کد خبر: 412312
تاریخ انتشار: ۳۰ شهريور ۱۳۸۹ - ۱۰:۵۳
12 شهریور مصادف با سالروز شهادت رییس علی دلواری در سال 1294 روز مبارزه با استعمار انگلیس نام گذاری شد .
به گزارش واحد مرکزی خبر ، دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور در نشستی خبری آخرین تغییرات مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی برای مناسبت های مندرج در تقویم رسمی کشور در سال1390اعلام کرد.
وی با اعلام این که شش مناسبت جدید در متن تقویم رسمی کشور اضافه و پنج مناسبت از آن حذف شده است گفت: با وجود شیطنت های انگلیس در تاریخ کشور ما، از این پس 12شهریور با محوریت مردم بوشهر و نبرد قهرمانانه رییس علی دلواری و یارانش برای استقلال کشور، به عنوان "روز مبارزه با استعمار انگلیس" در تقویم ایرانیان ثبت می شود.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با اشاره به تصویب روز29دی به عنوان "روز غزه" در مجلس شورای اسلامی و هیئت دولت گفت: این روز به تصویب شورای فرهنگ عمومی و تایید شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز رسید.
واعظی از 9دی به عنوان "روز بصیرت و میثاق امت با ولایت" یاد کرد و گفت: حماسه بزرگ در مقابل جریان نفاق جدید مناسبت نامگذاری این روز در متن تقویم است.
وی افزود: در دیدار استادان بسیجی با مقام معظم رهبری پیشنهاد نامگذاری سالروز شهادت دکتر چمران به عنوان روز بسیج اساتید داده شده بود که31خرداد از سال1390در تقویم به این مناسبت (روز بسیج اساتید) ثبت می شود.
دبیر شورای فرهنگ عمومی افزود: به پیشنهاد سازمان بسیج هنرمندان کشور نیز سالروز شهادت سید مرتضی آوینی21فروردین، "روز هنر انقلاب اسلامی" نامگذاری و در تقویم درج می شود.
آخرین مناسبت جدید نامگذاری شده در متن تقویم1390؛ 4 خرداد "روز مقاومت و پایداری" است که به پاس مقاومت مردم دزفول به این نام در تقویم آمده است؛4 خرداد روز دزفول هم هست این شهر بیشترین صدمات را در جنگ تحمیلی متحمل شد و مردم دزفول قهرمانانه مقاومت کردند.
منصور واعظی گفت: برخی از مناسبت ها دیگر موضوعیت یا متولی خاصی برای پی گیری ندارد یا مناسبت های محکم تری در رابطه با آنها وجود دارد و به همین علت از متن تقویم حذف شده است، 5 مناسبتی که از متن تقویم1390حذف شده به این شرح است:
روز اسناد ملی (17 اردیبهشت) به دلیل آن که کتابخانه ملی و سازمان اسناد در هم ادغام شدند و روزی به نام "روز کتابداری" در تقویم وجود دارد "روز اسناد ملی" از متن تقویم حذف شد.
وی افزود:25خرداد نیز که به عنوان "روز گل و گیاه" در تقویم ثبت شده بود به دلیل مشابهت و وجود روزهای طبیعت (13 فروردین)، جهاد کشاورزی (27 خرداد)، درختکاری (15 اسفند) از تقویم سال1390حذف شد.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور دلیل حذف "روز گفتگوی تمدن ها" (30 شهریور) را منقضی شدن مناسبت زمانی و این که این روز متولی خاصی ندارد اعلام کرد.
روز اسکان معلولان و سالمندان (20 مهر) نیز به دلیل وجود دو روز جهانی سالمندان (9 مهر) و روز جهانی معلولان (12 آذر) از متن تقویم سال1390حذف شد.
واعظی گفت: به دلیل وجود "روز کاهش اثرات بلایای طبیعی" در تقویم، "روز ملی ایمنی در برابر زلزله" (5 دی) از متن تقویم حذف شد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار