کد خبر: 462769
تاریخ انتشار: ۱۹ فروردين ۱۳۹۱ - ۰۰:۰۰
صاحبنظران سياسي در گفت‌وگو با «جوان» عنوان كردند:
گرچه خيلي‌ها نيز معتقد هستند كه اين سخنان آقاي خاص چندان دور از ذهن به نظر نمي‌رسد، ‌چراكه وي متخصص اظهار نظرهاي شاذ است. اما همگي از اين گله دارند كه چرا در شرايط فعلي چنين سخناني به زبان وي آمده است. موضوع به ماجراي اظهار نظر اخير هاشمي رفسنجاني رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام باز مي‌گردد كه در شرايطي كه فشارها و خصومت‌هاي ايالات متحده امريكا نسبت به ايران به اوج خود رسيده، خواستار مذاكره ايران با ايالات متحده مي‌شود و تلاش مي‌كند اين مسئله را بدون قبح نشان دهد. وي كه با فصلنامه مطالعات بين‌الملل مصاحبه كرده بود، در اين باره گفته است:«امريكا قدرت برتر دنيا است. مگر اروپا با امريكا، چين با امريكا و روسيه با امريكا چه تفاوتي از ديد ما دارند؟ اگر با آنها مذاكره داريم، چرا با امريكا مذاكره نكنيم؟» اين اظهار نظر هاشمي رفسنجاني در حالي صورت گرفته كه خود او بهتر از هركس ديگر مي‌داند كه تصميم‌گير نهايي در ماجراي خاص رابطه با امريكا شخص اول كشور، يعني رهبر معظم انقلاب است. اما به راستي اين سخنان وي در شرايط خاص پيش روي جمهوري اسلامي ايران به چه دليل مطرح شده است؟‌اين سؤالي است كه خبرنگار ما از محمد كريم عابدي، نماينده مجلس و عضو كميسيون امنيت ملي: غلامرضا كرمي، ديگر نماينده مجلس و عضو كميسيون امنيت ملي و همچنين حميدرضا ترقي، دبير بين‌الملل حزب موتلفه اسلامي مطرح كرده است.
سخنان هاشمي شخصي است
در همين ارتباط محمد كريم عابدي، عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس در تحليل سخنان هاشمي رفسنجاني، اين سخنان را حرف‌هاي شخصي وي و از جايگاه حقيقي مي‌داند و مي‌گويد: اين سخنان آقاي هاشمي از جايگاه رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام نيست و كاملاً موضعي شخصي است، چراكه اين سخنان به هيچ وجه مورد قبول رهبر معظم انقلاب و مردم نيست. محمد كريم عابدي اين موضع‌گيري اخير هاشمي را بي‌شباهت به موضع‌گيري‌هاي او در جريان فتنه ۸۸ ندانست و ادامه داد: اين سخنان آقاي هاشمي در شرايطي مطرح مي‌شود كه امريكا به دليل موج بيداري اسلامي در منطقه، اوج دشمني خود با جمهوري اسلامي را به نمايش گذاشته و هر روز تحريم‌هاي سنگين‌تري را نسبت به كشور اعمال مي‌كند.
وي به سابقه مبارزاتي هاشمي رفسنجاني اشاره كرد و گفت: ‌به راستي نمي‌توان از خدمات و مجاهدت‌هاي آقاي هاشمي رفسنجاني به نفع نظام چشم‌پوشي كرد، اما اين موضع‌گيري ايشان باعث تعجب همگان شده است. اين در حالي است كه وي در گذشته تحليل‌هاي بسيار قو‌ي‌اي در خصوص شرايط منطقه ارائه مي‌كرد و همين موضوع باعث شده كه بنده بگويم اين سخن در شأن ايشان نبوده است.
اين عضو مجلس شوراي اسلامي خاطرنشان كرد: بايد اين واقعيت را پذيرفت كه جايگاه آقاي هاشمي ديگر آن جايگاه سابقشان نيست و اگرچه مجدداً از سوي رهبر انقلاب به سمت رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام منصوب شدند اما واقعيت اين است كه رهبر انقلاب براي آقاي هاشمي آبروداري كردند و بر مبناي مصلحت، وي را مجدداً به اين سمت منصوب كردند.
عابدي تصريح كرد: بنابراين شايسته بود كه آقاي هاشمي پيش از طرح اين سخنان نظر مقام معظم رهبري را نيز مي‌گرفتند و بر مبناي نظر معظم له اظهار نظر مي‌كردند.
جواب قانع‌كننده‌اي پيدا نمي‌كنم
غلامرضا كرمي، ديگر عضو مجلس شوراي اسلامي نيز سخنان اخير آقاي هاشمي را باعث تعجب دانست و گفت كه من تاكنون نتوانسته‌ام پاسخي قانع‌كننده براي اين سخنان آقاي هاشمي پيدا كنم.
وي خاطرنشان كرد: با توجه به پيش زمينه و ديدگاهي كه ما از آقاي هاشمي داشتيم طرح اين سخنان از سوي ايشان آن هم در شرايط فعلي كشور باعث تعجب همگان شد.
وي ارتباط ميان ايران و امريكا را در شرايط فعلي به ضرر نظام دانست و افزود: امريكايي‌ها بالاترين توان خود را براي فشار عليه ايران به كار بسته‌اند و در همه عرصه‌ها، اعم از تحريم و تهديد نظامي به مصاف كشور آمده‌اند، بنابراين در اين شرايط مذاكره با آنها بي‌معنا است.
اين عضو كميسيون امنيت ملي مجلس اضافه كرد: هم اكنون همگان اين نكته را به خوبي مي‌دانند كه امريكا به هيچ وجه اهل مذاكره براي رفع مشكلات نيست بلكه به دنبال آن است كه نشان دهد ايران تسليم تهديدهاي آنها شده است و از اين طريق محور مقاومت در منطقه را تضعيف كنند.
كرمي، تصميم‌گير سياست‌هاي كلان نظام، از جمله رابطه با امريكا را شخص مقام معظم رهبري دانست و افزود: معظم له در خصوص رابطه با امريكا سخنان صريح و روشني دارند كه تكليف را مشخص مي‌كند. ايشان در سفر خود به يزد فرموده‌اند كه رابطه سياسى با امريكا براى ما مضر است و اگر آن روزى كه رابطه‌ با امريكا مفيد باشد، اول كسى كه بگويد رابطه را ايجاد بكنند، خود بنده هستم.
وي خطاب به هاشمي رفسنجاني گفت: آقاي هاشمي بايد به اين سؤال پاسخ صريح بدهند كه آيا از مواضع قبلي خود كه مواضعي انقلابي در خصوص رابطه با امريكا بود و بارها در سخنان خود و نماز جمعه نيز به آن اشاره كرده‌ايد، كنار كشيديد؟
نبايد به رابطه با امريكا خوش‌بين بود
حميدرضا ترقي، دبير بين‌الملل حزب موتلفه اسلامي نيز در اين خصوص به خبرنگار ما گفت: فشارهاي امروز امريكا عليه نظام جمهوري اسلامي، از سر ناتواني امريكا است و هيچ نشانه‌اي از ضعف جمهوري اسلامي در آن وجود ندارد.
وي اضافه كرد: هم اكنون از سخنان آقاي هاشمي اينگونه برداشت مي‌شود كه مذاكره با امريكا مي‌تواند بخشي از مشكلات ميان دو كشور را برطرف كند. اين در حالي است كه اين يك خوش‌بيني غيرواقعي است و هم اكنون هيچ سند و مدركي در اين خصوص وجود ندارد كه امريكا به دنبال حل و فصل مشكلات ميان خود و ايران باشد.
ترقي در بخش ديگري از سخنان خود اظهار كرد: باراك اوباما در آستانه انتخابات رياست جمهوري امريكا به دنبال اين است كه با پيش كشيدن موضوع مذاكره با ايران برگ برنده خود در انتخابات را رو كند و از اين راه به دنبال بهره برداري سياسي خود است.
وي در ادامه افزود: بنابراين به خوبي مشخص است كه موضع گيري‌هاي آقاي هاشمي در جهت خواست غربي‌ها و مطابق با استراتژي آنها است و در نقطه مقابل به ضرر كامل جمهوري اسلامي ايران است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار