کد خبر: 1353237
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردين ۱۴۰۵ - ۲۱:۴۲
ورشکستگی ۸۰۰ پیمانکار ساختمانی؛ زنگ خطر در بازار مسکن صهیونیست‌ها جنگ‌های بی پایان نتانیاهو در ۳۱ ماه گذشته به ورشکستی ۸۰۰ پیمانکار ساختمانی در سرزمین‌های اشغالی منجر شده است.

جوان آنلاین: خساراتی که در پی جنگ چهل روزه اخیر میان جمهوری اسلامی ایران و رژیم صهیونیستی به ساکنان اراضی اشغالی وارد شد، فراتر از حد انتظار و پیش‌بینی‌های قبلی آنها بود.

به گزارش تسنیم، براساس برآورد‌های اولیه در نتیجه حملات موشکی-پهپادی ایران در واکنش به تجاوز مشترک آمریکا و اسرائیل، تاکنون بیش از ۲۶ هزار درخواست غرامت در سازمان امور مالیاتی رژیم صهیونیستی به ثبت رسیده است که دربرگیرنده تخریب خانه، محل کار، خودرو، تجهیزات و وسایل داخل ساختمان­‌ها می­‌شود. ارزیابی اولیه نشان می­‌دهد کابینه جنگ طلب بنیامین نتانیاهو و احزاب متحد باید دست‌­کم ۵۰۰ میلیون دلار بابت این خسارات به شهرک نشینان صهیونیست غرامت بپردازد، این در حالی است که بیش از شش هزار نفر نیز آواره شده‌­اند.

نکته مهم این است که بنا به گزارش رسمی منتشر شده در رسانه‌های عبری زبان، در نتیجه جنگی که از اکتبر ۲۰۲۳ شروع شد تاکنون حدود ۱۹۰۰ آپارتمان در فلسطین اشغالی تخریب یا آسیب دیده و دیگر قابل سکونت نیستند. براین اساس تقریباً ۵۵۰۰ خانوار در حال حاضر به مسکن جایگزین نیاز دارند. در همین حال گزارش­‌هایی که به موضوع تأثیر جنگ بر اقتصاد رژیم صهیونیستی پرداخته­‌اند، بر فلج شدن صنعت ساخت­‌وساز در اراضی اشغالی تأکید دارند.

دلیل این مسئله اختلال در واردات مصالح ساختمانی است که قیمت­‌ها را به شدت افزایش داده است، امری که می­‌تواند روند ورشکستگی پیمانکاران ساختمانی در مناطق مخلف فلسطین اشغالی را تسریع کند. این در شرایطی است که فقط در سال گذشته، حدود ۸۰۰ پیمانکار ساختمانی صهیونیستی ورشکست شدند. همچنین در حدفاصل ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تا پایان سال ۲۰۲۵، تقریباً ۱۵۰۰ پیمانکار ساختمانی نیز فعالیت خود را متوقف کردند. [۱]مجموع این شرایط بدان معناست که در ماه‌های آینده کاهش عرضه آپارتمان‌های مسکونی وجود خواهد داشت که این موضوع افزایش اجاره بها را تسریع می‌کند و بر نرخ تورم تأثیر منفی می‌گذارد.

نگرانی بابت افزایش نرخ تورم از آن جهت اهمیت دارد که نظرسنجی انجام شده در بحبوحه جنگ با ایران نشان داد حدود ۱۵ درصد شهرک نشینان صهیونیست بیشتر از ترس اصابت موشک، نگران ثبات اقتصادی هستند. همچنین مشخص شد ۸۰ درصد فعالان حوزه خوداشتغالی در خلال این جنگ درآمد خود را از دست داده­‌اند که این رقم برای بخش کارمندی نیز ۴۵ درصد است؛ بنابراین تقریباً از هر دو خانوار، یک خانوار کاهش درآمد را در نتیجه جنگ گزارش داده است.

البته همین سطح از آسیب­‌ها هم به طور یکسانی بین اعراب و یهودیان توزیع نشده است. گزارش بخش عربی مشخص کرد حدود ۵۹ درصد عرب تباران ساکن در سرزمین‌های اشغالی در جنگ اخیر، درآمد خود را از دست داده‌­اند. در این راستا از هر چهار صهیونیست، یک نفر بسیار نگران است که نتواند در ماه‌های آینده از پسِ پرداخت‌های منظم خانوار خود برآید. در این مورد، هیچ تفاوتی بین کارمندان و افراد خوداشتغال وجود ندارد. [۲]متأثر از این شرایط نیر برکات، وزیر اقتصاد و صنعت اسرائیل، از روز چهارشنبه (۲۶ فروردین) طرحی تحت عنوان «سبد ارزان اسرائیل» را با هدف «بازگرداندن قدرت خرید به مردم» اجرا کرد که شامل ارائه یکصد کالا پرمصرف (مانند لبنیات، پاستا، برنج، شامپو، حبوبات، محصولات کودک و...) می‌­شود که قیمت آنها بیش از ۳۰ درصد پایین‌تر از قیمت پایین فعلی بازار است. گفته می‌­شود این یک ابتکار برای رسیدگی به یکی از چالش‌های اصلی اقتصاد اسرائیل یعنی هزینه زندگی و به ویژه قیمت مواد غذایی و محصولات مصرفی اساسی پس از چهل روز جنگ با ایران است. [۳]علی رغم چنین مشکلات معیشتی، لایحه بودجه‌­ای که کابینه راستگرای نتانیاهو در آخرین روز مهلت تصویبش در پارلمان، با حمایت ۶۲ رأی موافق در برابر ۵۵ رأی مخالف، به تصویب رساند، با نگرانی‌­های اکثریت ساکنین اراضی اشغالی همخوانی ندارد. یک ششم بودجه قرار است در حوزه نظامی­گری هزینه شود و از سوی دیگر نتانیاهو برای جلب آرا احزاب تندرو جناح راست در آخرین لحظات، پرداخت ۲۷۰.۳ میلیون دلار (۸۰۰ میلیون شِکِل) اضافی برای مؤسسات آموزشی حریدی را در لایحه گنجاند. این مسئله خشم جریان سکولار و اپوزیسیون را برانگیخت، آنهم در وضعیتی که ساختار ارتش و نیرو‌های رزمی را این گروه تشکیل می­‌دهند و نقش اصلی را در تأمین درآمد‌های مالیاتی دارند و اکنون در فضای جنگ با ایران هم بیشترین آسیب درآمدی را داشته‌­اند.

بنابراین متأثر از این شرایط، نظرسنجی مشترک معاریو-والانیوز تصویری روشن از احساسات عمومی شهرک نشینان صهیونیست نسبت به مقامات سیاسی و اقتصادی ارائه داد. این بررسی مشخص کرد میزان رضایت از اسموتریچ، وزیر دارایی که نقش اصلی را تأمین و تقسیم بودجه دارد، به ۲۹ درصد تنزل یافته است. در طیف اپوزیسیون فقط ۹ درصد از او حمایت می­‌کنند. میزان رضایت از عملکرد بنیامین نتانیاهو نیز ۴۷ درصد است. در خصوص این وضعیت رئیس اتاق خوداشتغالی و سازمان‌های تجاری در اسرائیل، ضمن بیان انتقاد‌های تند علیه اسموتریچ گفت: «رفتار وزیر دارایی در این دوره نشان دهنده جدایی نگران‌کننده از واقعیت موجود و عدم درک اساسی از نیاز‌های بخش خوداشتغالی است.» او گفت در حالی که یک میلیون فرد خوداشتغال و صاحب کسب و کار با کاهش درآمد، عدم قطعیت و مشکلات شدید جریان نقدی دست و پنجه نرم می‌کنند، دولت همچنان در تصمیم‌گیری تعلل می‌کند و تنها راه‌حل‌های جزئی ارائه می‌دهد که گاهی اوقات ماه‌ها پس از شروع بحران از راه می‌رسند. [۴]افزون براین، نظرسنجی مؤسسه سیاست مردم یهود (JPPI) مشخص کرد در میان صهیونیست‌ها، میزان رضایت از بودجه کابینه تنها ۲۷ درصد است، در حالی که این رقم در میان اعراب تنها ۱۷ درصد است. همانطور که عنوان شد دلیل عدم رضایت از بودجه، افزایش بودجه‌ای تقریباً ۸۰۰ میلیون شِکِلی برای جامعه حریدی، درست قبل از به رأی گذاشتن لایحه در پارلمان بود.

در واقع در حالی که کابینه نتانیاهو به دنبال جلب نظر جامعه حریدی است، ساکنین اراضی اشغالی اولویت پرداخت بودجه را حوزه‌­های کلیدی دیگر می‌­دانند. براین اساس ۴۵ درصد شهرک نشینان، سرمایه‌گذاری در بازسازی مناطق آسیب دیده شمال و جنوب اسرائیل را یکی از سه اولویت مهم عنوان کردند، نکته مهم آنکه این رقم در سال قبل ۲۸ درصد بود؛ بنابراین افزایش آن نشان دهنده انتظار عمومی برای سرمایه‌گذاری گسترده کابینه در مناطق آسیب‌دیده به ویژه پس از حملات گسترده حزب‌­الله در جنگ ۴۰ روزه اخیر است. پس از آن درخواست برای کاهش بودجه برای بخش حریدی، کاهش بودجه ائتلاف احزاب حاکم، کاهش تعداد وزارتخانه‌های دولتی و تمایل به افزودن مزایا به اعضای عادی ارتش و نیرو‌های ذخیره از دیگر اولویت‌­ها عنوان شده است. [۵]در تأیید نتایج این بررسی، دیدگاه ساکنین مناطق حیفا و شمال اراضی اشغالی نیز وجود دارد که نسبت به عملکرد کابینه نتانیاهو انتقادات شدیدی مطرح کرده‌­اند. این نظرسنجی از آن جهت اهمیت دارد که ساکنان شمال حدود یک چهارم جمعیت اسرائیل را تشکیل می‌دهند. طبق داده‌های این نظرسنجی، اکثریت مطلق ساکنان (۷۰ درصد) به کابینه به دلیل نحوه برخوردش با شمال نمره «بد» می‌دهند. همچنین در مورد توانایی کابینه در شکست سازمان حزب‌الله، اکثریت بزرگی از ساکنان به نتانیاهو اعتماد ندارند و فکر نمی‌­کنند چنین اتفاقی رخ دهد. افزون براین ۶۵ درصد ساکنان شمال احساس رهاشدگی دارند و گزینه «کابینه نتانیاهو در حال رها کردن شمال است» را برای بیان نظر خود انتخاب کردند. [۶]رژیم صهیونیستی (اسرائیل) , هفت اکتبر، جنگ آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران، عملیات وعده صادق ۴ ,

بنابراین اقدامات کابینه نتانیاهو در حوزه سیاسی، نظامی و اقتصادی در برهه زمانی که وارد جنگ با ایران شد، مورد انتقاد شدید اکثریت ساکنان اراضی اشغالی است. آنها نسبت به سیاست‌­های کابینه که در ۴۰ روز نبرد با جمهوری اسلامی اتخاذ کرده رضایت ندارند. از این رو، زمانی که دیوان عالی دادگستری رژیم صهیونیستی مجوز برگزاری اعتراضات در عصر شنبه گذشته را صادر کرد، صد‌ها معترض در مناطق مختلفی از جمله بیت‌­المقدس، حیفا، بئرالسبع و... حضور یافتند و در تل­‌آویو نیز بیش از هزار نفر گردهم آمدند.

از زمان روز کار آمدن کابینه نتانیاهو در ابتدای سال ۲۰۲۳، هر شنبه عصر شهرک نشینان صهیونیست مخالف وی در خیابان­‌ها گردهم­آیی برپا می‌­کنند. این اقدام اکنون تبدیل به سنتی شده که هر هفته به جز در مواردی که این رژیم درگیر جنگ گسترده با ایران شده و همچنین در هفته‌­های نخست درگیری در نوار غزه در اکتبر ۲۰۲۳، برگزار شده است؛ بنابراین حضور منتقدان و مخالفان کابینه نتانیاهو یک هفته پس از شروع آتش­‌بس دوهفته­‌ای با ایران، پیام مهمی را مخابره کرد که مؤید اختلافات جدی در بدنه افکار عمومی سرزمین‌های اشغالی نسبت به نتایج این جنگ است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار