کد خبر: 458866
تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۳۹۰ - ۰۹:۳۳
ديوانه مي‌شوم وقتي مي‌گويند فقط براي پول به آنژي آمدم
عبدالحسين پاك‌نژاد
آنژي ماخاچ قلعه در رادار ساموئل اتوئو نبود وقتي در ۱۳ سالگي كامرون را ترك كرد تا رؤياي فوتبالي‌اش را دنبال كند اما حالا از اينكه استعداد ذاتي‌اش را به سرما و تاريكي داغستان برده، پشيمان نيست.
تصور اينكه يك قدرت اروپايي جديد از دل درگيري‌هاي قومي ماخاچ قلعه ـ كه باعث شده بازيكنان آنژي در مسكو زندگي و تمرين كنند و براي بازي‌هاي خانگي‌شان سوار هواپيما - بيرون بيايد اما حضور ستاره سابق بارسلونا و اينترميلان نشان مي‌دهد انگيزه‌هاي اين تيم واقعي است.
پيشنهاد ۶/۱۸ ميليون پوند در ازاي يك سال سليمان كريموف سرمايه‌گذار آنژي براي آوردن اتوئو باعث شد همه زبان‌ها در اروپا بند بيايد. حداقل در ظاهر اتوئو تأكيد مي‌كند انگيزه‌اش براي رفتن به روسيه فقط و فقط به خاطر پول نبوده و به آنهايي كه چنين اتهامي را متوجه او مي‌كنند، به سختي مي‌تازد؛ او كه در ۱۱ بازي اولش براي آنژي ۸ گل زده، مي‌گويد: «واقعاً ناراحت مي‌شوم از شنيدن اين نظر كه من به خاطر پول اينجا آمدم. آيا اين به اصطلاح كارشناس‌ها واقعاً فكر مي‌كنند كه قراردادم با آنژي اولين بار در طول دوران حرفه‌اي من است كه پول زيادي را نصيبم مي‌كند؟... مي‌دانيد بارسلونا و اينترميلان به بازيكنانشان پول بخور و نمير نمي‌دهند. وقتي مي‌شنوم كساني كه من را نمي‌شناسند و فقط از روي ظن خود انگيزه‌هايم را حدس مي‌زنند و در ورزشگاه فرياد مي‌زنند خودم را فروخته‌ام و جاي آساني را انتخاب كرده‌ام، ديوانه مي‌شوم.»
او اينطور ادامه مي‌دهد: «البته نبايد انكار كرد كه شرايط مالي عالي كه براي آمدن به آنژي به من پيشنهاد شد در تصميمم تأثير داشت اما به همان اندازه چالش‌هاي جديد برايم اهميت داشت. هر روز براي شما اين فرصت پيش نمي‌آيد كه در چنين پروژه‌اي حضور يابيد كه بتوانيد يك باشگاه ناشناخته را به قدرتي اروپايي مبدل كنيد. دوست داشتم تاريخ بسازم و آنژي اين شانس را به من داد. نقشي كه در قهرماني‌هاي اروپايي بارسا و اينتر داشتم مرا از رضايت و غرور پر مي‌كند به هر حال وقتي ۳۰ سالتان مي‌شود يك استپ كوتاه مي‌كنيد و مي‌خواهيد دوباره همه چيز را بررسي كنيد. من همه چيز را در فوتبال به دست آورده بودم و اين فكر به ذهنم رسيد، خب ديگر چه؟ آيا بايد به همين‌ها اكتفا كنم؟ مي‌توانستم خيلي راحت در اينتر بمانم يا به فرانسه و انگليس بروم اما انتخاب خوبي برايم نبود. خيلي مايل بودم كاري عجيب و غريب كنم و راهي متفاوت بروم كه سر و كله آنژي پيدا شد.»
او پيش‌بيني مي‌كند كه قدرت مالي پشت باشگاه مي‌تواند چهره فوتبال روسيه و اروپا را تغيير دهد: «من از آن آدم‌هايي هستم كه به انگيزه‌هاي تازه نياز دارم و متنفرم از اينكه در باد موفقيت‌هايم بخوابم. خيلي‌ها تبديل شدن آنژي به يك قدرت اروپايي را غيرممكن مي‌دانند اما من نه. براي رئيس و ساير مسئولان باشگاه اصلاً ايده‌اي فانتزي نيست و به همين دليل است كه مشتاق شركت در اين پروژه هستم. ما ميل و انگيزه‌اي خلل‌ناپذير، ابزارهاي اقتصادي و يك برنامه مناسب داريم. قدرت مالي واقعاً مهم است اما به تنهايي كافي نيست. اينجا تلاش بر اين است كه عقلانيت رعايت شود بنابراين نبايد انتظار داشت بازيكنان با پول‌هاي بي‌حساب و كتاب راهي باشگاه شوند. ما اين را مي‌دانيم كه حضور ۱۱ سوپراستار ضمانتي براي پيروزي نيست چون كساني كه اينجا مي‌آيند بايد پروژه باشگاه را باور داشته باشند. هدف، ساختن تيمي محكم با پشتوانه‌اي قوي است كه كم كم حرفه‌اي مي‌شود. اشتها با خوردن تقويت مي‌شود، خيلي وقت نگذشته از آن موقعي كه آنژي براي سقوط نكردن مي‌جنگيد و حالا ما در ميان تيم‌هاي بالاي جدول هستيم، پيشرفت تيم همين حالا هم قابل مشاهده است.»
رومن پاوليوچنكو (تاتنهام)، آندري آرشاوين (آرسنال)، ديديه دروگبا (چلسي) و كاكا (رئال مادريد) كساني هستند كه شايعه رفتنشان به آنژي شنيده مي‌شود. اتوئو تأكيد مي‌كند: «من به هر بازيكني كه به او شانس آمدن به آنژي داده شده توصيه مي‌كنم پيش‌فرض‌هايش را كنار بگذارد و با بررسي دقيق تصميم بگيرد. استانداردهاي فوتبال تيم خيلي بالا رفته و ما فوتبال خوبي بازي مي‌كنيم. ليگ روسيه متحول شده و در آينده‌اي نه چندان دور جام جهاني در اين كشور برگزار مي‌شود. ليگ روسيه آينده درخشاني دارد و تنها من نيستم كه اين را مي‌گويم. از خيلي از بازيكنان حرفه‌اي اروپا بپرسيد كه از ايجنت‌هاي خود خواسته‌اند زمينه رفتنشان به روسيه را فراهم كند.»
چند ماهي بيشتر از رفتن او به آنژي نمي‌گذرد كه شايعه علاقه پاري سن ژرمن - كه با مالكيت قطري‌ها پول زيادي خرج كرده- مطرح شده و اتوئو مي‌گويد: «اين باشگاه با مالكان جديد مي‌تواند به موفقيت‌هاي زيادي برسد، انتصاب كارلو آنچلوتي هم ارزش تيم را ثابت مي‌كند اما اين حرف‌ها را ديگران مطرح مي‌كنند. من يك بار ديگر مي‌گويم كه با آنژي ماخاچ قلعه قرارداد دارم و از حضور در اين تيم راضي هستم. ماجراي من در روسيه تازه شروع شده و مي‌خواهم مدت‌ها در اين تيم بمانم شايد تا آخر دوران بازي.»
شايد يك روز تاريخ تأييد كند كه اتوئو تير اول را در پروژه آنژي كه چهره فوتبال اروپا را تغيير داد، شليك كرد اما هنوز هم سخت است كه اين تيم را در كنار امثال بارسلونا، رئال مادريد، منچستريونايتد و ميلان جزو بزرگان قاره بدانيم.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار