
به گزارش «جوان آنلاین» به نقل از خبرگزاری فرانسه، امریکا فقط به فاصله چند ساعت بعد از نامه سعید جلیلی دبیرشورای عالی امنیت ملی به کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اروپا بدون اشاره شروط مطرح شده در نامه، از آن استقبال کرد. مارک تونی سخنگوی وزارت خارجه امریکا گفت: اگر ایران برای گفتوگو با 1+5 جدی است، من فکر میکنم ما هم مایل به ملاقات باشیم.
این اظهارنظر درشرایطی مطرح شد که رئیسجمهور ایران پیشتر گفته بود کسان دیگری هم به جز 1+5 باید وارد مذاکرات هستهای ایران شوند. اشاره ضمنی احمدینژاد به ترکیه و برزیل بود.
تونی گفته است که پیشنهادهای ایران باید بررسی شود ولی درعین حال این روند یک رهیافت دوسویه خواهد بود که سویه تعامل آن همواره باز خواهد ماند.
همزمان با این موضع امریکاییها، اروپا هم اعلام کرد خبر آمادگی ایران برای از سرگیری مذاکرات هستهای یک خبر خوب است. ماجا کوسیجانسیک سخنگوی کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اروپا گفت که ما گفتهایم که برای ملاقات با طرف ایرانی آماده هستیم ولی در عینحال تأکید کرد که اروپا باید نامه رسمی ایران در اینباره را دریافت کند.
سخنگوی اشتون تأکید کرده که خانم اشتون ماه قبل به سعید جلیلی نامه نوشته و او را به مذاکره فوری فراخوانده ولی این مذاکرات باید فقط روی برنامه هستهای ایران متمرکز باشد و نه چیز دیگر. وی افزود: اگر آنها برای گفتوگو با خانم اشتون آمادهاند، این خبر خوبی است ولی ما هنوز پاسخ رسمی آنها را دریافت نکردهایم.
هشدار چین به اروپا و امریکا
سخنگوی وزارت امورخارجه چین برای اولینبار نسبت به تحریمهای یکجانبه امریکا علیه ایران واکنش نشان داد و از آن انتقاد کرد. به گزارش سایت وزارت خارجه چین، کوین گنگ گفت: چین نسبت به تحریمهای یکجانبه امریکا و دیگران هشدار داده است.
وی گفت: چین معتقد است که قطعنامه (1929شورای امنیت) باید بهطور جدی و دقیق و کامل اجرا شود نه اینکه بهطور دلخواهانه تفسیر به رأی شده و گسترش پیدا کند. سخنگوی وزارت خارجه چین میگوید: چین به عنوان یک کشور مسئولیتپذیر قطعنامه مربوط به شورای امنیت را به طور جدی اجرا خواهد کرد. وی افزود: طرفهای مربوطه باید فرصت کنونی را غنیمت بشمارند و قدم به سوی تلاشهای دیپلماتیک برداشته و شرایط مناسب برای از سرگیری مذاکرات در سریعترین زمان را فراهم کنند.