کد خبر: 1352593
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردين ۱۴۰۵ - ۱۲:۵۶
افشای اسناد رسمی: صادرات تسلیحاتی ۶.۶ میلیون یورویی آلمان به اسرائیل در جنگ علیه ایران داده‌های رسمی دولت آلمان فاش کرد که برلین در حالی در هفته‌های ابتدایی جنگ تحمیلی علیه ایران، مجوز صادرات تسلیحات به ارزش ۶.۶ میلیون یورو به رژیم صهیونیستی را صادر کرده که قانون اساسی این کشور صراحتا هر گونه ارسال سلاح به مناطق جنگی را ممنوع کرده است. این افشاگری که در پاسخ به پرسش حزب مخالف چپ منتشر شده، با اتهام «آتش افروزی در جنگ» از سوی نمایندگان این حزب علیه دولت «فردریش مرتس» همراه شده است.

جوان آنلاین: از خبرگزاری «د پ آ»، در حالی که قانون اساسی آلمان صادرات سلاح به مناطق جنگی را ممنوع کرده، اما دولت آلمان در هفته‌های ابتدایی جنگ علیه ایران، صادرات تسلیحاتی به اسرائیل به ارزش ۶.۶ میلیون یورو (حدود ۷.۸ میلیون دلار) را تایید کرده است. این اطلاعات بر اساس پاسخ‌های وزارت اقتصاد آلمان به پرسش‌های حزب «چپ» منتشر شده است.

به گزارش ایرنا، حزب مخالف «چپ» آلمان با انتقاد از این اقدام، دولت «فردریش مرتس» صدر اعظم آلمان را به آتش‌افروزی در جنگ از طریق صادرات سلاح برای اسرائیل متهم کرد. «اولریش تودن» نماینده مجلس از حزب چپ ضمن درخواست برای توقف کاملا صادرات سلاح آلمان به اسرائیل گفت: منافع حاصل از صنایع نظامی و تسلیحاتی هیچگاه در خدمت صلح نبوده بلکه آتش جنگ را شعله‌ور می‌سازند.

هر چند حجم این صادرات در مقایسه با دوره‌های دیگر نسبتا محدود بوده، اما موضوع صادرات سلاح به اسرائیل در آلمان همواره مساله‌ای حساس بوده است. در جنگ غزه نیز برلین در راستای حمایت از اسرائیل، میزان ارسال سلاح به سرزمین‌های اشغالی را افزایش داده بود.

با این حال، در پی افزایش انتقادات نسبت به نحوه عملکرد اسرائیل در غزه، مرتس صدراعظم آلمان، در سال ۲۰۲۵ دستور توقف موقت صادرات سلاح به اسرائیل را صادر کرد ولی محدودیت نسبی با انتقادات احزاب محافظه‌کار این کشور مواجه شد، اما پس از حدود سه ماه و نیم و در پی توافق آتش‌بس میان اسرائیل و حماس لغو شد.

با این وجود، حتی در دوره اعمال محدودیت‌ها نیز مجوز‌هایی به ارزش ۱۰.۴۴ میلیون یورو برای صادرات تسلیحات صادر شده بود. پس از لغو محدودیت‌ها در اواخر سال گذاشته میلادی در مدت حدود چهار ماه مجوز‌هایی برای صادرات تسلحات به ارزش ۱۶۶.۹۵ میلیون یورو به اسرائیل صادر شد.

برچسب ها: آلمان ، اسرائیل ، ایران
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار