کد خبر: 1353011
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردين ۱۴۰۵ - ۲۳:۰۳
شورای عالی امنیت ملی در پیامی با تأکید بر بسته‌ماندن تنگه‌هرمز به‌خاطر زیاده‌خواهی و نقض عهد امریکا:
هیئت مذاکره‌کننده ایرانی سر سوزنی سازش و عقب‌نشینی و مسامحه نخواهد کرد و با همه توان از منافع و مصالح ملت ایران و پاسداشت خون‌های عزیز و گرانبهایی که در این جنگ برای حفظ استقلال، عزت و سربلندی ایران ریخته شده است، به ویژه خون پاک رهبر عزیزتر از جانمان، دفاع خواهد کرد. 

جوان آنلاین: دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی روز گذشته با صدور بیانیه‌ای پیرامون آخرین تحولات مذاکرات پایان جنگ تحمیلی سوم خطاب به ملت غیور ایران نوشت: همان‌گونه که در بیانیه پیشین دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی به استحضار ملت شریف ایران رسید، پس از شکست دشمنان مهاجم به ایران عزیز در میدان نبرد نظامی، با مقاومت تاریخی و بی‌نظیر مردم و نیرو‌های مسلح کشورمان، از روز دهم جنگ، ارسال پیام‌ها و درخواست‌های امریکایی‌ها برای آتش‌بس و مذاکره برای پایان دادن به جنگی که خود آغاز کرده بودند، شروع شد. جمهوری اسلامی ایران در روز چهلم جنگ و با اعلام رسمی رئیس‌جمهور امریکا در پذیرش طرح ۱۰ ماده‌ای ایران به عنوان چارچوب مذاکرات پایان جنگ، انجام این مذاکرات را با وساطت کشور دوست و برادر پاکستان، در اسلام‌آباد پذیرفت. این مذاکرات ۲۱ ساعت به طور بی‌وقفه به طول انجامید و هیئت ایرانی، مطالبات مردم ایران را با جدیت و ابتکار عمل در اوج بی‌اعتمادی به امریکا مطرح و پیگیری کرد. 

ایران از مواضع خود کوتاه نخواهد آمد

دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی در ادامه بیانیه خود تصریح کرده است: دشمن به رغم اینکه پیش از آغاز مذاکرات پذیرفته بود در چارچوب طرح ۱۰ ماده‌ای ایران عمل کند، در طول مذاکره مطالبات جدید و زیاده‌خواهانه‌ای مطرح کرد که با موضع قاطع هیئت ایرانی مواجه و متوجه شد که جمهوری اسلامی ایران به پشتوانه قدرت رزمندگان در میدان و غیرت و حمیت و هوشیاری مردم حاضر در صحنه، به هیچ وجه از مواضع خود کوتاه نخواهد آمد؛ به همین دلیل این مرحله از مذاکرات بدون نتیجه مشخص پایان یافت و ادامه آن به زمانی دیگر که دشمن از زیاده‌خواهی دست بردارد و خواسته‌های خود را مطابق با واقعیت‌های میدان در مقابل ایران پیروز و سربلند اصلاح کند، موکول شد. 

این بیانیه اضافه کرده است: در روز‌های اخیر با حضور فرمانده ارتش پاکستان در تهران به عنوان واسطه و طرف میانجی مذاکرات، پیشنهادات جدیدی از سوی امریکایی‌ها مطرح شده که جمهوری اسلامی ایران در حال بررسی آنها است و هنوز پاسخی به آنها داده نشده است. در اینجا به ملت بزرگوارمان، رزمندگان در میدان و مردم غیور و سلحشور حاضر در میادین و خیابان‌ها در شهر‌ها و روستا‌های کشور اعلام می‌کنیم هیئت مذاکره‌کننده ایرانی که با توکل به خدای متعال و به پشتوانه حمایت‌های مردم و عزم و اراده فولادین و قدرت سلاح آتشین رزمندگان وارد میدان نبرد سیاسی برای تثبیت پیروزی‌های شگرف و تاریخی ملت ایران در این جنگ تحمیلی ناجوانمردانه شده است، سر سوزنی سازش و عقب‌نشینی و مسامحه نخواهد کرد و با همه توان از منافع و مصالح ملت ایران و پاسداشت خون‌های عزیز و گرانبهایی که در این جنگ برای حفظ استقلال، عزت و سربلندی ایران ریخته شده است، به ویژه خون پاک رهبر عزیزتر از جانمان، دفاع خواهد کرد. 

تداوم کنترل تنگه هرمز

در ادامه این بیانیه آمده است: یکی از پیش‌شرط‌های ضروری پذیرش آتش‌بس موقت از سوی ایران، توقف آتش در همه جبهه‌ها از جمله لبنان بود که دشمن صهیونی از همان ابتدا با حملات وحشیانه به کشور لبنان و حزب‌الله قهرمان، آن را نقض نمود. با پافشاری جمهوری اسلامی ایران، رژیم صهیونی به آتش‌بس در لبنان تن در داد و مقرر شد در صورت رعایت آتش‌بس در همه جبهه‌ها توسط دشمن، تنگه هرمز به صورت موقت تا پایان زمان آتش‌بس، صرفاً برای عبور کشتی‌های تجاری و نه شناور‌های نظامی و شناور‌های غیرنظامی کشور‌های متخاصم، با کنترل و مجوز نیرو‌های مسلح ایران و از مسیر تعیین شده توسط ایران، گشایش مشروط داشته باشد. 

با عنایت به اینکه عمده تجهیز پایگاه‌های نظامی امریکا در منطقه خلیج فارس، از طریق عبور و مرور شناور‌ها از تنگه هرمز تأمین می‌شود و این، تهدید علیه امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران و منطقه خلیج فارس می‌باشد، ایران مصمم است تا زمان پایان قطعی جنگ و تحقق صلح پایدار در منطقه، نظارت و کنترل بر تردد از تنگه هرمز را اعمال نماید. این امر با دریافت اطلاعات کامل از شناور‌های عبوری، صدور گواهی عبور مطابق ضوابط اعلامی جمهوری اسلامی ایران، متناسب با شرایط جنگی و پرداخت هزینه‌های مربوط به خدمات تأمین امنیت، ایمنی و حفاظت از محیط‌زیست و در مسیر‌های اعلام شده توسط جمهوری اسلامی ایران، اعمال می‌شود. شورای عالی امنیت ملی همچنین تأکید کرده است: تا زمانی که دشمن قصد اخلال در عبور و مرور شناور‌ها و اعمال روش‌هایی همچون محاصره دریایی را داشته باشد، جمهوری اسلامی ایران آن را از موارد نقض آتش‌بس قلمداد کرده و از گشایش مشروط و محدود تنگه هرمز جلوگیری خواهد کرد. دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی با یادآوری توصیه‌های رهبر معظم انقلاب اسلامی تأکید می‌کند برای تثبیت کامل دستاورد‌های میدان نظامی و موفقیت در میدان دیپلماسی، همچنان حضور مردم رشید ایران در میادین و خیابان‌ها و حفظ هوشیاری کامل در جبهه‌ها و مراقبت از انسجام ملی توسط مسئولان، رسانه‌ها و فعالان سیاسی و اجتماعی ضروری است. 

نمای نزدیک | تنگه هرمز تحت کنترل شدید نیرو‌های مسلح

روز گذشته و پس از لفاظی‌های رئیس‌جمهور امریکا درباره تنگه هرمز و تداوم آنچه او آن را «محاصره دریایی» نامیده است، سخنگوی قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا (ص) در اظهار نظری تأکید کرد: تا زمانی که امریکا به آزادی کامل تردد شناور‌ها از مبدأ ایران به مقصد و از مقصد به مبدأ ایران پایان ندهد، وضعیت تنگه هرمز به شدت کنترل و به حالت قبلی باقی می‌ماند. وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران پیرو توافقات قبلی در مذاکرات صورت گرفته با حسن نیت با عبور تعداد محدودی از کشتی‌های نفتکش و تجاری از تنگه هرمز به صورت مدیریت شده موافقت کرد. ولی متأسفانه امریکایی‌ها با بدعهدی‌های مکرر که در سابقه خود دارند، همچنان به راهزنی و دزدی دریایی تحت عنوان به اصطلاح محاصره، ادامه می‌دهند. 

سخنگوی قرارگاه مرکزی حضرت خاتم‌الانبیا (ص) افزود: به همین دلیل کنترل تنگه هرمز به حالت قبل برگشت و این تنگه راهبردی تحت مدیریت و کنترل شدید نیرو‌های مسلح قرار دارد. وی گفت: اعلام می‌دارد تا زمانی که امریکا به آزادی کامل تردد شناور‌ها از مبدأ ایران به مقصد و از مقصد به مبدأ ایران پایان ندهد، وضعیت تنگه هرمز به شدت کنترل و به حالت قبلی باقی می‌ماند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار