کد خبر: 468845
تاریخ انتشار: ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۱ - ۰۷:۰۰
روي سخن اين يادداشت سه گروه در جامعه هستند؛ اول خانواده‌هايي كه جوانان‌‌فراري از خدمت سربازي در خانه دارند، دوم جواناني كه مدت‌هاست براي اعزام سربازي خود را معرفي نكرده‌اند و اين روزها در گروه سربازان فراري تعريف مي‌شوند. اين گروه از جوانان از دوران سربازي آنچنان كابوسي براي خود مي‌سازند كه اين كابوس تا مدت‌ها همراه آنهاست و در نهايت، گروه سوم جواناني كه غايب هستند، اما براي بهره مندي از اولتيماتوم اعلام شده به صورت داوطلبانه با مراجعه به ادارات وظيفه عمومي خود را براي اعزام به خدمت آماده مي‌كنند.
وضعيت گروه سوم كه مشخص و سرنوشت آنها تعيين شده است؛ جواناني كه داوطلبانه خود را براي اعزام معرفي مي‌كنند، از مزاياي اين فرصت قانوني هم بهره مند مي‌شوند و بدون احتساب اضافه خدمت دوران غيبت به سربازي مي‌روند.
اما گروه دوم، حكايت عجيبي دارند. نه تنها سربازي نمي‌روند بلكه به توصيه ديگران براي سربازي رفتن هم توجهي دارند، اين گروه از جوانان، هر زمان كه بحث سربازي و از اين صحبت‌ها مي‌شود، مغرورانه مي‌گويند حالا وقت زياد است يا با توجيه تلف شدن وقت و عمر از زير باررفتن به سربازي شانه خالي مي‌كنند.
در اين بين، گروه اول هم كه خانواده‌هاي اين افراد هستند يا دغدغه حل مسئله سربازي فرزندشان را دارند يا نسبت به اين موضوع بي‌خيال هستند و فرزندشان هم سرش به كارخودش است و به سربازي اهميت نمي‌دهد.
به راستي چرا تعدادي از جوانان از سربازي رفتن فراري هستند و حتي از آوردن اسم سربازي هم واهمه دارند؟ مگر سربازي چگونه دوراني است كه بعضي از جوانان حاضر مي‌شوند با فرار از آن و نرفتن به سربازي از بسياري مزايا و حمايت‌هاي اجتماعي محروم شوند ؟!
اين گروه از جوانان نسبت به گذراندن خدمت سربازي از خود بي‌ميلي نشان مي‌دهند. آنها نسبت به دوره سربازي زمينه ذهني روشني ندارند و از سپري كردن اين دوره طولاني هراس دارند و به طور دائم به دنبال استفاده از روشي براي معاف شدن از خدمت سربازي هستند.
نگاه اشتباه اين گروه از جوانان به خدمت سربازي، نگاهي است كه آنها را به اين تفكر رسانده كه بايد از سر اجبار به سربازي تن دهند تا در ادامه‌ زندگي با مشكلي از حيث نداشتن كارت پايان خدمت مواجه نشوند. اما بايد به اين نكته توجه داشت كه در زندگي هر انساني‌، اموري وجود دارد كه شخص نسبت به انجام آن امور اختياري ندارد و به‌ ناچار بايد به آنها تن دهد.
البته در اين شرايط، بايد تمهيدات ويژه‌اي براي خوشايند‌سازي‌ دوره خدمت سربازي جوانان درنظر گرفت تا اين گروه از جوانان مشتاقانه براي اعزام به سربازي اقدام كنند. سوم خرداد، آخرين مهلت بهره‌مندي از بخشش اضافه‌خدمت مشمولان غايب به همين دليل از سوي مسئولان ستاد كل نيروهاي مسلح تعيين شده است تا جواناني كه به هر دليل در سال‌هاي گذشته غيبت داشته‌اند، با بخشش مدت اضافه غيبتشان با خيالي آسوده و با اشتياق براي سربازي رفتن اقدام كنند. شايد اين حركت مسئولان ستاد كل نيروهاي مسلح بهترين گزينه براي آغاز طرح خوشايند‌سازي سربازي باشد.
فراموش نكنيم، از قديم گفته شده است كه سربازي براي پسرها همانند شتري است كه در خانه هر جواني مي‌خوابد، اين شتر آنقدر مي‌خوابد و از جايش بلند نمي‌شود تا شما مسافر آن شويد، پس لطفاً سوار بر شتر سربازي شويد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار