اند. به خود آييد و شخصيت اسلامي خود را دريابيد و زير بار ظلم نرويد و هشيارانه نقشه‌هاي شوم جهانخوران بين‏المللي را كه در رأس آن امريكاست افشا كنيد.» 

بنابراين با سير در كلام امام خميني(ره) به خوبي مشخص است كه ايشان همواره براي اين دشمن‌ستيزي استراتژي و برنامه خاص و مدوني را پيگيري و همواره تلاش مي‌كردند كه اين استرات‍ژي خاص خود را در قالب سخنان عامه فهم به مخاطبان مختلف خود ارائه دهند. از اين رو با درك اين واقعيت لزوم بازخواني كلام آن پير سفر كرده به ويژه در شرايط حال كه برخي جريانات مدعي خط امامي، خواستار فراموش كردن اصل دشمن‌شناسي و دشمن ستيزي و برقراري رابطه با بزرگترين دشمن جمهوري اسلامي شده‌اند، بيش از پيش احساس مي‌شود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار