
حدود 24 ساعت پس از تصویب قانون انتخابات در پارلمان عراق علی رغم ایرادها و وتوهای وارده از سوی ائتلاف سنی – بعثی طارق الهاشمی، انفجارهای خونبار صبح روز گذشته بغداد را لرزند.
به گزارش «جوان»، به نقل از خبرگزاریهای عراق، پلیس بغداد اعلام کرده است که در نتیجه این انفجارهای پی در پی 112 تن کشته و 425 نفر مجروح شدند.
وزارت کشور عراق اعلام کرد 4 خودروی بمبگذاری شده با فاصله زمانی 5 دقیقه از یکدیگر در مناطق مختلفی از بغداد منفجر شدند. خودروی اول حدود ساعت 10 صبح سهشنبه به وقت محلی در نزدیکی ساختمان وزارت کار و امور اجتماعی منفجر شد و 3 خودروی دیگر در محدوده تجاری حی النهضه، میدان القشله و دادگاه مدنی الکوخ واقع در حی المنصور بغداد منفجر شدند. روز پیش از این انفجارها نیز انفجاری در یک مدرسه واقع در شهرک شیعهنشین صدر، به شهادت 8 نفر از جمله 6 دانشآموز و زخمی شدن 41 تن دیگر منجر شد.
این انفجارها حدود 24 ساعت پس از توافق پارلمان عراق بر سر تعدیل قانون انتخابات با وجود اما و اگرهای مطرح شده از سوی طارق الهاشمی و ائتلاف ایاد علاوی که قائل به بازگشت بعثیها به مناسبت قدرت در عراق هستند، رخ میدهند.
برخی منابع آگاه از نارضایتی شدید ائتلاف علاوی، طارق الهاشمی و بعثیها نسبت به تصویب قانون انتخابات خبر دادهاند.
از سوی دیگر نخست وزیر عراق با اشاره به اخبار و گزارشهایی که در زمینه برقراری ارتباط بین آمریکا و نیروهای بعثی مطرح شده است، اظهار داشت: این مسأله برخلاف توافقنامههای امنیتی بغداد و واشنگتن است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه الصباح عراق، نوری المالکی با اشاره به تحقیقات انجام شده درباره فعالیت نیروهای بعثی در عراق اظهار داشت: تاکنون ارتباط بعثیها با نیروهای القاعده به اثبات رسیده است،اما همچنان اطلاع رسانی موثقی از ارتباط آمریکاییها با این گروه در دست نیست.
نوری المالکی در ادامه افزود: در صورتی که گزارشها درباره برقراری ارتباط میان آمریکا و نیروهای بعثی صحت داشته باشد، این مسأله بر روابط دو جانبه تأثیر خواهد گذاشت.
وی همچنین این مسأله را برخلاف دو توافقنامه امنیتی امضا شده میان بغداد و واشنگتن دانست.
مالکی تأکید کرد: در صورت صحت این گزارشها به طور جدی این مسأله را به اطلاع مقامات آمریکایی خواهیم رساند.
چندی پیش منابع غربی از تماسهای گسترده سازمانهای اطلاعاتی آمریکا با بعثیهای صدامی که عزتالدوری سرکردگی آنها را بر عهده دارد، خبر داده بودند.
در همین حال و چند ساعت پس از تصویب قانون انتخابات از سوی پارلمان عراق، سفارت آمریکا در بغداد طی بیانیهای درباره انتخابات ضمن تأیید لزوم دخالت اشغالگران آمریکایی در امور داخلی عراق به استناد ماده 140 الحاقی، اقلیم کردستان عراق را دولتی غیرعراقی نامید.
به گزارش خبرگزاری عراق، در بخشی از این بیانیه عبارت «اختلافات بین دولت عراق و حکومت اقلیم کردستان» به کار برده شده که بنابر گزارش خبرگزاری مذکور «تأکید صریح و آشکاری بر عراقی نبودن کردها و به مثابه زمینهسازی برای استقلال اقلیم کردی از عراق» است.