کد خبر: 1357349
تاریخ انتشار: ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۰۰:۴۰
امداد خورشید به مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) در کنار حمایت از خانواده‌های تحت پوشش، همواره سعی داشته با ایجاد اشتغال آنها را به خودکفایی در زمینه کسب درآمد بدون اتکا به این نهاد برساند.   
محمدرضا سوری

جوان آنلاین: کمیته امداد امام خمینی (ره) در کنار حمایت از خانواده‌های تحت پوشش، همواره سعی داشته با ایجاد اشتغال آنها را به خودکفایی در زمینه کسب درآمد بدون اتکا به این نهاد برساند. 
 
در حالی که در سال‌های اخیر اقداماتی از جمله پرورش دام و طیور، آبزی‌پروری و تولیدات برخی محصولات کشاورزی از جمله پرورش قارچ برای ایجاد اشتغال مددجویان در دستور کار قرار گرفته و اجرا شده است. 
حالا با توجه به در دستور کار قرار گرفتن احداث پنل‌های خورشیدی با هدف کاهش استفاده از انرژی‌های فسیلی، ایجاد این نیروگاه‌ها با هدف تأمین برق و ایجاد اشتغال خانواده‌های تحت پوشش در دستور کار این نهاد قرار گرفته است. 
در میان استان‌ها، البرز از جمله استان‌های کشور است که در این زمینه گام‌های خوبی برداشته است. 
روز گذشته بود که مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان البرز اعلام کرد: «احداث نیروگاه‌های خورشیدی مقیاس کوچک که از سال ۱۴۰۲ با هدف ایجاد منبع درآمد پایدار برای خانواده‌های تحت حمایت آغاز شده بود، امسال تکمیل شده و به بهره‌برداری می‌رسد.»
در سال‌های اخیر، کمیته امداد علاوه بر حمایت‌های مادی و معنوی از خانواده‌های تحت پوشش، سعی کرده تا با ایجاد اشتغال برای مددجویان گام‌های بلندی را در راه رسیدن به خودکفایی سرپرست خانوار‌های تحت پوشش بردارد. مشاغل خانگی، ایجاد انواع گلخانه‌ها، پرورش دام و طیور، آبزی‌پروری، آموزش و اشتغال در صنایع کوچک و بزرگ، تنها نمونه‌هایی از اقدامات کمیته امداد برای خودکفایی سرپرست خانوار‌های تحت پوشش است. با این وجود، این نهاد در زمینه‌های صنایع و فناوری‌های جدید که نقش مهمی در رابطه با کارآفرینی دارند نیز گام‌های خوبی را برداشته است که به عنوان نمونه می‌توان به احداث پنل‌های خورشیدی با توان‌های مختلف تولید برق در استان‌های مختلف اشاره کرد که این مهم با هدف تأمین انرژی مورد نیاز و فروش مازاد بر مصرف در دستور کار قرار گرفته است. 

 البرز پیشقدم در احداث نیروگاه‌های خورشیدی
از میان استان‌هایی که در این زمینه احداث نیروگاه‌های خورشیدی اقدامات قابل توجهی را انجام داده‌اند، می‌توان به استان البرز اشاره کرد. 
در حال حاضر هزار و ۷۶۷ مگاوات ظرفیت تولید برق نیروگاه خورشیدی در استان در قالب مشارکت مجتمع‌های تجاری، بخش خانگی، صنعت و کشاورزی برنامه‌ریزی شده و در حال اجراست. 
سال گذشته بود که اجرای همزمان طرح ملی «برکت آفتاب» در استان البرز با هدف ایجاد معیشت پایدار و درآمد عزتمندانه برای خانواده‌ها آغاز شد. 
رضا البرزی، مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان البرز، با اشاره به در حال اجرا بودن این طرح می‌گوید: «طرح ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی مقیاس کوچک سال ۱۴۰۲ با هدف ایجاد منبع درآمد پایدار برای خانواده‌های تحت حمایت در این استان آغاز شد.»
وی با بیان اینکه شرایط اصلی برای واگذاری این پنل‌ها، مالکیت فضا و دارا بودن ملک شخصی جهت نصب تجهیزات و نبود سایه‌انداز در محل نصب جهت حداکثر بهره‌وری از تابش خورشید است، می‌افزاید: «خرید تضمینی برق از سوی اداره برق با نرخ مصوب منجر به ایجاد درآمد مستمر برای مددجو می‌شود.»
از آنجا که بیشتر خانوار‌های تحت پوشش کمیته امداد، مستأجر هستند و به علت جابه‌جایی نمی‌توانند اقدام به نصب پنل‌های خورشیدی کنند، لذا کمیته امداد طرح تجمیعی احداث نیروگاه‌های خورشیدی را در دستور کار خود قرار داد. 
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان البرز در این خصوص و با اشاره به اقدامات انجام شده برای تخصیص زمین برای نیروگاه‌های تجمیعی مددجویان می‌گوید: «برای این منظور، زمینی در محدوده رضاآباد نظرآباد از سوی استانداری جهت تجمیع پنل‌های خورشیدی تخصیص داده شد. همچنین، پیگیری جهت تملک زمین جدید از طریق مجتمع اقتصادی کمیته امداد صورت گرفته است.»
البرزی درباره هدف‌گذاری عملیاتی این طرح توضیح می‌دهد: «برنامه‌ریزی برای بهره‌برداری از اراضی با مقیاس ۵/۴ هکتار جهت استقرار نیروگاه‌های خورشیدی انجام و ۵/۱ هکتار آن نهایی شده است.»
با تکمیل این پروژه، علاوه بر تولید یک مگاوات برق خورشیدی، ۲۰۰ خانوار تحت حمایت نیز از درآمد آن بهره‌مند می‌شوند. 
مدل مالی این طرح بر اساس خرید تضمینی ۲۰ ساله ازسوی وزارت نیرو استوار است و نرخ خرید تضمینی هر کیلووات برق از ۴ هزارو ۸۰۰ تومان در سال گذشته به ۷ هزار و ۲۶ تومان در سال جاری افزایش یافته است. 
وی با اشاره به درآمد ناخالص ماهانه، افزود: پیش‌بینی می‌شود هر طرح برای مددجو ماهانه بین ۵ تا ۶ میلیون تومان درآمد ایجاد کند. البته با کسر اقساط وام حدود ۲ میلیون تومان در سال اول، ماهانه حدود ۴ میلیون تومان سود خالص نصیب مددجو می‌شود. با توجه به افزایش سالانه نرخ خرید تضمینی، درآمد خالص مددجویان در سال‌های آینده به صورت تصاعدی افزایش خواهد یافت.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار