کد خبر: 1364459
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۴:۴۲
شرکت خدمات حمایتی کشاورز ی گلستان :
گردهمایی آموزشی اصول تغذیه گیاه با محوریت محصولات بهاره و تابستانه درگلستان گردهمایی آموزشی اصول تغذیه گیاه با محوریت محصولات بهاره و تابستانه در روز چهارشنبه مورخ ۲۷ خرداد ماه سال ۱۴۰۵ در سال اجتماعات موسسه تحقیقات پنبه کشور برگزار شد.

به گزارش جوان آنلاین: مجید محمدی ،مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان افزود: بنا به گزارش سازمان خواروبار و کشاورزی جهانی، بین ۳۳ تا ۶۰ درصد افزایش تولیدات کشاورزی در جهان در چنددهه گذشته مرهون مصرف کودهای شیمیایی بوده و با پیش بینی های انجام شده متوسط رشد مصرف سالیانه کود تا سال ۲۰۳۰ به میزان ۱/۳-۷/. درصد خواهد بود.

وی افزود: مصرف جهانی کودهای شیمیایی بر مبنای اطلاعات سال ۲-۲۰۰۱ برابر با ۱۳۷/۷۳میلیون تن بوده که سهم کشورهای توسعه یافته از این مقدار ۳۷ درصد و سهم کشورهای در حال توسعه ۶۳ درصد بوده است.

 وی تصریح کرد : بسیاری از پژوهشگران و متخصصان در زمینه حاصلخیزی خاک و تغذیه گیاهی معتقدند تحت شرایط اقلیمی _زراعی ایران و میزان عناصر مغذی موجود در خاک مناسبترین میانگین نسبت بین عناصر مغذی کودی برای مجموع کودهای مصرفی در ایران پتاسیم ۰/۲ ، فسفر ۰/۵ و نیتروژن ۱ است.

محمدی با اشاره به سازوکار توزیع کود در کشور اظهار داشت: در سطح استان‌ گلستان، ۱۳۴کارگزاری‌ به تفکیک هر شهرستان زیر نظر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی فعالیت می‌کنند و توزیع کود از طریق این شبکه انجام می‌شود؛ شرکت خدمات حمایتی، کود را در سطح استان‌ها توزیع کرده و از آنجا به بعد، مسئولیت توزیع بر عهده این کارگزاری‌ها است.

محمدی افزود: با وجود نقش حیاتی، استفاده از کود در زنجیره تامین با چالش‌هایی نیز روبروست وافزایش قیمت جهانی کود، نوسانات ارزی، مشکلات دسترسی به کودهای خاص، آثار زیست‌محیطی حاصل از مصرف بی‌رویه برخی کودها (مانند آلودگی آب‌های زیرزمینی) است.

محمدی خاطر نشان کرد: برای غلبه بر این چالش‌ها، نیاز به رویکردهایی چون توسعه روش‌های کوددهی هوشمند (Smart Fertilization)، استفاده از کود های شیمیایی به همراه کودهای زیستی و میکروارگانیسم‌های مفید، آلی و ریزی مغذی و همچنین ترویج کشاورزی دقیق (Precision Agriculture)، و حمایت از تولیدکنندگان داخلی کود احساس می‌شود. 

محمدی افزود: همچنین، بهبود مدیریت و توزیع کود در سطح ملی و منطقه‌ای می‌تواند به شفافیت و کارایی بیشتر زنجیره تامین کود کمک کند.

اودر ادامه افزود :بیش از ۹۰ درصد کود های کشاورزی در داخل کشور تولید می شود منطبق با اسناندارد های روز دنیا است که در اختیار بهر برداران بخش کشاورزی قرار می گیرد.

اوخاطر نشان کرد : شرکت های تولید کننده کود های به دلیل افزایش کیفیت و رقابت سالم ، اعتماد بهره وران را تامین کرده اند. نیاز است امنیت غذایی ایجاد شود تا نیاز جامعه در بخش کشاورزی تامین شود که یکی از راه ها در این مسیر، افزایش بهره وری است.

وی افزود: در برخی از حوزه های تولید بخش کشاورزی این استان، بهره وری در سطح پایین قراردارد. و‌ در برخی از موارد ، دولت نمی تواند تمام نیاز های کشاورزان را در کود تامین کند و در این زمینه با محدودیت هایی روبرو است ، بنابراین ‌کشاورزان باید استفاده از مواد مغذی با بهره وری بالا را دستور کار قرار دهند .

 امیدواریم این برگزاری این گردهمایی های آموزشی، هرچند کوچک کمکی به بهره برداران کرده و زنگ خطرها و هشدارهای لازم را با توجه به شرایط فعلی اقلیمی و‌ زیست محیطی برای تولید کنندگان روشن سازد.

مدیر عامل شرکت هلدینگ کشاورزی زاهدی « نماینده شرکت کیمیا سبز رفسنجان و نماینده کارگزاران کود استان» درادامه گفت : لازم می‌دانم از یکی از مجموعه‌های فعال و تأثیرگذار در حوزه تأمین نهاده‌های کشاورزی، یعنی کیمیا سبز رفسنجان نیز نام ببرم. وی تصریح کرد :این شرکت با تکیه بر دانش فنی، تجربه و توجه به نیازهای روز بخش کشاورزی، در زمینه تولید و عرضه انواع کودهای کشاورزی فعالیت می‌کند و توانسته است جایگاه مناسبی در میان کشاورزان و فعالان این حوزه به دست آورد. 

اودر ادامه افزود :ما در هلدینگ کشاورزی زاهدی همواره تلاش کرده‌ایم با معرفی محصولات باکیفیت و همکاری با مجموعه‌های معتبر، به افزایش بهره‌وری و کیفیت تولیدات کشاورزی کمک کنیم. در همین راستا، همکاری با شرکت کیمیا سبز رفسنجان را گامی مؤثر در ارائه راهکارهای تغذیه‌ای مناسب برای مزارع و باغات کشور می‌دانیم.

وی اظهار امیدواری کرد : انشالله بتوانیم با توسعه این همکاری‌ها و بهره‌گیری از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان و تولیدکنندگان داخلی، بتوانیم سهمی هرچند کوچک در ارتقای کشاورزی پایدار، افزایش عملکرد محصولات و حمایت از تولید ملی داشته باشیم. زاهدی ،از مدیران، کارشناسان و تمامی دست‌اندرکاران این مجموعه بابت تلاش‌های ارزشمندشان در خدمت‌رسانی به بخش کشاورزی کشور قدردانی کرد.

برچسب ها: کود ، کشاورزری ، ترویج
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها