کد خبر: 463419
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۳۹۱ - ۱۰:۱۵
گزارش جوان آنلاین از طرح دوفوریتی اخیر

جوان آنلاین-سینا سرمد: ماجرای سوال تاریخی از رئیس جمهور هنوز از یادها نرفته است.اواخر سال گذشته بود که پس از کشو قوس های فراوان تابوی سوال از رئیس جمهور شکسته شد و محمود احمدی نژاد برای پاسخ گویی به نمایندگان در صحن علنی مجلس حاضر شد. 

پاسخ های رئیس دولت دهم اما به مذاق اکثر نمایندگان بهارستان هشتم خوش نیامد و انها بعد از پایان جلسه سوال اعلام کردند که نه تنها رئیس جمهور به ۱۰ سوال آنها پاسخ نداد بلکه ابهاماتی نیز بر سوالات افزود. 

ظاهرا نحوه پاسخ دادن محمود احمدي‌نژاد به پرسشهاي طرح سوال از رئيس‌جمهوري آنقدر بر نمايندگان مجلس گران آمده كه آنها در صدد اصلاح آيين نامه اين طرح بر آمدند. 

چند روز پیش بود که یکی از طراحان سوال از رئیس جمهور از رای گیری در مجلس برای این اصلاحیه خبر داد.
مصطفی رضا حسینی قطب‌آبادی نماینده مردم شهر بابک دراین باره به باشگاه خبرنگاران گفت:تجربه جلسه آخر بهارستان در سال ۹۰ که به سوال از رئیس جمهور اختصاص داشت نشان داد که کاستی هایی در ماده ۱۹۷ در آيین‌نامه داخلی مجلس که ناظر بر طرح سوال از رئیس جمهوري است، وجود دارد لذا این اصلاحیه در قالب طرح دو فوریتی که از سوی علی مطهری آماده شده است تقدیم هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی مي‌شود.

وی در ادامه با بیان اینکه با اصلاح ماده ۱۹۷ آيین نامه داخلی مجلس، سوال از رئیس جمهوري می تواند به استیضاح وی بینجامد، افزود: در صورت تصویب این طرح مدت زمان طرح سوال از رئیس جمهور از ۱۵ دقیقه به ۴۰ دقیقه افزایش یافته و تعداد نمایندگان سوال کننده بیش از یک نفر خواهد بود.

در هر حال نتیجه این شد که طرح دو فوریتی اصلاح ماده ۱۹۷ آيین‌نامه داخلی مجلس که مبتنی بر تغییر نحوه سوال از رئیس‌جمهوري است، تقدیم هیأت رئیسه مجلس شد و نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ۱۳۸ رای موافق، ۳۱ رای مخالف و ۱۳ رای ممتنع از ۲۰۰ نماینده حاضر در صحن علنی با دوفوریت طرح علی مطهری ‌موافقت کردند.

از سوی دیگر علی مطهری، نماینده ای که بیش از همه پیگیر قضیه سوال از رئیس جمهور بود از پاسخ های نه چندان قانع کننده رئیس جمهور نیز ابراز خوشحالی کرد و گفت: تجربه اخیر جلسه طرح سؤال از رئیس جمهور سبب تنویر افکار عمومی شد و ظرفیت مردم‌سالاری و دموکراسی در جمهوری اسلامی ایران را نشان داد.

علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز گذشته طی سخنانی به عنوان طراح طرح اصلاح ماده ۱۹۷ آئین‌نامه داخلی مجلس که ناظر به طرح سؤال نمایندگان از رئیس جمهور است، با بیان اینکه طرح مذکور طرح بسیار مهمی است که ماده مربوط به طرح سؤال از رئیس جمهور را تکمیل می‌کند، گفت: در ماده ۱۶۰ آئین‌نامه داخلی مجلس که به ضرورت ارائه طرح دوفوریتی در مجلس اشاره می‌کند، آمده که طرح دوفوریتی باید هم حالت استثنایی داشته باشد و هم در آن صحن مسئله فوت وقت مطرح باشد.

وی بر همین اساس افزود: ‌طرح اصلاح ماده ۱۹۷ به این دلیل که هم حالت استثنایی دارد و همچنین ممکن است فرصت دیگری که مناسب طرح چنین اصلاحی باشد، وجود نداشته باشد، در قالب یک طرح دوفوریتی، می‌گنجد.

این نماینده مجلس با بیان اینکه تجربه اخیر سؤال از رئیس جمهور نقاط ضعف ماده ۱۹۷ را آشکار کرد، تصریح کرد: علیرغم اینکه جلسه سؤال برکات زیادی داشت و سبب تنویر افکار عمومی شد، و همچنین ظرفیت مردم‌سالاری و دموکراسی در نظام جمهوری اسلامی را نشان داد اما به دلیل ابهامات موجود و همچنین محدودیت ماده ۱۹۷ سبب شد سؤالات نمایندگان بدون جواب باقی بماند و پس از آن نمایندگان نظرات خود را در قالب تذکرات مطرح کردند.

مطهری این تجربه را بسیار خوب و قابل استفاده عنوان کرد و گفت: از آنجا که نمایندگان فعلی مجلس نقاط ضعف این ماده را احساس کردند لذا اصلاح ماده ۱۹۷ نیز باید در همین مجلس انجام شود و اگر این کار به مجلس بعد بیفتد، ممکن است نمایندگان مجلس نهم ضرورت آن را لمس نکنند.

وی با اشاره به نقاط ضعف ماده ۱۹۷، مدت زمان محدود و کم طراحان سؤال، مطرح کردن سوال توسط یک نماینده و همچنین سکوت آئین‌نامه در خصوص نظر نمایندگان و همچنین بی پاسخ گذاشتن زمان پس از پاسخ‌های رئیس جمهور را از نقاط ضعف ماده ۱۹۷ برشمرد و گفت: در طرح جدید مدت زمان طرح سؤال افزایش یافته و نمایندگان سؤال کننده به بیش از یک نفر افزایش یافتند، همچنین در طرح جدید نمایندگان می‌توانند در چند نوبت سؤالات خود را مطرح کنند.

نماینده مردم تهران در خانه ملت اضافه کرد: همچنین در طرح مذکور پس از سخنان رئیس جمهور امکان رای‌گیری وجود دارد و پس از آن برای هر سؤال از نمایندگان رای‌گیری می‌شود و اگر نمایندگان در ۶ سوال قانع نشوند، زمینه استیضاح رئیس جمهور با رعایت مفاد اصل ۸۶ قانون اساسی مهیا می‌شود.

مطهری با بیان اینکه در ماده ۱۹۷ فعلی امکان رای‌گیری پس از سخنان رئیس جمهور وجود نداشت که این موضوع سبب می‌شد وی چندان طرح سؤال را جدی نگیرد،‌ گفت: البته در طرح جدید که تاکید ما به قانع نشدن نمایندگان در ۶ سؤال است به این دلیل است که با یک بار سؤال کار رئیس جمهور به استیضاح کشیده نشود و حداقل دو بار جلسه طرح سؤال از رئیس جمهور باید مطرح شود.

وی از نمایندگان خواست که به دوفوریت این طرح رای مثبت داده تا اقدام خود را در طرح سؤال از رئیس جمهور تکمیل کنند، خاطرنشان کرد: طرح مذکور چندان پیچیده نیست که لازم باشد در کمیسیون بررسی شود و این طرح در همین صحن علنی نیز به راحتی می‌تواند بررسی و تصویب شود. به این ترتیب بود که طرح دوفوریتی علی مطهری رای آورد تا قوانین سوال از رئیس جمهور روشن تر شود و رئیس جمهور بیشتر در قبال مجلس احساس مسئولیت کند.
تکمیلی:
در حالی که نمایندگان مجلس که روز گذشته به دوفوریت ‌طرح تغییر نحوه بررسی طرح سؤال از رئیس جمهور رأی مثبت داده بودند، امروز با کلیات آن مخالفت کردن تاآخرین اخبار حکایت از رد کلیات این طرح دوفوریتی داشته باشد.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (چهارشنبه) با کلیات طرح دو‌فوریتی اصلاح ماده ۱۹۷ آئین‌نامه داخلی و الحاق ۲ تبصره به آن مخالفت کردند.

وکلای ملت با ۱۳۰ رای موافق، ۱۷ رای مخالف و ۱۲ رای ممتنع از ۱۹۸ نماینده حاضر در جلسه به کلیات طرح دوفوریتی مذکور رای ندادند.

این طرح که به امضای ۴۱ نفر از نمایندگان مجلس رسیده بود، به دلیل تغییر آئین‌نامه داخلی، نیازمند دو‌سوم آرای مثبت تعداد نمایندگان حاضر در صحنه علنی بود که به مخالفت نمایندگان ملت مواجه شد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار